Velkommen til bloggen min! Her kan du få et innblikk i min interiørhverdag, kreative påfunn, reiser og en dæsj familieliv.

– Amalie

  • All
  • Holidays
  • Interior
  • Life
  • Our Barn
  • Our cabin
  • Our home
  • Travel

Magiske Skiathos

Nesten 4 uker siden vi kom hjem fra nydelige Skiathos, en øy i Hellas som like gjerne kunne være en helt annen planet!

Pernilles Konfirmasjon

2 av 2 konfirmasjoner unnagjort – check! Det føles sjukt digg, men best av alt er hvor utrolig fin dag Pernille fikk, på lik linje med søsteren for to år siden.

Luksus på Lilys og Sigdalpris!

En uke har gått siden årets forhandlermøte med Sigdal og jeg må innrømme at det tok denne uka å lande!! Tidenes hotell, digg opplegg og ikke minst – jeg stakk av med pris!!!

Rørosmartnan – må oppleves!

Vi har startet året helt uten å kjede oss – hurra! At forrige blogginnlegg het «God jul» sier vel sitt når det kommer til blogging. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig gjøre det godt igjen ved å ta dere med på alt vi har gjort siden sist – og det er jammen ikke lite!

Siden sist!

Vi har startet året helt uten å kjede oss – hurra! At forrige blogginnlegg het «God jul» sier vel sitt når det kommer til blogging. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig gjøre det godt igjen ved å ta dere med på alt vi har gjort siden sist – og det er jammen ikke lite!

God Jul

Med ønske om en nydelig jul, med bilder fra julen i Svenngprden, Svennlåven og Svennhytta.

På tide å runde av høsten

Siste rest med digg høststemning – og FOR en høst vi har hatt! En måned uten nedbør med bare klar, herlig luft og nydelige farger utenfor hytteveggen.

Sommerferien og Cruise til Bahamas!

//Dette innlegget er ikke betalt eller avtalt reklame, men det inneholder bilder som er brukt i reklameinnlegg på Instagram.
En litt kort, men innholdsrik ferie er over (for lengst) – kanskje den siste ferien det kun er vi fire som drar sammen. Ungdommen begynner å bli voksne, så det blir nok Pernille som blir med alene neste år (eller så har vi vel med oss ekstra reisende i form av kjæreste(r)! Sånn det er!

Høst på Svennlåven

Neimen halooooo Bloggen!

Vi har bikket en årstid siden sist, men nå er vi inne i den jeg liker ALLER best – høsten! Skriver det samme hvert år, men sånn er det med favoritter, noe kan ikke sies for ofte: frisk, klar høstluft, fyr i bålpanna og lyng i pottene. SVIM av så digg!

På jobbreise til Spania og Cosentino

En tur til Spania er ikke feil, heller ikke i jobbsammenheng! Jeg og Ole Johnny ble invitert med på tur for å besøke fabrikken til Cosentino, samt designstudioet deres i Málaga.

Entréen i kjelleren: Før- og etter!

//Inneholder reklame
Endelig tid for å vise dere resultatet av oppussingen av entréen i kjelleren! I utgangspunktet tenkte vi vel å bare overflatebehandle dette rommet, men så kom vi på hvem vi er og at slikt driver vi ikke med!

Paris er aldri feil! Tips til magi og fallgruver!

Paris er aldri feil og for et par uker siden var vi nok en gang tilbake i denne perlen av en by. Denne gang for å feire 20 år sammen og 5 år som gift!
Det er helt uvirkelig å tenke på at det allerede har gått 5 år siden vi giftet oss her! En magisk langhelg sammen med venner og familie – for en drøm!!

Tips til 17. mai bordet!

I år blir det 17. mai feiring i toppen av Eiffeltårnet, så derfor er det gjenbruk av fjorårets bilder her på bloggen, men de er absolutt like aktuelle!

God påske!

Kledd i hvitt i det nydelige vinterværet vi har hatt, juletreet på plass og overflod av tente lys i gamle glass og lysestaker – velkommen inn til Svennlåven kledd opp til jul!

Velkommen til sirkuset!

En evighet siden forrige blogginnlegg, men siden den gang har vi fått tiden til å gå litt for fort! Litt av grunnen er vårt siste spontankjøp i serien «Dette er jo kjekt å ha»!
Mange har fått med seg via FB og IG at vi har kjøpt oss ei gammel (og svær!) sirkusvogn! Den har allerede rukket å få egen hashtag og en egen Instagram-konto er nok like rundt hjørnet! Følg gjerne #CircusVogna for hyppigere oppdateringer enn her på bloggen!

Soverommet før og etter

De fleste som pusser opp slike 70-talls hus velger å ha hovedsoverommet i et av de større rommene, gjerne med balkong. Vi har innredet det minste rommet til garderoberom, så det var ingen grunn til at vi skulle ha det største rommet – det har Pernille fått!

Jul på Svennlåven

Kledd i hvitt i det nydelige vinterværet vi har hatt, juletreet på plass og overflod av tente lys i gamle glass og lysestaker – velkommen inn til Svennlåven kledd opp til jul!

Et førjulsdøgn i Ålesund og Molja Fyr

På lørdag var det ENDELIG tid for å oppleve Tiësto igjen her i Ålesund! På grunn av covid ble konserten utsatt et år, men geeez så verdt å vente på!
Selv om vi ikke bor lengre enn 20 min. unna er det noe annet å kunne sjekke inn på hotell, nyte en lørdag i byen, krølle seg sliten under dyna og våkne opp til digg frokost!

Jul i Svenngården

Første jul i huset – det har blitt en vane de to siste årene, men nå skal vi ikke flytte på oss på en stund! Det er i hvert fall planen.

Vi har mye igjen av renoveringen og enda mer når det kommer til å bo seg til. For det må man jo. Litt tomt enda siden det mangler en del på veggene og slik, men det kommer etter hvert. Nå er i hvert fall huset kledd i Svenngården-jul og vi gleder oss til å feire selve julaften her!

En opplevelse for livet – båtdåp for MSC World Europa

//Inneholder reklame
Jeg og Ole Johnny har i alle disse årene vi har hatt sammen jobbet hardere enn de fleste (det vil jeg faktisk tørre å påstå!) for å oppnå det vi drømmer om. Her snakker vi store prosjekter som renovering av vårt første hus, bygging av hytte og nå renovering av enda et hus og en låve. Vi gjør det fordi det er «oss» – det er hobby og lidenskap, dette med å skape noe for oss og jentene.

Kjøkkenet: Før- og etter!

Har du fulgt meg siden starten vet du at jeg har i alle disse årene hatt et helt spesielt forhold til kjøkken. Det er jo klisjé at dette er husets hjerte, men for meg er det mye mer enn det!

Fredrikkes rom: Før- og etter!

Det går unna i huset og jeg ligger laaangt etter på å oppdatere med fremskritt her på bloggen – beklager det! Følger du med i stories, enten på instagram eller facebook får du med deg mye, men jeg lover å komme med et innlegg her også – helt plutselig!

Sommerferien: Florida og cruise i Karibia!

Ord blir nesten fattige folkens! Etter 5 år fikk vi endelig reise tilbake til fantastiske Florida og USA med et nytt eventyr i vente: Cruise!

Dette cruiset skulle vi egentlig på i 2020 for å feire papsens 60 års jubileum, men det avlyste covid. Vi skulle egentlig reise sammen med familien den gang, men i år ble det vi 4 som dro.

Bli med oss tilbake – i tidenes lengste blogginnlegg!!

Siste innspurt i huset før ferie!

//Inneholder reklame

Jeg tror kanskje jeg begynner å grine om du tvinger meg til å legge gipsplater nå altså.. HJELP så lei en kan bli når man jobber så intenst med en ting slik vi har gjort nå!

Grazie Paris

En liten pause i renovering og oppussing for å ta turen tilbake til Paris og FANTASTISKE Grazie!

Fremgang i huset (og snart flytting!)

Litt over en mnd. siden vi tok over huset og til tross for at vi både har hatt forlenget kjærestetur og husmorferie har vi kommet veldig langt!

Hver ettermiddag og fridag går med til å jobbe i huset og på kvelder og morgener går tiden min til å pakke i leiligheten. Vi skal nemlig være ute derifra om ei uke!

Bonjour Paris (og Amsterdam)!

Deilige, deilige, DEILIGE Paris! Endelig tilbake i verdens vakreste by for å sanke inspirasjon, nye krefter og feire livet generelt!

Fredrikkes Konfirmasjon

Endelig! Denne dagen har Fredrikke ventet på helt siden hun var liten. Mange små jenter drømmer om dagen de skal gifte seg – Fredrikke drømte om konfirmasjonen.

Vi er i gang med renoveringen!

Fredag stod containeren klar og lørdag morgen var vi på plass alle fire og klare for et nytt, stort prosjekt! Vi jobba som helter alle sammen og jeg må si at jeg er så imponert og stolt over jentene! Ikke ett negativt ord, til tross for at de jobbet fra morgen til kveld både lørdag og søndag.

Konfirmant

Lørdag 23. April 2022 var det endelig tid for Fredrikke sin store dag – gjett om vi var stolte! Tusen takk til alle som gjorde dagen hennes så FIN!
Det kommer masse bilder fra dagen – helt plutselig!

Påskebord utendørs på hytta

Det her er det vi drømmer om dere!
Skyfri himmel, mye snø (på fjellet) og et dekket bord som samler fine folk – klare for å hive innpå med digg!

Påskebord på låven

Påska er så nær, så nær! Endelig!!

Som dere kanskje vet er dette favoritthøytiden min – og den høytiden der jeg dekker flest bord. På låven er det aldri feil å samle fine folk (man må bare kle seg godt som dere ser) og jeg gleder meg til mange slike kvelder ut over våren!

Svennhytta sett gjennom en annen linse!

I fjor hadde jeg besøk av flinke Maria (aka. Visuella) som sammen med Marte Bjørgum lagde en sak om hytta for Hyttemagasinet.

Det er alltid gøy å ha besøk av fotografer og få se deres vinkler og tolkninger på interiøret! Her er det nemlig veldig ofte store forskjeller – som her, hvor du kan se mye mer oversiktsbilder enn det jeg viser. Gøy!

Vi flytter til Svenngården!

Jungeltelegrafen er i full fyr i bygda, så det er mange av dere lesere som allerede vet at det er hit vi skal flytte. Men det er jo trivelig det – at folk er nysgjerrig på det!

Vi selger leiligheten!

Jepp, du leste rikitg – vi skal flytte!! Det tok meg og mannen et par timer fra idéen kom til vi hadde bestemt oss, i kjent stil. Så fikk ungene siste ordet og flytting blir det!
Det betyr altså at denne herligheten av en leilighet nå kan bli din! Den har så vidt bikket året, så her får du en finfin og innholdsrik bolig med digge kvaliteter og detaljer.

Vinterstemning på hytta

Godt nytt år dere!
I 2022 må da ting bli bedre vel? Kanskje blir det reising? Kanskje blir det store fester? Kaaanskje kan vi klemme i hytt og pine?! La oss håpe det.

Vi startet året med å si godt natt til verdens beste morfar. En tung, men fin dag – det var godt for han å slippe mer nå. Det er tungt å si takk for nå, men heldigvis lever han videre her oppe i verdens fineste Skorgedalen.

GOD JUL

Julaften og på tide å sende over gode juleønsker her fra Svenngården til alle dere fine lesere som gidder å henge med oss og alt vi finner på!
Låven har vært en STOR og viktig del for oss i år, så det føltes helt naturlig å runde av med julestemning herifra.

Jul i Svenngården 2.0

Endelig – dagen før dagen!
Jeg føler at vi har gått glipp av en hel del førjulstid takket være forkjølelse og karantenetid, men som mannen sa så fint; «Vi har jo faktisk aldri hatt tid til å være så mye hjemme sammen og slappet av med filmer og serier heller da». Han har et poeng.

Borddekkingskurs på hjemmebane

//Inneholder reklame

Til tross for at også dette året har vært preget av covid, har det jammen vært noen utrolig trivelige småreiser, opplevelser og ikke minst jobber! Jeg har fått samarbeide med en haug kule merkevarer gjennom styling og foto, tatt bilder av massevis av kule Sigdalkjøkken og ikke minst: fått æren av å holde flere borddekkingskurs!

Julebord perfekt til grøten

En av julens faste og koseligste tradisjoner her hos oss er mandel i grøten på lille julaften. Sammen med et bugnende spekefat, god stemning rundt bordet sammen med familie og Grevinnen og Hovmesteren på kvelden. DA er det jul!

Borddekkingskurs i Bergen

//Inneholder reklame
Fine, fine, FINE Bergen!
Selv i sludd og regn er denne byen bare helt magisk! Sammen med min trofaste reisekompanjong, bestevenn og assistent (noen må jo ta bildene vet dere) Ole Johnny fikk jeg æren av å bli invitert til Bergen for å holde borddekkingskurs hos Arven. Vi rakk det før alt ble snudd helt på hodet igjen av covid.

Jul på Svennlåven

Sluttet å blogge? Neida – bare ekstremt nedprioritert!

Å legge ut innhold på instagram er kanskje litt mer fort gjort, men det er jammen mye jobb bak det som blir publisert der også. Planleggingen, stylingen, fotograferingen og redigeringen er den samme uansett, men jeg savner bloggingen – virkelig!

Den digge hyttehøsten

Sorry ass, men det blir ikke bedre enn det her folkens! Høst er BEST!
Det er skikkelig klisjé å si at man henter inspirasjon fra naturen, men når du ser på disse bildene vet du at det er akkurat det som er greia her.

Velkommen til høst på låven

Jeg ELSKER høsten og den kunne ikke komme fort nok nå altså – jeg er så klar! Den rene, klare lufta, de mørke kveldene og den lune følelsen – fy søren så digg!!

Heldige meg har flere steder jeg leke meg med ulike stiler i styling, borddekking og innredning – denne gangen var det låven sin tur.

Rekeaften med en vri

Sommeren er på hell, men den er ikke heeelt over enda dere! Det ligger blant annet an til sommervær i helga igjen og jeg har derfor et tips dersom du skal invitere til rekeaften!

Ferie

Jammen herlighet så elendig blogger det går an å bli! Jeg trøster meg med at det er et godt tegn, for det må jo bety at jeg har tatt ferie fra noe – bloggen blant annet.

Terapi på låven

Det koker greit i hodet om dagen, men heldigvis er ferien bare noen dager unna. I helgen fikk jeg samlet krefter og ny inspirasjon på låven, det trengtes! Tiden vi bruker her gir faktisk mye energi for meg, uten at jeg helt klarer å forklare hvorfor. Noen steder bare gjør sånt med folk.

Sommerliv på hytta

Det er ennå noen uker før det er ferie for min del, men i helga fikk vi en forsmak på feriefølelsen og været vi drømmer om! Sol, varme, god stemning og helt fri for krangling med sure fjortiser – fy flate så digg.

Sommerbord og deilige blåskjell

//Inneholder reklame

Det er lille-lørdag og sommer på sitt beste! Sola skinner, temperaturen er høy og lysten etter noe digg sommermat er på maks!

Da er det flaks at jeg i samarbeid med Sigdal Kjøkken og Smeg (samt papsen som er kokk) har mekket sammen en deilig blåskjellmiddag og et sommerlig bord!

Rustikt sommerbord med sjel

Jeg er en liten samler, jeg er det altså. Men det jeg samler på har stort sett alltid en personlig betydning for meg på et eller annet vis.

Som når man kjøper og tar over en gård – hvor det har vært flere snekkerglade generasjoner (og begge generasjonene var flinke til å samle på ting de også), da finner man mye som er verdt å ta vare på.

Oppskrift på herlige Mocktails!

//Inneholder reklame

Det er sommer og snart helg – med andre ord perfekt tid for et par Mocktails! Jeg inviterte noen herlige venninner til god stemning og leskende Mocktails forrige helg, og selv om været ikke var perfekt var det ingenting å si på stemningen ute på vår digge terrasse (som har skyveglass, noe som gir mulighet til uteliv hele året – uansett vær!).

Det skjer ting på låven!

Altså, det begynte jo med at Ole Johnny skulle sage ned noen trær i vinter og det har seg slik at når den mannen først får en motorsag i hendene… da ryker MANGE flere trær enn det han først hadde planer om (mens jeg småkjefter etter hvert som haugen med greiner blir større – noen som kjenner seg igjen eller?).

Slik lager du hjemmelaget pasta!

Jeg ELSKER pasta og jeg må innrømme at da jeg skulle prøve å lage det selv for første gang var jeg veldig spent! Det høres jo så innmari avansert ut, men det var det virkelig ikke! Du trenger ikke en fancy kjøkkenmaskin som dette heller, men du bør i hvert fall ha pastarulle/kutter.

Hils på Ella!

Helt plutselig fikk vi verdens beste Ella inn i livene våre! Ei nydelig mopsejente på 10mnd. Gjett om vi er stolte da!

En skjult perle i Geiranger

//Inneholder reklame

En drøm av ei helg kom og gikk, men denne helga glemmer jeg ALDRI! Ord blir nesten fattige, så heldigvis har jeg en haug med bilder av denne magiske helga som hjelper meg på veg. Vakre Geiranger og den skjulte perlen Grande Fjord Hotel må nemlig deles på best mulig vis – det fortjener det virkelig!

På jobb: Kjøkkendrømmer fra Sigdal

//Inneholder reklame

På høy tid med en oppdatering på kjøkkenfronten! Heldigvis har vi fått besøke mye flott design levert av flinke folk i Sigdal Molde og Ålesund i det siste, Covid til tross. Takket være at vi er nøye med munnbind, avstand og håndsprit – i tillegg til at vi har med egen styling for å mest mulig unngå å være borti kundenes dekor.

Søt 17. Mai på bordet

TUSEN TAKK for en helt vanvittig respons på forrige innlegg! Tenk at minipavlovaer, bær og iskjeks kan skape så stort engasjement! Stas!
Iskjeksene er i sving denne gangen også, i en noe søtere variant med makroner.

17. mai på kjøkkenet og tips!

//Inneholder reklame

Den store dagen er ei uke unna og også i år blir den annerledes. Det blir ingen gigafeiring i år heller, men et fint bord med mye digg – det må det jo bli!

Soverom med personlighet og hjemmekontortips!

Plutselig gikk det både dager og uker siden forrige blogginnlegg, men sånn er det når man har mange ting som skjer på en gang!

Rocka detaljer og orden i kjøkkenet

//Inneholder reklame

Rocka og orden er vel kanskje ikke to ord som egentlig passer så veldig godt sammen i en og samme setning, men i dette tilfellet funker det altså!

Vi bor oss mer og mer til i leiligheten og nå var det på høy tid å få litt orden og system i kjøkkenskuffene i mitt aldeles digge Sigdalkjøkken. For det er jo slik når man flytter, i hvert fall når det går så fort i svingene som med oss, at orden ikke står øverst på prioriteringslista – da handler det å komme seg inn i hu og hast!

Lokal mat i lokalt kjøkken

//Inneholder reklame
Er du som meg og synes at det er stas med ting som er lokalt? Da har jeg noen skikkelig digge tips til deg – og denne gang litt ekstra til nettopp mine lokale følgere!

Hytteliv og årets påske

God påske alle sammen – jeg håper den har vært fin!

Som vanlig så gikk den alt for fort og vi hadde lett hatt det slik ei uke til. Vi klager som nevnt ikke, for vi er heldige å kunne reise på hytta – og ha familie vi kunne være sammen med (Covid-style seff).

Borddekking: Naturlig påske

Første dag i en høyst etterlengtet påskeferie. Vi skulle jo så gjerne ha hatt fullt hus på hytta og dekket bord etter bord til hele gjengen. Det blir ikke like folksomt som man skulle ha håpet på, men vi klager ikke – vi får jo faktisk lov å være her selv i år da..

Borddekking: Rocka påske på hytta

På hytta er det som dere kanskje vet et interiør inspirert av kule, brune puber og kafeer. Noen har vi selv besøkt, andre har jeg snoket meg frem til via pinterest og instagram.

Påske på kjøkkenet og frokostbordet

//Inneholder reklame

Vårt nye Sigdalkjøkken er som skapt for våren og påskestemning med sin deilige grønnfarge! Sammen med jordfargene ellers er detaljer i gult hjertelig velkommen nå til påske kjenner jeg!

Øverst på ønskelista nå

Nedtellingen er i gang – big time! Er det noe jeg ønsker meg nå så er det en drømmepåske med herlig hytteliv, digg vær og fine dager sammen med familien  uten for mye krangling.. Tenåringer vet dere!

Borddekking: Årets første påskebord

Er det bare jeg som synes at påska faktisk er bedre enn jul? Om ikke bedre, så er den i hvert fall MINST like digg! Det er så himla god stemning i påska siden sola ofte skinner og varmer, våren er på vei og dagene er lengre – deilig!

På jobb: Kjøkkenbonansa med Sigdal

//Inneholder reklame

Pakking, roadtrip, styling og foto – repeat. Altså… hvor gøy går det an å ha det på jobb liksom? I løpet av de siste to ukene har jeg vært så heldig å få besøke 3 flotte Sigdalkjøkken levert av mine flinke kollegaer i Sigdal Ålesund.

Borddekking: Et hint av Asia

Jeg ELSKER Asiatisk mat, både å lage det og spise det. Den kinesiske vrien på maten er den aller beste synes jeg og en av mine store favoritter (som er utrolig enkel å lage!) finner du hos

Kunsten med å bo seg til

//Inneholder reklame (Desenio)

I alle årene jeg har jobbet som interiørdesigner har jeg alltid sagt til kundene mine at man må bo seg til – enten det er en nyoppusset stue eller et nytt hjem.

Borddekking: Sesongens siste vinterbord

Kalenderen viser endelig vår, men vinteren er nok ikke helt ferdig av den grunn og derfor er det plass til en siste borddekking med vinterstemning på låven.

Årets kjøkkentrender

//Inneholder reklame

Godt i gang i det nye året er det på høy tid å sjekke ut hva som ligger an til å prege trendbildet fremover. Trendene nå for tiden er jo ganske påvirket av vår nye hverdag med restriksjoner og mye hjemmetid. Nettopp derfor er det viktig å fokusere på hvordan vi har det rundt oss hjemme.

Borddekking: Blomstrende vår

Naturen bestemte seg jammen for å bytte årstid i helgen og vi gikk fra tosifrede minusgrader til tosifrede plussgrader på et par dager – jeiks!

På fjellet vil vi helst ha vinter liiitt til – i hvert fall til påske, men her hjemme blir våren tatt imot med åpne armer!

Våre nye (og totalt ulike) baderom!

//Inneholder reklame
Et av de viktigste kriteriene for å flytte på oss var at vi måtte ha to bad. I leiligheten har vi nå et bad i hver etasje, vårt i hovedetasjen og Fredrikkes på grunnplanet.

Vinteridyll på låven

FOR en vinter vi har! Det knirker i snøen for hvert steg man tar og kulden biter i kinnene, men fy søren så fint det er!

Sola skinner uforstyrret hele dagen og jammen har den ikke begynt så smått å varme også. Det gledes. Stort!

Borddekking: Et hint av vår

Plutselig var det søndag og snart tid for ei ny uke igjen. Helga har vært skikkelig fin i det magiske vinterlandet vi har om dagen – jeg elsker når vinteren er så snørik og fin!

Hyttelivet og behind the scenes

Samme tankene går gjennom hodet hver søndag her oppe: «VIL ikke hjem!» Dette til tross for at jeg denne gang var så heldig å fikk et døgn heeelt alene her oppe. Herlighet så digg!

Vårt herlige kjøkken

//Inneholder reklame (linker)

Fikk du med deg innlegget hvor jeg fortalte om inspirasjonen til det nye kjøkkenet vårt? Låvedrømmen har uten tvil vært til stor inspirasjon, blant annet til farge, det rustikke og det rocka.

Vår lille stue

I huset hadde vi spisestue og stue på til sammen 55kvm, med andre ord enormt med boltreplass og blant annet muligheten til å ha en 4m lang sofa. I leiligheten har vi bare en brøkdel av plassen, men jeg digger det! Med litt «bo-seg-til-tid» nå, så blir det helt konge.

Kjøkken inspirert av drømmen

//Inneholder reklame
Hva gjør man når det helt plutselig står en haug med flere store valg og venter etter å ha spontanshoppet et nytt hjem..? Da trenger man inspirasjon og ideer – kvikt!

Nytt år – ny borddekking

Godt nytt år kjære dere!
Starten på året ble jo ikke slik vi hadde håpet, selv om mange av oss kanskje hadde fryktet dette. Ny nedstenging…

Årets borddekking til jul

Lille julaften og kvelden før kvelden står for tur dere! Vi føler nok egentlig at vi ikke har hatt førjulstid, men klager på ingen måte – tenk at vi kom oss inn i nytt hjem før jul da!

Jul i nytt hjem!

I morgen er det to uker siden vi tok over denne herligheten og det første offisielle bildet måtte jo bare bli et kjøkkenbenk-bilde!

Førjulstur i egen by

Hadde det vært normale tider hadde vi nok vært på førjulstur i utlandet i disse tider, men slik ble det altså ikke i år. Klage gjør vi på ingen måte – vi har jo fineste byen vår vi kan være turist i!

Ferdig leilighet og innflytting!

Da var vi der folkens! Tirsdag tok vi over leiligheten, onsdag sov vi her for første gang og i går inviterte vi dugnadsflokken på innflytningsmiddag (innenfor coronareglene dersom du var i tvil).

Vinn komplett borddekking!

Tusen takk for en kjempefin respons på mitt nye hjem på nett! Utrolig stas!
Den store lanseringsfesten gikk i vasken, så istedenfor feirer jeg stort med å gi bort en komplett borddekking til en av dere som følger meg på instagram!

Velkommen til ny nettside og julestemning!

ENDELIG!
Den nye nettsiden er ferdig og klar – dette har jeg virkelig gledet meg til!
Etter å ha stått på venteliste noen år var det endelig min tur

Velkommen til Gjerdestova!

Helt plutselig midt i november allerede og innflytting i nytt hjem nærmer seg for hver dag som går! Du har kanskje sett et glimt eller to fra vårt midlertidige hjem på instagram, men jeg tenkte at dere måtte få «bli med inn» på en liten omvisning.

DerIngenSkulleTruAtAmalieKunneBu – Fremgang og kjøkkenet

Folkens – neste uke blir kjøkkenet levert i vårt nye hjem! Herlighet så stas det blir! Det er altså på tide å oppdatere dere litt på hvordan det ligger an og hvordan planene for kjøkkenet er.

Borddekking: Høstlig feiring sammen med flokken

Helt plutselig er huset solgt og vi er klare for neste steg på vegen videre! I går kveld ble det feiret med bobler og digg mat sammen med fineste flokken rundt bordet jeg dekket før visningen. Dette bordet skulle nemlig […]

Svennhytta: Vårt private bad – ferdig!

//Inneholder reklame  Midt oppi hussalget må man jo ikke glemme en av de grunnene til at vi faktisk selger huset – nemlig hytta.  Her bruker vi mesteparten av fritiden vår, noe som resulterte i at et privat bad stod på […]

Vinner – Årets Borddekking

 Tenk at jeg vant den gjeve tittelen Gullfjæren – Årets Borddekking! Med tanke på hvor høyt jeg elsker å dekke fine bord for venner og familie, så var det bare så ubeskrivelig stas!  Det er jo som dere vet ikke […]

DerIngenSkulleTruAtAmalieKunneBu – Kjøkkenplaner!

 //Inneholder reklame Sånn, da var vi oppladet og klare til å druse på videre med både det ene og det andre! Dette med å skulle «trekke ut», legge til og endre greier – samtidig som vi har tidsfrister å forholde […]

Rolige nerver med borddekking!

  Jepps – her er nervene helt på bærtur.. Vi fikk bildene til salgsoppgavene i dag, noe som fikk en allerede litt stressa Amalie til å gå i spinn! Det her skjer virkelig…! Det var snålt å se bilder av […]

Fort gjort – hit flytter vi!

  Fredag 21. august var vi nede med naustet vårt for å støype noe greier.. Rett bak naustet ligger det noen leiligheter og vi så at toppleiligheten var til salgs. «Hm, sjekk der da Ole – der hadde det vært […]

Derfor selger vi & veien videre!

Snakk om snakkis! Mobilen kokte nesten over på fredag etter jeg slapp nyheten om at vi selger huset vårt. Noen synes vi her helt spinnvill, noen ble litt lei seg og noen forstår oss veldig godt når vi forklarer grunnen […]

Vi selger huset vårt!

  Dette bildet er tatt dagen vi tok over huset.. Vi var 18 og 20 år og klar for et nytt eventyr. Nå er dette eventyret snart over for vår del. Jeg håper noen andre vil gi huset like mye […]

På vei mot drømmen og vanskelige valg

  Det har vært en helt latterlig rar uke det her…Vi er ved et veiskille, og vanskelige valg må tas. Men smilet – det er med!

Svennhytta: Det nye badet er ferdig!

 Det ble rikelig med innedager på hytta i ferien og disse benyttet vi oss godt av! Badet er ferdig og her kommer prosessen! I dusjsonen har vi lagt mikrosement. Dette var noe ordentlig dritt å jobbe med og dette skal vi aldri […]

Jammen herlighet da, Bergen!

//Inneholder reklame  Er det mulig å ha sånn flaks da? Jeg har vært i Bergen et par ganger og jeg trodde aldri i livet at vi skulle være så heldig denne gangen!  Og ja – jeg snakker om været! At […]

Bergen here we come!

//Inneholder reklame Åpent tak, vind i håret og solhatten på – vi er klare for en ny roadtrip! Denne gang skal vår lille Beatrix (forhåpentligvis) ta oss med helt til Bergen. Her har jeg nemlig fått et aldeles trivelig oppdrag! […]

Borddekking: Sensommerkveld

Som dere vet plukker jeg som regel alt det grønne jeg bruker i borddekkingene mine rett utenfor døra, enten det er her hjemme eller på hytta. Nå som det er sensommer begynner det å bli begrenset hva man rekker å […]

Sommerferien 2020

  4 uker sammenhengende ferie.. DET er sjelden vare! Det har kun skjedd en gang før, på en av turene våre til USA. En ferie som har gjort godt for både liten og stor! Vi kom hjem fra hytta i […]

Roadtrip: Aursjøveien – en «skjult» perle!

Vi går inn i den siste ferieuka vår og reisebrev fra ferien kommer, men enkelte ting kan man bare ikke vente med å dele! Mens jentene tar seg noen dager ferie fra hytta i hjemlige trakter med tanter og onkler, […]

Borddekking: Supertips, sommerbord og nye stoler

//Inneholder reklame De fleste av oss samler på noe og i mitt tilfelle er det stoler. Blant annet… Man kan liksom aldri få nok av fine stoler, gamle og nye! Jeg har heldigvis en låve jeg kan samle i og […]

På jobb: Stilrent til fingerspissene

Jeg er så heldig!  Tenk at alle disse fine folka åpner opp hjemmene sine slik at jeg får style- og fotografere deres nye Sigdalkjøkken! Sammen med selgeren som har designet kjøkkenet reiser jeg altså rundt i Ålesund og Molde omegn […]

Svennhytta: Fremgang og sniktitt på hyttebadet

Det er egentlig helt snålt å tenke på at det før i «gamle dager», nesten hver dag, kom oppdateringer fra prosjektene vi holdt på med. Nå er det sjeldent bloggen oppdateres i det hele tatt – tenk det..  Instagram får […]

Svennlåven: Innviet på ordentlig vis!

//Inneholder reklame Å herligheeeet så gøy! Det har rukket å gå en uke siden vi fylte låven med gode venner, musikk og ekstremt god stemning i sommervarmen. I dagene før gikk jeg frem og tilbake fra låven sikkert 20 ganger […]

På jobb: Idyllisk sommerkveld på sitt beste!

Noen av bookingene jeg får på styling gjør at det kribler i hele meg – i hvert fall når jeg får så fritt spillerom som med denne! Slike jobber gjør at kreativiteten bobler over (og det er jo den slike […]

På jobb: Kjøkkendrøm i pasteller

Nå er det jammen lenge siden jeg har «tatt dere med» på jobb med Sigdal! Denne uken har jeg endelig vært ute i felten og stylet/fotografert to fantastisk flotte kjøkken igjen som jeg gleder meg til å vise dere. Dette […]

Turist i egen by!

Påfyll av både inspirasjon, kjærestetid og god stemning – herlighet så stas! Torsdag overrasket jeg nemlig mannen med en tur til Ålesund hvor jeg hadde bestilt både  vinkurs på Vino Bar (tema var musserende vin) og en overnatting på fineste […]

The force is strong at Italian night!

Det er fredag, langhelg og en gylden mulighet til å dekke bordet for venner og familie! Vi griller som regel alltid en av kveldene vi er på hytta i helgene (nesten året rundt!)  og som de matelskerne vi er – […]

Vintage borddekking og tips til digg oppskrift!

Tusen takk for alle fine gratulasjoner på bryllupsdagen vår i går! Jeg har inntrykk av at det er veldig forskjellig hvordan folk feirer disse dagene,  men vi er alt for glad i å kose oss til å ikke gjør en […]

Svennhytta: Magisk – rett og slett!!

At det dukker opp hyttebilder etter ei langhelg er like sikkert som at vi Sunnmøringer blir stressa av fint vær –  nå må vi rekke ALT vi aldri får gjort de «350» dagene i løpet av et år hvor vi […]

Svennhytta: Morgenstund i interiørbilder

Som de fleste andre hytteeiere elsker jeg de rolige morgenene på hytta. Jeg står som regel opp før resten av flokken, setter på te og nyter den sammen med digg jazz på øret (Ella Fitzgerald er favoritten). Det er bare […]

På jobb: Styling og foto i Svennlåven – Nordal

Goooood onsdag peeps! Sol, god stemning og styling i låven – for en start på langhelga! Jeg har jo fått meg tidenes «fotostudio» med mange ulike locations i en og samme låve,  noe som gir meg muligheten til å enkelt […]

Borddekking: Et vårlig festbord på budsjett!

Festbordsesongen er i gang og om en uke er det helt plutselig 17. Mai også gitt! Bord skal dekkes og denne gang vil jeg tipse deg om et alternativ til hvitveisen. Er du så heldig å ha frukttrær i hagen […]

En oppdatering fra låven!

Det blir noen turer over markene om dagen – mellom huset og låven! Heldige meg har fått meg tralle som fungerer utmerket til å frakte alt ifra lykter, puter, høyttaler  (musikk på øret må jeg ha nesten hele døgnet) og […]

Svennhytta: Spontantur, kvalitetstid og litt interiør!

Jeg har sagt det tusen ganger før og det kan godt hende dere begynner å bli lei av å lese det, men det finnes ingenting bedre enn å komme opp på hytta til solveggen, noe godt i glasset og god […]

På jobb: Styling og foto i Svennlåven

For en drøm denne låven er altså! Jeg bobler nesten over av inspirasjon og energi når jeg suller rundt der borte  og nye idéer og drømmer dukker opp for hver gang. I tillegg fungerer den bare så innmari godt som […]

Svennhytta: Flokken er tilbake på fjellet!

For en følelse å få være tilbake i vårt andre hjem i magiske Skorgedalen! Vi har ikke klaget en eneste gang siden forbudet kom (for når ting blir bestemt så følger man reglene altså!),  men at vi har lengtet og […]

Borddekking: En forsmak på sommeren!

//Inneholder reklame Endelig fikk vi vår her på Sunnmøre også! Før dette fineværet kom har vi i hele 2020 kun hatt 5 dager med sol!! Det er bare så himla lite det… Om ikke lenge går vi inn i den […]

Interiørdesign: Klassisk Nostalgi

Fra og med neste uke har jeg litt ledig kapasitet på interiørfronten igjen! Mange har tid til overs for oppussing om dagen, og ønsker du hjelp til å sette sammen drømmeinteriøret som passer for deg kan du sende meg en […]

SVIM av – Låven er TOM!

Som jeg tidligere har nevnt, var noe av det siste naboen vår sa til oss (med et smil om munnen) før han gikk bort  :  «Dere skal jammen få litt av en jobb med å rydde opp etter meg». Han […]

Den rare påska i 2020

Jeg har aldri vært hjemme en eneste påske. Da vi var små var vi alltid hos Mormor og morfar, og det var om og gjøre å være klar tidligst på morgenen slik at  vi fikk sitte på med Morfar opp […]

Borddekking: Årets siste påskebord

Siste rest av tidenes rareste påske er her og på menyen i dag står den ultimate «dagen derpå» retten; Karrigryte! Denne borddekkingen er fra tidligere i påska, men «kaninserviettene» er en klassiker som man gjerne kan bruke i flere borddekkinger. […]

Oppdatering fra låven – ut med treverk!

Håper hjemmepåska di er fin så langt! Vi startet påska i det som har blitt mitt favorittantrekk for tiden: Termodress og arbeidshansker! Det vil si at det naturligvis ikke er det jeg synes det er mest stas å gå rundt […]

Borddekking: Naturlig påske til frokosten

//Inneholder reklame Påskefrokosten skal nytes sammen med mine, uten hjemmeskoletid – det gleder vi oss til! Siden jeg hentet inn det gamle bordet fra låven har vi nå endelig fått god plass til oss alle 4 rundt bordet igjen også […]

På jobb: Den kuleste minihytta!

 For en tid tilbake (du vet, da man var på jobb og alt var skikkelig hverdag liksom) var jeg så heldig å få besøke denne fantastiske hytta! Synnøve i Sigdal Ålesund har nemlig designet et finfint kjøkken her og jeg […]

Gamle skatter fra småbruket får nytt liv!

Som nevnt har jeg funnet så uendelig mye fint på småbruket mens vi har ryddet! Gamle serviser, bestikk, lysestaker, møbler og lamper. Som om jeg ikke hadde nok bord stående liksom.. Dette bordet var kledd med stygge respatex plater og […]

Låve-omvisning og snakkis-skrothaugen!

Dette har vi drømt om dere. SVIM av for en følelse det er å eie det her greiene, en egen låve! Men å sitte på ræva og nyte livet kan vi se lenge etter – her jobbes det! Planene for […]

POW – så var huset klart for utleie!

Vi tok over småbruket en torsdag kveld… Morgenen etter stod containeren utenfor og lørdagen i 17 tiden var huset tomt. Mandagen var huset ferdig nedvasket (tuuusen takk for hjelpen mams, paps og Martine ❤). Vi jobbet som gærninger. Det har […]

Vi har kjøpt oss småbruk!!

Det kribler i hele magen – dette har vi gledet oss til å fortelle! Etter ønske fra vår avdøde nabo har vi fått æren av å ta livsverket hans, resten av Svenngården, videre. Med respekt for naboen vår går jeg […]

Før lockdown og Hei nye hverdag!

Som hos de fleste andre her i Norge har også vår hverdag blitt snudd på hodet. Vi gikk fra en hektisk hverdag med fullt opp – og herlige fridager på hytta med lek i snøen, topptur og afterski,  til hjemmeskole, […]

Borddekking: Endelig påskestemning!

Påsken er en måned unna og jeg gleder meg sånn! Lite slår en varmende sol i hytteveggen og et bord dekket for fine gjester. Dette bordet dekket jeg for litt siden og dekoren består enkelt av små «reir» laget av […]

På jobb: Kjøkkendrøm i havets farger

Dette er seriøst noen av de beste arbeidsdagene jeg har. Roadtrip, styling og foto av fiiiiine kjøkken – det er så digg! Forrige uke var jeg blant annet på vakre Averøy, i helt magisk vær da – jeiks! Her besøkte […]

På jobb: Jugend-drøm og GRØNT kjøkken!

Tenk så heldig det går an å være da! I tillegg til å arrangere alt som er gøy hos Sigdal i Ålesund og Molde, har jeg tidenes beste oppgave: Å få bli med selgerne på besøk til ferdige kjøkken de […]

Tips til enkel og kul fornyelse!

//Innlegget er sponset av Desenio Plakater altså.. Den aller enkleste måten å endre uttrykket på i et rom. Jeg bruker det mye, både hjemme, på hytta og i prosjekter for kunder. Kontoret har fått seg en liten oppfriskning med nye […]

Svennhytta: Squad goals!

FOR ei helg altså! Mens mannen var på vift i helga tok jeg med meg klubbjenetene til Skorgedalen og Svennhytta. Jeg og Synnøve dro opp tidlig fredag og tok oss en solid styrkeøkt i form av snømåking. TAKK for hjelpen! […]

Vinsmaking og borddekkingstips for kvelden!

Der det er hjerterom er det husrom – og jeg har mye hjerterom for disse jentene! På tirsdag «bygde jeg om» spisestua vår og tok imot 23 herlige damer fra LC-klubben. Jeg var en av 3 som hadde ansvaret for […]

Den turbulente og litt dramatiske uka som gikk!

Vi kjeder oss absolutt ikke om dagen og dette er grunnen til at bloggen stopper opp! Hverdagen kom som et aldri så lite slag i trynet etter Vixen (sikkert like greit, kan ikke fly på den skya for lenge altså!) […]

Vixen Awards og luksusdyr for en dag!

//Inneholder reklame Altså – SVIM av for en dag vi hadde på fredag! Dere som kjenner meg vet hvor uendelig stor pris jeg satt på å bli finalist (muligens jeg har gnidd det godt inn både på blogg og IG […]

Borddekkingstips og Vixen finale!

I skrivende stund er vi på farten! Jeg og mannen er på vei til Oslo og Vixen Awards – hurra! Dagen er fullstappet med masse gøy, så følg med på stories på Instagram! Det er klisjé å si at man […]

På jobb: Rocka, men hjemmekoselig kjøkken!

Samme dag som vi besøkte det rosa kjøkkenet (som forøvrig tar HELT av på Facebook!), besøkte vi et uendelig koselig trehus midt i Molde sentrum. I tillegg til verdens søteste velkomstkomité på fire ben, en magisk fin trapp  og de […]

Vixen finalist og radiobesøk!

//Innlegget er på ingen måte sponset eller betalt – dette er bare jeg som letter hjertet. Altså… I dag startet jeg dagen min med et besøk hos Radio Ålesund og verdens herligste Egil (@egilfarstad på Insta om du ikke allerede […]

Jeg ELSKER jobben min (og rosa kjøkken)!

Det har vært stille her inne denne uka og en av grunnen er dette! Jeg har gledet meg så ufattelig lenge til å reise heeeelt opp til Frei for å ta bilder av dette magiske, rosa kjøkkenet. Kjøkkenet har Kristin […]

Borddekking: Tips når grønt fra hagen uteblir!

Det nærmer seg helg og tid for borddekking! Denne gang har jeg funnet frem gamle favoritter fra tiden min i Kremmerhuset (det har begynt å bli lenge siden!). Noen ting klarer man liksom ikke kvitte seg med, som disse skålene […]

Interiørtrender 2020

Vi påvirkes alle av trendene, mer enn vi egentlig aner. Over alt blir vi matet med inntrykk og ting som påvirker oss. Litt inspirasjon og påfyll er jo alltid greit, så her er litt om interiørtrendene jeg tror vi kommer […]

10 år og semifinalist – TAKK❣

 Planen var egentlig å legge ut et innlegg med interiørtrender for 2020, men det får vente – for HERLIGHET!! Jeg er så uendelig heldig som har takket være dere blitt nominert, og takket være juryen kommet videre til semifinalen i […]

Fy søren altså – Tusen takk 2019!!

FOR et år! 2019 var et innholdsrikt, aktivt og godt år – rett og slett! Vi hadde selvfølgelig noen dager som var tunge og triste også, men jeg ønsker å fokusere på de gode! I 2019… …startet vi året med […]

God Jul ❣

Med disse bildene av de 3  flotte jentene våre (Fiaten Beatrix, teller også selvfølgelig) ønsker vi venner og familie en riktig god jul og et godt nytt år. Tusen takk for et fint 2019, la 2020 bli like godt! Og […]

Jul i Svenngården ❣

Dagen før dagen og tid for en rundtur i Svenngården kledd for jul. Vi er klare for grøtfest og årets sterkeste tradisjon: Grevinnen og Hovmesteren. NYT lille julaften peeps!❣

Borddekking: Nostalgisk lille julaften i rødt(!)

//Sponset innhold Tradisjonen tro er det i morgen klart for mandel i grøten og spekemat. En tradisjon vi har hatt helt siden vi var små, som på ingen måte er hensikt i å bryte. Hele familien skal samles rundt dette […]

Tips til julens gaveinnpakning!

I helga er det nok mange som får på plass de aller siste tingene før jul. Tipper at mange har planer om å kose seg med å pakke inn gaver, derfor har jeg et tips i dag! I år har […]

Svennhytta: Jul ❣

Det ligger an til noen late dager på fjellet (når vi er ferdig å måke enorme mengder snø) før julaften. Bildene taler for seg selv, sånn vil vi ha det! Ha noen nydelige førjulsdager da dere ❣

Borddekking: Vintage og gjenbruksjul

Julen og en rekke gode måltider sammen med familie og venner nærmer seg – endelig! Det blir mange borddekkinger i jula selv om langt ifra alle blir foreviget (av og til må kameraet få hvile vet dere). Dette var årets […]

Førjulstur til Berlin ❤

Også i år leverte kongene av jul. I fjor før jul når vi dro hit, bestemte vi oss ganske kjapt for at dette var noe vi måtte ta med oss kidsa på. Berlin er en perfekt by å reise til […]

Håpløs baker og glutenfrie havrekjeks

Altså, hva er det som skjer?? Bakerelatert innlegg to dager på rad liksom..? Det gikk ikke helt etter planen denne gangen da, det skal sies.. Men på andre forsøk fikk jeg til å lage glutenfrie havrekjeks! Før helgen kom nemlig […]

Foto og oppskrift på DIGG juledessert!

Åh som jeg elsker jobben min!! Dere vet jo kanskje allerede at det jeg brenner aller mest for er å style- og ta fine bilder,  men så gøy er det altså at det kan nevnes igjen! Disse bildene har jeg […]

Svennhytta: Magisk julestemning og ny venn!

Førjulstid altså ❤ Pynting, baking, innpakking av gaver, forkjølelse og omgangssyke. Sukk. Jeg skal ikke syte, men fyyy søren så lei vi er etter to uker med sykdom altså. Det føles ut som en evighet. Men det hører med. Dessverre. […]

Tips til adventskalender og takk

Så var det kalendertid igjen. Jentene har ønsket seg både det ene og det andre i kalenderen, blant annet sminke, godteri og en tur på kino for å nevne en brøkdel.. Jeg gleder meg så innmari til å fortelle om […]

Lag din egen adventsstake med gjenbruk!

Årets adventsstake er nesten helt lik fjorårets. Eneste forskjellen er egentlig den gamle vekta som ble basen for det hele. Den var jeg så heldig å få når et gammelt slakteri i nabobygda skulle legges ned. Tenk å være så […]

DIY: Miljøvennlig og evigvarende juletre i bjørk!

En gjengestang, noen muttere, en stubbe og en liten skog er alt du trenger for å lage dette treet. Jeg viste mannen et bilde av et lignende tre, og han la planen på hvordan det kunne lages. Han kom på […]

BungaLOVE – Jul 2019

Fargerikt, personlig og bare uendelig vakkert. Hils på Bungalows magiske jul da dere! Det beste av alt; du finner mange av herlighetene hos de fineste Keiserne jeg vet om! Photo credits: Bungalow

Overraskelse, skylift og skikkelig ugly cry!

Vanligvis har jeg fri fra Sigdal på fredager, men denne fredagen var et unntak. Jeg hadde fått i oppdrag å ordne til digg lunsj og bobler i gave til flokken for å feire innsatsen og resultatene i 2018. Jeg kom […]

Verdens fineste skap og digg dekortips!

//Sponset innhold Du som følger meg på Instagram har nok fått det med deg… Jeg er hodestups forelsket i et skap (jepp, det går an!). Men altså – er det så rart? I nydelig heltre, rette linjer (men fortsatt med […]

Walther & Co – Jul 2019

November og bare en måned igjen til desember – ENDELIG! Juleforberedelsene er selvfølgelig i gang – mye i form av å hente inspirasjon. Jeg begynner alltid med den ALLER største favoritten når det kommer til jul.. Nemlig Walther & Co. […]

På jobb med Sigdal: Kjøkkendrøm i havgapet

Jeg gjør utrolig mye gøy i jobben min hos Sigdal, hvor jeg har har ansvaret for markedsføring,  sosiale medier, styling og partyfixing for butikken i Ålesund og i Molde. (Jeg må bare snike inn litt selvskryt også, for et par […]

Borddekking: Varm høststemning og supertips!

Tidligere i høst var det endelig min tur å være vertinne for klubbjentene. Bordet ble dekket med favoritter fra flere leverandører, men det beste tipset denne gang er nok  gjenbruk av vinflasker og de fine, kunstige stråblomstene kjøpt for nesten […]

HÖST Restaurant

Som dere kanskje har fått med dere er det kule restauranter, barer og  generelt kule steder rundt om i verden som inspirerer meg ALLER mest. Jeg har vist dere steder foreviget gjennom Paulinas linse før,  men man går aldri lei […]

Styling og foto: Amalies Jul hos CG

Husker du bildet jeg viste for et par innlegg siden – det hvor jeg stod på stuebordet og knipset bilder? Nå er resultatet klart og det er så stas! Dette var styling og foto tatt for Christiania Glasmagasin – til […]

Borddekking: Høstinnspurt og tips til større lykter!

Den fineste høstmåneden går mot slutten, men før november og forberedelser til desember starter  vil jeg dele en (eller kanskje to – vi får se) borddekking preget av høst.  Som alltid er det meste av dekor hentet utenfor hyttedøra, supplert […]

Hverdagen og den glemte bloggen

Jeg scrollet meg gjennom bloggen her en dag og kom frem til at den har blitt ekstremt kjedelig… Jeg skal ikke gjemme meg bak dårlige unnskyldninger, her er det helt tydelig hva som er problemet: Den blir ikke prioritert. Hele […]

Svennhytta, høstferie og en ny tradisjon!

Bildene skal stort sett få tale for seg, men med enkle ord har høstferien bestått av… ..å NYTE solveggen på hytta i ullsokker under tykke pledd og saueskinn ..joggeturer alene med kun pulsen og musikken på øret som dundret i […]

Svennhytta: Utsiden kledd for høst

Det var det jeg visste! Pallesofaen Ole bygde i sommer og stubbene (med plastknotter under) fungerer akkurat slik som tenkt. Kun når snøen kommer må det flyttes, men ellers står alt klart hele året.  Det tar riktignok noen minutter å […]

Borddekking: Lun hyttehøst

En laaaang og morsom dag igjen på jobb – så er det høstferie! Kropp og sjel skriker etter litt roligere dager, så dette skal bli digg. Bordet skal dekkes opp for familie og venner – SOM jeg gleder meg! Skal […]

London, Baby!

Altså…. Disse blå-jenteturene våre er bare så himla gøy! I år var det Synnøve og Anja som arrangerte og de overrasket flokken med tur til London! En by som har alt en kan ønske seg og som alltid er like […]

Our Food Stories – The Studio

Jeg har tidligere vist dere bilder fra både uteplassen, landstedet deres og bilder fra leiligheter de har besøkt. Men jeg mener det. Studioet Our Food Stories har i Berlin altså…. Så svimlende inspirerende og kult. Disse damene er UTEN TVIL […]

Det nye hyttebadet – planene

//Sponset innhold Gjett om jeg gleder meg til dette da dere! Vårt helt egne, private bad på hytta – en luksus vi har vært bortskjemt med hjemme som vi også ønsker oss her. Som nevnt har vi bygget hytta med […]

Hytteliv, styling og foto!

Å herlighet for ei helg vi har hatt – Pernille og jeg. Mens mannen har vært på vift og Fredrikke vært opptatt med alt annet enn å bli med på fjellet,  har jeg og Pernille storkost oss på stedet vi […]

Interiørdesign: Farvel stilmiks – Hei stilsikkert!

På høy tid å vise dere flere interiørprosjekter! Jeg har drevet firma innen interiørdesign i 6 år nå, og jeg tror kanskje at dette har vært et av de mest spesielle mtp. planløsningen. Her var det himla mange nivåer, krinkler […]

Hyttehøst og nytt prosjekt!

I helgen fikk vi første smakebit av høst, både på kalenderen og i fargene på fjellet. Fredags kveld var det ruskevær og høstluft, mens resten av helgen bydde på 20 grader og mye sol. HELT innafor! Selv om jeg eeelsker […]

Kjøkkenet – svar på spørsmål!

Kjøkkenet. Klisjériktig husets hjerte. Men det er jo sånn. Det ligger midt i huset og er det rommet med mest trafikk og aktivitet. Fredrikke bor omtrent her inne, for når hun ikke er på fotballtrening/kamp nesten alle dagene i uka, […]

Styling & foto: Godull Godlin

Jeg har mange morsomme oppdrag, men det jeg liker ALLER best er foto og styling av produkter. Jeg har tidligere stylet og tatt bilder for Nordsjö, Christiania Glasmagasin, Desenio og Nordal for å nevne et lite utvalg. Så himla stas […]

Svennhytta: Lounge på budsjett med paller!

Denne sommeren var det en ting jeg hadde bestemt meg for (i tillegg til å nyte livet 100% i ferien). Vi skulle ha flere utemøbler på forsiden av hytta i solveggen – dermed basta. Siden vi har veldig begrenset med […]

Sommerferien 2019 ❣

SVIM av – hvor skal man begynne? Vi har hatt en magisk «Staycation» med hytta som base i 2,5 uker – i nesten uvirkelig sommervær. Mams og paps, Martine og Tore hadde også ferie da, så det har vært så […]

Livet på sitt aller beste ❣

Hyttelivet vårt er relativt godt beskrevet i disse bildene. Alle er tatt de to siste helgene og man kan enkelt oppsummere med følgende ord: – Ja, vi ELSKER mat – Ingen tvil i at hytta vår ligger i den fineste […]

Hageinspirasjon: Our Food Stories

Altså… Er det mulig å ha det så fint? Alt disse to damene tryller frem tar pusten fra en, det samme gjelder uteplassen på landstedet deres. Bambusmøbler er kanskje noe av de fineste hagemøblene som finnes, men dessverre tillater ikke […]

Roadtrip, Fiat og Bryllup ❣

I helgen var vi så heldig å få delta i mitt kjære søskenbarn Stian sitt bryllup. Luringen fra Volda har nemlig funnet seg den kuleste jenta i Lom, hvor bryllupet altså ble holdt. Dagene før hadde vi omtrent live feed […]

Meksikansk aften – borddekkingstips og digg mat!

Etter en uke på tur uten å se familien, var jeg helt desperat etter å være sosial sammen med de. Vi er som dere kanskje har skjønt, en veldig familiekjær gjeng og er VELDIG mye sammen. Onsdag bestemte jeg meg […]

Ut på tur del 2 – Sopot

Skal du til strandbyen Sopot har jeg noen tips til deg! Hvor du bør bo og ikke minst spise digg (og glutenfri) mat.  Pernille har cøliaki, så vi spiser aldri steder de ikke har alternativer til henne. Vi får hetta […]

Ut på tur del 1 – Gdansk

Noen av dere har kanskje fulgt oss i Gdansk og Sopot gjennom IG stories den siste uka? Vi har vært i finfine Gdansk et par ganger før, men først nå sammen med jentene våre. Som Nordmenn flest er vi veldig […]

Sankthansfeiring og tips til sommerbordet

I helga trosset vi skikkelig drittvær (kan ikke huske å hatt fint vær noen gang på Sankthans?) og feiret med både bål, grilling og sommerbord. Leting etter krabber ble det også naturligvis – noe jeg virkelig aldri blir for voksen […]

Uteplass på budjsett – stjel stilen!

Når vi tok over huset i 2006 (hjelpes – er det virkelig SÅ lenge siden?!), var noe av det første vi gjorde å bygge terrassen bak huset. Papsen har lært oss at når noe skal bygges eller renoveres er det […]

Bordekkingstips: Rustikk skalldyraften

Noe av det første man tenker når ordet «skalldyraften» dukker opp er gjerne bølgeskvulp, hvit sand og måker(?). Det maritime i hvert fall. Man trenger heldigvis ikke sitte på brygga for å nyte digg sjømat, det smaker faktisk like godt […]

Sjurgarden 98

Mandagsinspirasjonen består som regel av leiligheter fra våre Svenske naboer, men i dag har jeg ikke beveget meg lengre enn til nabobygda – Brattvåg. Denne fine leiligheten tilhører Lillesøster-Martine og Tore, enn så lenge. Jeg har vært så heldig å […]

Svennhytta: Detaljer og det gode liv

Det ligger mye sjel i disse bildene altså. Hvert eneste bilde har en historie. Noen ligger det mye tid og arbeid i, mens andre ble knipset tilfeldig. Uansett – alle er 100% ekte. De er oss, de er hyttelivet. Massevis […]

Shoppingtips i vakre Trondheim!

Altså… #denfølelsen når du endelig kommer inn i en butikk som oser stemning, lukter godt og gir deg lyst til å shoppe det meste i butikken. Nisjebutikker blir det færre og færre av, og det er jammen ikke alle som […]

Roadtrip, 400 venner og bryllupsdag!

Lykkelige, noen pins rikere og ekstremt slitne er vi tilbake fra ei helt insane gøy helg i Trondheim. Landsmøter og andre arrangement med Ladies Circle og Round Table er ALLTID sjukt trivelig og helgens landsmøte var akkurat det! Vi kjørte […]

Bryllups-gjenbruk-tips og TAKK!

Først av alt: TUSEN takk for alle fantastiske tilbakemeldinger jeg har fått etter innlegget fra bryllupet! SVIM av altså! Over alt har dere satt igjen fine spor i form av meldinger, klemmer og rundt omkring på mine sosiale medier.  TAKK! […]

Mine oppdrag: Bryllupsdekorering på verdens vakreste sted!

Jeg bruker egentlig ikke å ta på meg bryllupsdekorering lengre siden jeg ikke har kapasitet til det, men denne gangen kunne jeg bare ikke takke nei! Herligste bruden og lokale ever! Bryllupet holdt sted på Øygardshallen på Giske. Sammen med […]

Inspirasjon til 17. mai festen!

Nasjonaldagen er like rundt hjørnet og endelig er den på en fredag! Tenkte derfor at jeg skulle dele litt inspirasjon til både borddekking, søtsaker og leskende digg. Jeg har ikke oppskrift på noen av delene, men kanskje kan det inspirere […]

Bordekkingstips: 17. Mai

//Sponset innhold Hvitveis, gode venner/familie rundt bordet og bobler i glasset er strengt talt det eneste man trenger til borddekkingen 17. Mai synes jeg! Slenger man på noen flagg (jeg har tekstilranke, kjøpt på Kid) også – da har man […]

Amsterdam, tips og takk!

Denne byen altså! Turen ble bestilt for et år siden. Dette var nemlig morgengaven min til Ole Johnny.  En tur til en av de mest sjarmerende (og litt crazy) byene i Europa for å feire et år som herr og […]

Noen tanker rundt blogg og takk!

Først av alt: TUSEN TAKK for alle fine ord, både på FB, på meldinger og i andre medier! Å få tildelt hele 11 sider i Norges største interiørmagasin er helt ubeskrivelig stas! Tusen takk til Tone Kroken og Yvonne Wilhelmsen […]

Påska 2019 – Er det mulig liksom?

Som folk flest på vestlandet har også vi hatt ei helt fantastisk (og egentlig uvirkelig) påske. Å kunne stå opp til strålende sol og opp imot 25 grader HVER dag hele påska er magisk. Vi har holdt fortet på hytta […]

Borddekkingstips: Rustikk, nordisk påske

Påsken nærmer seg med stormskritt – hjelpes som vi gleder oss! Jeg synes at påsken er den beste høytiden.  Solen begynner å varme på ordentlig, ingen lange gavelister slik som til jul og alle er så glade fordi at våren […]

Det store drømmeprosjektet

I Februar 2016 var første gang jeg viste denne herligheten av en bolig. Nå er den altså til salgs igjen. Nå som da er dette rett og slett drømmeleiligheten. På forrige foredrag jeg holdt fikk jeg spørsmål om jeg har […]

Uka som gikk..

Uten noe mer syting eller klaging om hvor fort tiden går og alt man egentlig kunne ønske at man hadde gjort i uken som gikk, ønsker jeg og oppsummere med alt jeg faktisk har gjort! ———– Jeg var gjest hos […]

Lykken koster nesten ingenting!

Man skal visstnok være lykkelig så lenge man tjener over en halv million, men ikke over 750 000,- i året. I hvert fall om man skal tro forskning.no. Det er absolutt ingen tvil i at penger gjør det lettere å […]

Ut på nye eventyr og vaffeldagen!

Så helt plutselig var vi i gang med ei ny uke igjen, og alt tilsier at den kommer til å stikke av like fort som den forrige. Dette har naturligvis mye med å gjøre at jeg jobber på Sigdal i […]

Kjøkkenet – Da og nå

//Sponset innhold På disse 13 årene har vi rukket å ha 4 ulike kjøkken (det opprinnelige fikk riktignok ikke stå lenge før vi begynte rivingen). Kjøkkenet har som resten av huset vært innom flere stiler: Juni 2006 Slik så det […]

Siden sist: Gullfjæren, jobb og hverdag

Over ei uke uten blogginnlegg – hjelpes! Det skyldes travle dager, på godt og vondt.  Fra prisutdeling, finstasen og bobler, til et tonn med klesvask, jobb både dag og natt, lekser og dugnader. Dager med enorme kontraster med andre ord! […]

Stua – Da og nå

Juni 2006 Da vi tok over så det slik ut.  Vi tok ut 3 dører fra stuen og rev veggen mellom det som var to små stuer (veggen med døren til høyre på bildet). August 2006 Slik så det ut […]

Hytteliv og skikkelig gladnyhet!

Vi har blitt skikkelig flinke til å nyte hyttelivet altså! Forrige uke tok vi ferie etter jobb på onsdag og satte kursen mot hytta. Torsdag fikk vi storfint besøk av gode venner – stas for både liten og stor! Ei […]

Borddekking og supertips for de travleste dagene!

For oss her på vestlandet er det høy vinterferiefaktor denne uka. Mange er på hytta, andre finner frem hagemøblene (for hjelpes – vi har jo vår!) og enkelte slår til og inviterer venner og familie på ekstra digg middag. For […]

Lykken finnes faktisk!

Den er liten, har fire hjul – og kan i dette tilfellet luftes allerede i februar! I helgen tok vi den første turen i vår kjære Fiat 500. Ikke for langt, men akkurat så langt at vi følte at vi […]

Soverommet – Da og nå

//Sponset innhold Soverommet vårt var det første rommet som ble pusset opp. Rommet har blitt malt utallige ganger, hatt 5 ulike senger og vært innom 3-4 ulike stilarter. Igjen handler det om å utvikle og bli trygg på selv og […]

Pernilles rom – Da og nå

//Sponset innhold For ganske nøyaktig 5 år siden publiserte jeg serien «Then & Now» her på bloggen, og kanskje har du fulgt meg så lenge at du husker det?  Det har skjedd mye siden vi tok over huset i 2006, […]

Travleste uka ever og storfint besøk!

Hjelpes for en uke! I vår hadde jeg en plan om å pusse opp både kjøkken, soverom og rommet til Pernille. Nye farger, tapeter og litt nytt stæsj var planlagt, så nå skulle jeg og Ole sulle med disse prosjektene. […]

Nesten i mål og fargetips!

//Sponset innhold Vi er nesten i mål med makeoveren på kjøkkenet. Ny farge har kommet opp på veggene, så nå mangler kun tapeten (som etter planen kommer i dag!). I kveld blir det derfor spennende å se – om jeg […]

Hyttelivet og storfint besøk i vente

Helgen i bilder…  Er det rart at vi digger denne plassen?? Tror ikke det altså. Stikkordsmessig har helgen gått med til: Skirenn (Pernille og venninna Marte er rett og slett rå på slalom), en knert i skitrekket, påskestemning og røde […]

Lyn-oppussing på kjøkkenet (også)

Med flere deadlines neste uke (følg med for å se hva som skal skje – dette blir SÅ stas!) ble det plutselig litt hektisk i heimen… Pernilles rom ble ferdig forrige uke (resultatet kommer snart – lover!), men både kjøkken […]

Pernilles rom: Planene og inspirasjon!

I dag begynner jeg på oppussingen av Pernilles nye hule (du har kanskje lest at hun har flyttet ut?). Rommet skal gjenspeile personligheten hennes, så her må det være plass til himmelseng, enhjørninger og Playstation! Inspirasjon til rommet hennes finner […]

Farvel & trøst

Fredag måtte vi brått ta farvel med vår kjære Sátskí. Etter å ha slitt med stress og angst bikket det plutselig over for henne og aggresjon tok over. Hun vil bli husket og savnet som den gode hunden hun var […]

Den smarteste måten å teste farge på

//Sponset innhold Kjøkkenet skal få ny veggfarge og kanskje til og med litt tapet. Kanskje. Før testet jeg aldri farger før jeg kjøpte inn litervis og smelte det opp på veggene. Kanskje derfor noen rom i huset har 7-8 lag […]

Favorittjobb og reklame-forklaring

//Dette innlegget er ikke sponset, jeg var enkelt og greit på jobb og liker det jeg gjør Jeg gjør mye gøy på jobb altså – både på Sigdal og med mitt eget firma, men det her er absolutt topp 3! […]

Beina har landet på jorda igjen!

Forrige uke var bare så innmari fullstappet at det ikke ble noe bloggings engang – hjelpes! Uka gikk stort sett med til logistikkutfordringer og jobb, men slutten på uka ble alt annet enn ordinær.. Takket være alle dere som har […]

Pernille flytter ut!

Det er på tide å komme seg videre i livet mener Pernille. På tide å si farvel til de lilla veggene og det lille rommet. Pernille har bestemt seg – hun flytter ut. Hun pakker med seg bamser, dyne og […]

Our Food Stories // The Kitchen

Med godt over 1 million(!!) følgere på Instagram, inspirerer Nora og Laura sine følgere verden over. Når en matstylist og en fotograf finner hverandre er det rett og slett dømt til å gå bra. At de lager himmelske, glutenfire kaker- […]

Nytt år og nye prosjekter!

Godt nyttår kjære leser! Jeg håper du har nytt julen og fått ladet batteriene litt. Jula ble pakket bort 1 nyttårsdag, både på hytta og hjemme. Jeg liker å nyte ventetiden og jula lenge, men det er bedre å starte […]

Svennhytta: GOD JUL ❣

Juleferien er offisielt i gang og jeg vil ønske alle mine kjære lesere en riktig god jul. Tusen takk for at dere har fulgt meg og Svenngården i året som har gått – jeg er bare så uendelig takknemlig! Det […]

Svennhytta: Julepyntens midtpunkt

Jeg tror jeg i hvert fall har mange barn «med på laget» når jeg sier at juletreet er superstjernen blant julepynten. Hjemme er det mer «juletreet med det rare i», med alt ifra glitterpynt til kongler og kuler.  I går […]

Huset kledd opp til jul

Juleferien er like rundt hjørnet og den skal nytes. Bloggen er også noen innlegg unna å ta ferie, så jeg tenkte at nedtellingen mot jul kan starte med en rundtur i julekledde Svenngården.  Både innsiden og utsiden er klar.  Safir, […]

Julegavetips: Til den som har alt

Fredrikke har i år imponert med sine nye ferdigheter innen baking og matlaging. Hun har blant annet laget peppernøtter (hun brukte denne oppskriften) som hun gir bort i søte, små glass. Trenger du et gavetips i siste liten (og du […]

Gjenbruk og supersøt gaveinnpakking!

Plutselig var vi i starten på den siste uka før jul – herlighet så stas! Julegavene er for lengst innkjøpt og pakket inn. I år ble det «tager hva man haver» og gjenbruk av papir, bånd og pynt når det […]

Svennhytta: Førjulsmorgen ved kjøkkenøya

Når vi står opp på hytta og går ut av soverommet vårt, ser vi gjennom stua og rett ut gjennom den store skyvedøren i front. På førjulsdager som denne, når det er en sånn lun og stille stemning som det […]

Borddekking: Vintage, rustikt og moderne

Som jeg digger det rustikke- og litt skjøre uttrykket på slike borddekkinger! Rutete servietter sammen med vintage-inspirerte glass og moderne lysestaker pyntet med lerk gjør susen. Jeg har hatt noen år med pause fra lerk i julepynten. Ble liksom litt […]

Adventskalender og tidenes søteste pepperkaketips!

Vi er ei uke ut i desember og jeg har ikke vist snurten av årets adventskalender – hjelpes! Den har hengt oppe siden helt i slutten av november, men mangel på tid og dagslys har gjort at den ikke er […]

Førjulstur til Berlin

Ingen hemmelighet at Berlin er et ettertraktet reisemål i Desember. Det kan vi- og en heeeeel haug med andre turister bekrefte. Før vi dro – hadde jeg googlet meg frem til digge spisesteder, funnet tidenes kuleste hotell og steder å […]

Nordal – Jul 2018

Photo credits: Nordal Interiors

Svennhytta: 6 tips til julens borddekking!

I helgen er det endelig klart for advent og kanskje skal du dekke årets første julebord? Da har jeg noen tips til deg i dag – i hvert fall om du er glad i det litt naturlige og rustikke. – […]

Lag selv: Adventsstake med vintage preg

Jeg kan godt dille med små gjør-det-selv prosjekter, så lenge det ikke tar for lang tid.. Denne adventsstaken tok meg 5 min å lage – HELT innafor! Lys, gamle flasker, litt mose og noen fine tall er alt som skal […]

Julestemning i ett enkelt bilde

Digger dette bildet av Ole Johnny som kjører lille-traktoren sin da vi hentet juletre i 2012. Foran går papsen og bror og bærer hvert sitt juletre de også. Trivsel på høyt nivå. Bak meg går ungene og sutrer fordi det […]

Interiørdesign: Luksusfølelsen med enkle grep

Boligen er forholdsvis ny, så i dette tilfellet var det å skape en lun følelse som var kundens ønske. I disse nye boligene med god takhøyde kan dette ofte bli en utfordring, men det finnes alltids et triks eller to! […]

Svennhytta: De kuleste vegglampene

//Lampene er sponset for en tid tilbake siden. Dette innlegget er ikke sponset – jeg bare digger lampene. Jeg får så himla mange spørsmål om hvor jeg har fått tak i de kule lampene på det største hyttesoverommet. Jeg digger […]

Jul hos Malin Persson

Det fantastiske huset til Malin Persson har jeg vist dere før. Et hus med mer sjel og personlighet skal man lete lenge etter og jula hennes er på samme nivå. Så fantastisk fint og inspirerende! Hadde man bare hatt en […]

Ett år eldre – hurra!

Herlighet så digg det er med bursdag altså! I går ble jeg jammen et år eldre (men måtte likevel vise leg på polet – score!) – hele 31! Jeg startet dagen med å dekke ferdig det «restaurant-inspirerte» bordet.  Helt enkelt […]

H&M Home – Jul 2018

Photo credits: H&M 

Fiat 500: Tidlig julegave?

I går kveld kom Ole Johnny hjem med den rødeste bilen som noen gang kommer til å sette sine hjul i garasjen vår – ever.  Filteret lyver litt, den er RØD – som du kan se på det nederste bildet. […]

Svennhytta: Sniktitt på Jula 2018

Forrige helg hadde jeg julestyling og fotoshoot på hytta! Julemusikk, fyr i peisen, gløgg og julepynt. SÅ himla digg – selv i November. De første bildene er sendt avgårde til samarbeidspartnere, mens resten ikke er ferdig redigert enda  (jeg må […]

Årets ønskeliste ❣

Jeg får forståelig nok aldri interiør i hverken bursdag- eller julegave,  så jeg bruker alltid å benytte sjansen til å ønske meg ting som jeg faktisk trenger, men som jeg ikke er flink til å prioritere å kjøpe selv… Neste […]

Svennhytta: Hylla med det rare i

//Sponset innhold Forrige gang vi var på hytta (eller var det gangen før der..?) fikk vi på plass det siste store møbelet vi manglet. Ikke bare er den praktisk og upraktisk på en og samme tid – det er skulle […]

Walther & Co – Jul 2018

Photo credits: Walther & Co

Før og etter: Lykkeboden

Denne lekkerbisken av ei hytte med navnet Lykkeboden er det mamsen og papsen som er så heldig å eie. Den har sakte, men sikkert gått gjennom en total forvandling de siste 5-6 årene og i år ble noen av rommene […]

Svennhytta: Idyllen og ærlighet bak fasaden

Det er utrolig hvor mye en ekstra dag på hytta kan gjøre for kropp og sjel. Å våkne opp her fredag og ha en ekstra dag med lørdagsfølelse er bare helt fantastisk! Ungene får riktignok en ekstra dag og krangle […]

Tips til høstens borddekking: Nedfallsfrukter

På den vanlige runden med Sátskí går vi forbi nabotomtens frukttrær som står og vokser seg store og gamle. På denne tomten stod Solstrand Sommerhotell på tidlig 1900-tallet,  men nå er det bare disse trærne og to murstolper hvor det […]

Interiørdesign: Kul stilmix på fjellet!

Et av prosjektene jeg har hatt som interiørdesigner i det siste. Hytta bygges i disse dager, så her har jeg jobbet ut ifra plantegninger og bildene under. Etter en litt knotete start med misforståelser, fikk jeg peilet meg inn på […]

Tips for utsiden: Dekorer med gresskar

Lille-Pernille mener at jeg er alt for tidlig ute med Halloween-pynten. Jeg prøvde å forklare at det strengt talt ikke bare er da man kan bruke gresskar,  men at det faktisk er ganske fint å pynte med hele høsten og […]

B&B Locanda Rosa Rosae

Tusen takk for responsen på gårsdagens innlegg! Det er stas at en så liten bil kan engasjere så mange. Det skal bli noen utflukter med den lille herligheten og et besøk til hjemlandet er en av destinasjonene som står høyt […]

Fiat 500 – Vår første offisielle tur!

FOR ei helg det har vært! Denne helga har vi vært hjemme. Jeg og Ole Johnny har øvd oss på å bare være sammen – uten å ha prosjekter. Det høres kanskje ut som en snodig ting å øve på, […]

Svennhytta: Vintage familieforøkelse

Dere som har fulgt meg i årevis vet at jeg alltid har hatt ei greie for stoler. Det har vært ganske mange forskjellige stoler i hus opp gjennom årene, men Tolix-kopiene (for ja, de er fine kopier) har fulgt meg […]

Svennhytta: Før og etter + rocka tips

//Sponset innhold #denfølelsen når man virkelig begynner å bo seg til! Du vet du er på riktig vei når du kjenner at hjertet slår litt ekstra – enten ved å komme inn i rommet, eller bare ved å se på […]

Bryllupsdekorering: Bohem ved havet – befaring

Jeg stopper utenfor den nedlagte fabrikken som i dag er kjent som Øygardshallen. Den kommende bruden står på innsiden av lokalet og vinker ivrig med verdens største smil om munnen. Jeg får så vidt lukket opp bildøra uten at den […]

Interiørdesign: Farvel siste 50 tiår – Hei nåtid!

Åh, som jeg digger sånne prosjekter! Etter mine erfaringer ser folk ofte på oppussingsobjektet som ganske håpløst.. Og noen ganger er det nesten det! Det kan være fristende å gå på byggevarehandleren og kjøpe noen veggplater på tilbud  (som for […]

Historien bak vår nye baby

TUSEN TAKK for alle fine ord og gratulasjoner som vi fikk i går! Tenk at noe så lite som en vintage Fiat500 kan være så stort! Det er hverken vår første veteranbil, eller vår første Fiat500 (kanskje husker du min […]

Amalie-dager og stolen å tilbringe dem i

//Sponset innhold Onsdager og fredager har nå blitt «Amalie-dager». Det vil si at jeg ikke er på Sigdal disse dagene, men fokuserer på alt det andre jeg driver med i tillegg, hvor interiørdesign er den største delen. Selv om jeg […]

Lunsj hos Blomster-Finn & COTY2019

Det har vært mye reising i det siste, så bloggen har vært rimelig dau om jeg kan få si det sånn.. Jeg og Ole Johnny har vært på vift til Frankrike med Round Table i helgen (kanskje du har fulgt […]

Svennhytta: Rommet hvor kongen kan sove

Nå har jeg ikke invitert kongen (enda), og heller ikke store ambisjoner om at han tar turen, men skulle han komme på besøk en gang, så skal han få bo her. Det fineste rommet i hytta. Enn så lenge er […]

Roadtrip, hest og nytt prosjekt!

I helga var vi plutselig i Oslo, med stevne på Bjerke travbane som hovedmål. 16 timer i bil (tur/retur riktignok) for å se Fredrikke ri i til sammen 45 min. er muligens litt drøyt, men nå har vi i hvert […]

Donny’s bar

Photo credits via Donny’s Bar

Interiørdesign: Fra klassisk til rocka

Når man skal kjøpe bolig og går på visning gjelder det å se potensialet – og ikke henge seg opp i boligens daværende løsninger. I dette tilfellet var det nok ikke interiøret kunden falt for, men beliggenhet, utsikt og nettopp […]

Svennhytta: Før og etter + borddekkingtips!

//Sponset innhold I februar 2016 flyttet vi inn i 1 etg. i hytta. Den var fullt beboelig med de mest nødvendigste tingene, men som jeg har sagt hele tiden; det tar tid å bo seg til. Det tar tid før […]

Ferie – arbeidsleir – ferie.

Årets ferieplaner var som dere vet å ferdigstille loftet på hytta, og ikke så mye mer enn det. Det var strengt talt Paris og bryllupet som var vår ferie i år, men jammen ble det ikke en liten svipptur allikevel! […]

Svennhytta: Sovealkovene på loftet

//Sponset innhold Klyp meg i armen altså! Vi skulle bruke ferien på å gjøre ferdig loftet, men jammen ble vi ikke ferdig før! Ferien er godt over halvveis, men fortsatt får vi tid til mye annet istedenfor. Tidligere i dag […]

Øyeblikket vi alle har ventet på!

Eller, i hvert fall det jeg og resten av husstanden har ventet på… Med en hektisk, men helt fantastisk vår og tidlig sommer bak oss, er det endelig vår tur. Ferien er her, og gjett om den skal nytes! Med […]

Svennhytta: DIY – nytt liv til gammelt snowboard

Det nærmer seg ferietid (endelig!), og med innspurt både på jobb, på hytta og hjemme blir det litt lite tid til bloggen. Noterte du deg forresten det? «Innspurt på hytta» – jepp, du leste riktig! Lørdag etter jobb tok jeg […]

Svennhytta: Gjør det selv – Sovealkove

//Sponset innhold Før helgen skrytte jeg på meg at vi skulle til med den siste heavy arbeidshelga før det bare gjenstod litt småtterier. Neste gang vi skal opp var planen å fore ut vinduene og liste rundt dem.  Da ville […]

Grazie. Italia midt i Paris

Et sted vi enda ikke har besøkt under turene våre til Paris, men som er en av de største inspirasjonskildene til hytta vår. Nå tenker du sikkert at jeg er helt ute og kjører, for hytta er jo ikke LITT […]

Fredag og tips til verdens beste pizza

Bildene er tatt en hjemme-alene-kveld tidligere i uken, men jeg ser for meg at kvelden blir omtrent sånn. Ole Johnny og Pernille setter kursen mot hytta i dag, mens jeg og Fredrikke skal holde fortet hjemme. Hun har helt sikkert […]

Svennhytta: Låvedør og sluttresultat i sikte!

Selv om jeg begynner å bli sånn passe piss-lei (for å si det mildt) av å jobbe hele tiden på hytta, må en bare stå på om en skal bli ferdig.  Det er fint med panel, men skitt så mye […]

Interiørdesign: Fra funkis til ranch

Et lite utsnitt fra et prosjekt jeg sendte ifra meg forrige uke, som må være et av de aller morsomste oppdragene jeg har hatt til nå! Huset bygges om – og går fra å være et gammelt funkishus til å […]

Svennhytta: Skikkelig fargetest og trapp!

Frem til nå har entréen i hytta bare vært praktisk, med skohyller og en stang til å henge en haug med klær på,  og ikke vært hverken interessant eller særlig fin å se på i det hele tatt. Dette fordi […]

Svennhytta: Fredagsfølelsen og sommerfest med LC

//Sponset innhold Lite slår følelsen av å komme opp på hytta en fredags ettermiddag etter ei lang uke med mye jobb. Med uteplassen stelt i stand, fyr i badestampen og bobler i glasset må det bare bli bra det! Jeg […]

Fredag, jordbær og cockatiloppskrift!

Det er fredag og en fin dag for cocktails. Forrige helg debuterte jeg som «bartender» og lærte meg å lage strawberry daiquiri (helt håpløst ord å skrive). Jeg googlet etter oppskrifter, men det endte egentlig bare med at jeg gjorde […]

Interiørdesign: Moderne funkis på sitt beste

Et lite glimt av et av prosjektene jeg har hatt som interiørdesigner den siste tiden. Moderne funkis, mørke farger og et knippe designlamper. Dette fantastiske huset gleder jeg meg virkelig til å se når det er ferdig bygd! Fra sensommeren/høsten […]

Sommerbord og klubbkveld

På vestlandet har vi hatt den fineste våren og starten på sommeren i manns minne. Ingen tvil i at sol og varme gir energi og store smil, noe som igjen smitter over i lysten på å lage deilige sommermiddager. Forrige […]

Bryllupet: Full fest og kjærlighet i Paris

Taxien er tilbake i Montmartre.  Vi stiger ut og treffer på det fantastiske følget vårt  som koser seg på det som ble stamplassen vår denne helgen siden den lå «vegg-i-vegg» med hotellet vårt. Føttene verker så inni hampen. Kanskje ikke […]

Bryllupet: Lavt blodsukker og photoshoot

Vielsen er over, bussen står klar og vi går ut av den fine hagen. Det vil si – etter at jeg og Ole bånnsker siste rest av champisen (ups – det var visst hull i glassene og man sløser ikke […]

Bryllupet: Verdens vakreste vielse

Vi kommer frem til Sjømannskirken i Paris som ligger i vakre Le Vésinet (vestkantstrøk med villaer og vakre hager i alle retninger). Her blir vi tatt imot av den herlige gjengen som bor- og jobber her.  Himla flotte mennesker som […]

Bryllupet: En morgen som ingen andre

Våkner tidlig – venter på at det skal krible i magen.. Ingenting. Står opp – får opp mann og barn for å gå ned til frokost. God stemning i spisesalen og folk er spente. Går opp på rommet igjen – […]

Enorm fremgang på hytteloftet!

For en 17. Mai og pinse vi har hatt! Vi har hatt fantastisk vær, godt selskap, mye digg mat og ikke minst – en latterlig god arbeidsinnsats! Før denne helga var det stort sett bare «skjelettet» av innerveggene som hadde […]

Hipp hurra for 17. Mai!

Gratulerer med dagen i går alle sammen! Vi hadde en skikkelig fin- og innholdsrik feiring.  Den startet med ridetur, etterfulgt av frokost og tog.  Deretter var det leker, pølser og is på kulturhallen før vi hoppet i bilen og suste […]

Om å finne roen, brudekjolen og nerver(?)

//Sponset innhold Nå er jeg ikke overdrevent åndelig, men dere som kjenner meg godt vet at jeg tror sterkt på Karma. Karma følger med – både på små og store ting, og oppfører man seg ikke fint,  da spesielt mot […]

17. Mai klart og en liten innrømmelse

Plutselig har det vært både langhelg (hvor vi ikke har hatt så mye fri, men jobbet som maur på hytteloftet),  jobb og konfirmasjon – noe som resulterer i dårlig med blogging. 17. Mai og en ny langhelg nærmer seg helt […]

Gjenbruk og DIY til 17. Mai

//Sponset innhold Ingenting sier 17. Mai som hvite duker, hvitveis og Norske flagg… og is – masse is! Jeg har dekket et enkelt bord til den store dagen hvor flagget gir den store kontrasten mot det hvite og naturlige. Hvitveis […]

Fredag og digg å glede seg til!

Fredagskveld, jazz på øret og kokkelering av noe digg mat. Akkurat det jeg gleder meg mest til i dag! Det vil si.. i tillegg til at bestisen kommer for å planlegge bryllupsdetaljer! Jippi! GOD helg alle sammen!

Svennhytta: Endelig fremgang som vises skikkelig!

//Sponset innold Endelig begynner det å skje spennende ting på hytteloftet! Vi har begynt å sette opp skilleveggene, noe som gjør at loftet gikk fra å være et stort, tomt rom – til å se ut som et kommende koselig […]

Mens vi venter på bryllup..

Naturlig nok blir det en del fjasing om Paris for tiden. Enda mer enn vanlig kan man kanskje si. De fine fortauskaféene med superfine, små bord og stoler er selve betegnelsen på Paris og er inspirasjonskilden til den lille frokostplassen […]

Takk og bryllupsforberedelser

Tusen takk for all respons rundt gårsdagens innlegg! Ikke mye kan toppe det, men er det noe som har en sjanse – så må det være bryllupet. 26. mai nærmer seg veldig, og jeg jobber jevnt og trutt med saker […]

TBT – Utdrikningslaget

I helga hadde jeg invitert klubbjentene på grilling, så fredag kveld hadde jeg dekket bord og forberedt en fin mengde mat. Lørdag dro jeg på jobb (åsså i DET fine været da!), tok i mot et par kunder,  småprata litt […]

Nye plakater på kontoret og rabattkode!

//Sponset innhold Jeg digger hvor enkelt man kan fornye uttrykket i interiøret ved å bruke fine plakater! Derfor bruker jeg det mye både hjemme og i prosjektene mine som interiørdesigner. De nyeste tilskuddene har gått til arbeidsplassen, selv om den største […]

Det er fortsatt håp for barndommen!

Har du hørt ordene «la barn være barn» i det siste? Foreldre nå om dagen har en million ting de skal passe- og følge med på når det kommer til barna sine. Det var selvfølgelig mye når vi var små […]

Svennhytta: Fargevalg og oppdatering fra loftet

//Sponset innhold Som om vi ikke var pakkesler fra før når vi dro på påskeferie på hytta, hadde vi i tillegg med 5 liter fargeprøver og 40(!) liter interiørbeis… Det er på tide å male resten av veggene i hytta. […]

Svennhytta: Lønnen for hardt arbeid

//Sponset innhold Det er fredag, og hva er vel bedre enn å sette kursen mot hytta? Når lørdagen kommer kan man nyte en dag på ski (snowboard for min del som dere kanskje vet),  og når muskler du ikke visste […]

Perfekt påske til tross dårlig start

Sosiale medier har virkelig kokt over med med bilder av strålende sol denne påska,  noe som forteller meg at det er mange der ute som har hatt det like fint som vi! Dette kan jeg med hånden på hjertet si […]

Tips til vårlig påskebord – GOD PÅSKE

//Sponset innhold Da er det på høyt tid med en velfortjent påskeferie. Bloggen vil få seg en pause, men jeg er ikke sikker på om jeg kan si det samme om Instagrammen… Vi får se. Påskebordet har jeg dekket med […]

Påfyll av intelligens og visdom? Ja takk!

//Sponset innhold I løpet av 8 år som blogger har jeg blitt kalt- og fått høre mye rart.. Jeg har blant annet blitt kalt dårlig mor, selvmords-oppfordrer og hedning for å nevne noe. Alle disse rare tingene – som en […]

Hvordan klarte vi oss uten?

Hvis du spør noen som har en Quooker på kjøkkenet sitt hva de er mest fornøyd med, vil det være veldig stor sjanse for at de svarer akkurat den. Denne har stått høyt på ønskelisten, og etter litt sparing ble […]

Svennhytta: Dekk opp til påskefrokost!

Nå er det ikke mange dagene igjen! Årets «feel-good» høytid (varmere dager i skibakken, solvegg og fridager – derfor den definisjonen) nærmer seg. Med den kommer også bedre tid til å dekke fint til frokost, og siden jentene aller helst […]

Svennhytta: Planer og ting som skal ferdigstilles

Jeg bobler over av inspirasjon om dagen, noe som resulterer i lengre «to-do-list» for hytta. Vi har allerede rikelig med saker og ting vi skal gjøre der, men det tar tid å bo seg til og få detaljene på plass. […]

Fornyelse av soverommet med gammelt og nytt

//Sponset innhold Innimellom må man bare bytte ut dyner og puter, og nå var det på tide å bytte ut hos oss. Til Ole sin store fortvilelse ble valget for meg enkelt: vi skulle gå over til dobbeltdyner. Ole Johnny […]

Svennhytta: Pynt naturlig til påske!

Påska altså.. Den er så fin! Våren er på vei, dagene blir lengre og sola begynner å varme godt i kinna. Gjett om vi gleder oss til langfri og (forhåpentligvis) nydelig påskevær! Med påska kommer også påskepynten – i hvert […]

Tips til kult og annerledes servise!

//Sponset innhold Som dere vet har jeg ei greie for fine serviser. Samlingen min begynner å bli rimelig stor, og jeg er ganske sikker på at jeg snart kan dekke til nærmer 80 personer…  *kremt* det er mye (forskjellig) servise […]

Tips: Lag søte serviettringer til påske!

I helgen hadde vi skikkelig påskefølelse på fjellet! Sol, pudderføre i bakken og afterski sammen med herlige folk. Helt perfekt. Den fineste dagen brukte vi riktignok oppe på loftet, men skal man bli ferdig å innrede må man bare stå […]

Tips: Slik skjuler du varmepumpa

//Sponset innhold De fleste av oss har den og mange har et elsk/hat forhold til den – meg selv inkludert. Den gir jo vanvittig god varme, men den er så sinnssykt stygg og skikkelig i veien når man skal møblere. […]

Svennhytta: Fremgang og planer på loftet!

Nå er det jammen lenge siden jeg har oppdatert dere på prosessen vi holder på med i Svennhytta. Det går LANGT ifra så fort som da vi bygde hytta, men det skulle bare mangle..  Vi må jo ta oss tid […]

Dagslys og praktisk, fint tips til kjøkkenet

Ingenting slår å stå opp til dagslys om morgenen. Vi er ikke helt der enda (siden jeg står opp i 6 tiden hver dag…), men vi nærmer oss. Nå som det er snø, kommer det kalde, hvite lyset inn i […]

God helg og god stemning – fra Svennhytta

Fredag, skyfritt og nydelig vinterføre. Det er helg helt på ordentlig denne gangen og gjett om den skal nytes! Ønsker deg en FIN fredag og ei nydelig helg!

Mobilkamera for deg med ustø hånd

Rettere sagt MEG med ustø hånd.. Når du er så avhengig av å ha mobil med bra kamera,  men ikke gidder å bruke i overkant av 6000 kroner på en mobil – kan det fort bli litt utfordrende. Jeg har […]

En kveld hos Ekornes i Ålesund

I går var jeg så heldig å få bli med på instagramtreff i de fantastiske lokalene til Ekornes i Ålesund. Stor stas for meg og min lille instagram å bli invitert i så himla godt selskap! Vi fikk omvisning, se […]

Nytt kontor med gjenbruk

Januar og februar er høysesong for oppussing. Etter at jula ryker er man klar til å ta fatt på oppussingen i hjemmet, og vil starte med noe nytt. Kanskje er det nye farger på veggene, nytt kjøkken eller renovering av […]

Borddekking: Vintage og nytt bryllupsbord

//Sponset innhold Det er naturligvis mye bryllup som surrer rundt i hodet mitt om dagen. Siden vi skal ha bryllupet i Paris, blir det ikke like mye planlegging rundt borddekking siden restauranten tar seg av dette, men litt skal jeg […]

Svennhytta: Fredagsfølelsen i stua

Nok ei uke har nesten gått uten at jeg har gitt særlig lyd fra meg på bloggen. De neste ukene blir nok bedre. Med full bildebank (forhåpentligvis), stylingjobber, prosjekter her hjemme og tid til å ta bilder i dagslys. Forhåpentligvis. […]