//Dette innlegget er ikke betalt eller avtalt reklame, men det inneholder bilder som er brukt i reklameinnlegg på Instagram.

Nesten 4 uker siden vi kom hjem fra nydelige Skiathos, en øy i Hellas som like gjerne kunne være en helt annen planet! Dere var mange som fulgte reisen vår på instagram, men en reise er ikke komplett før den er rikelig dokumentert og lagret på bloggen – i tillegg til å være en opplevelse vi aldri kommer til å glemme.

I sesong går det charterfly direkte til Skiathos fra Oslo, men siden vi skulle hit uka før denne ruten åpnet ble det en aldri så liten «kinareise» – men SÅ verdt det! Vi pakket kofferten sent  onsdag kveld før vi satte oss i bilen og kjørte til Oslo gjennom natten. Tidlig neste morgen tok vi vingene fatt – klare for nye eventyr! Oslo-Brussel, Brussel-Athen, Athen-Skiathos.

Sent torsdag kveld var vi på plass og sjekket inn på det som var et av hovedmålene med reisen – Club Orsa.

Club Orsa

Ytterst på en klippe ligger et «lite», nydelig palass med navnet Club Orsa. Her er det marmor og andre supereksklusive materialer så langt øyet kan se, men med noen nydelige, gamle detaljer med sjel. Orsa som driver stedet er opptatt av å ta vare på det gamle, så flere av sengegavlene og annen dekor er over 100 år gamle, reddet fra det gamle huset som en gang stod her. Elsker det!

Vi sjekket inn på Superior Suiten som du finner her. Stort rom flislangt med marmor, dusj, badekar og ikke minst: en deilig balkong med tidenes utsikt ned til den gamle havna. Det beste av alt; frokosten får man servert i søte kurver så den kan nytes på balkongen eller i den søte hagen like utenfor. For en drøm!!

Det var en felles venninne som tipset Orsa om oss og alle reisene våre som dokumenteres i minste detalj gjennom bilder og reisebrev. Dette endte raskt i en ny tur, noe vi er evig takknemlig for. Tusen takk Marit Andrine for at du tenkte på oss!

En smak av Vestlandet

Mens det hjemme var 26 grader og sol våknet vi opp til kraftig vind og regn første dag (som forventet, så ingen panikk). Det gikk finfint, for denne dagen gikk med til første del av fotografering av rommene i Club Orsa villaen.

Loftet ble prioritert – og du verden for et «rom»! Her kan du altså booke hele loftet i villaen – perfekt for vennegjengen eller familier. Du finner det her.

Utover ettermiddagen roet regnet seg og vi var klare for å sjekke ut mer av sentrum. Bare på vei fra villaen og til trappen som tok oss fra den lille høyden den ligger på og rett ned til havna hadde jeg sikkert tatt 20 bilder allerede. Uansett hvor du snur deg er det nydelige motiver – enten det er fine dører, blomstrende trær eller fotogene løskatter. Orsa kunne forøvrig fortelle at disse kattene har blitt levebrød for noen – i form av donasjoner til «kattene». Når det er sagt tar folka her vare på dem og har satt ut mat- og vannstasjoner rundt om i byen. Ikke mat dem, da kommer rottene…

Siden været ikke var på topp og dette var tidlig i sesongen fikk vi store deler av sentrum for oss selv. Faktisk veldig digg! Før middag sjekket vi ut baren GinFish – som er en av de første utestedene du kommer til når du går ned trappene fra villaen. Kult sted – lite folk og happy hour, noe som kompenserte for det kalde været!

Vi hadde fått anbefalt en restaurant som jeg sjekket opp og satte på besøkslisten på forhånd. Vi booket ikke bord, men det bør du gjøre om du reiser i sesong! Marmita het herligheten – en skikkelig kul og stemningsfull restaurant med herlig betjening og sykt digg mat! Gresskarsuppe ble servert sammen med lokalt brød (i en eske!) før vi gikk løs på gresk salat til forrett – fisk og lam til hovedrett. Lokal olivenolje og nydelig gresk rødvin gjorde denne kvelden komplett!

Lokal shopping – som de lokale!

Neste dag hadde vi planlagt noe jeg gledet meg VELDIG til – shopping for styling og foto! Det mest unike jeg har opplevd på alle våre reiser er å ha æren av å lære av de beste – de lokale! Orsa er oppvokst på Skiathos, men bor store deler av året i Norge når det ikke er sesong her. Med andre ord, denne dama kjenner hver en krok av øya og ikke minst – nesten alle de lokale! Det var ikke en eneste liten gate vi gikk gjennom der vi ikke måtte stoppe så de kunne rope litt hyggelige greier til hverandre – haha, det er jo det de gjør!

Det er en liten øy dette – som 100% baseres på turisme. Når man er på tur er det lett å havne i «shoppinggaten» som dessverre også her består mest av «søppel-butikker» (når det er sagt kjøper jeg alltid juletrepynt på slike sjapper på reiser), men her er det fortsatt noen perler innimellom.

Det vi var så ekstremt heldige med her var at Orsa tok oss med til flere butikker som drives av nære venner. Her er det så mye fint og kortreist – langt unna kjeder og import. Ingen problem å finne disse butikkene, sentrum er lite (google it – disse butikkene MÅ du besøke om du er her)! Noen vaser, fine detaljer i tre og blomster – da var vi good to go for å fortsette foto av resten av rommene i villaen.

Etter en lang dag med foto tittet solen frem innimellom og vi gjorde det som man alltid må gjøre når man er i utlandet; gå på det lokale supermarkedet (her på størrelse med søndagsbutikker) for å se på morsomme kjekspakker og fersk frukt før man håper på å snuble over billig øl og bobler. Som enhver nordmann på tur ville sagt kan vi konkludere med følgende: Det koster det samme som hjemme! Da er det største feriespørsmålet besvart.

Vi ruslet rundt, tok et par øl her og der i den «kjekke dongerijakka» som vi turister har med oss hvis det blir litt kjølig på tur, før vi endte på en restaurant i en bakgate. En skikkelig fin og rolig restaurant med god mat, men tro det eller ei – jeg tok ikke bilder av hva den het.

Vi rundet av kvelden ved den gamle havna (hvor det nå kun er turiststeder) og fant et sted som sendte Eurovision finalen.. Jess, vi var der.. Sammen med en gjeng briter skålet vi oss gjennom finalen og jeg må innrømme at jeg måtte ta et kjapt søk på nettet morgenen etter for å finne ut hvem som vant.. Men gøy var det! Sikkert.

Kulturelt sjokk

Neste morgen stod vi opp tiiidlig! Orsa hadde nemlig veldig lyst å ta oss med til et sjuuukt gammelt kloster(!) som var mye besøkt av både turister og lokale. Vi suste oppover fjellene blant svære, flotte oliventrær og små gårder før vi endte opp med klosteret. Vi fikk ingen bruksanvisning på denne type religion eller tradisjon, men fulgte høflig etter inn til seremonien. Det tok ikke lang tid før vi begynte å kaldsvette av ukomfort og gikk ut. Hadde vi vært der inne mye lengre hadde vi nok blitt forgiftet av røkelse også. Kyssing av bilder, korstegn og konstant jabbing i en mikrofon som sendte rare gloser gjennom hele områdets høyttalere pågikk i en times tid.

Mens dette pågikk ruslet vi rundt på området rundt klosteret, som var veldig fint! Sjekket ut litt uaktuell merch (det går en grense selv for meg) og konkluderte med at dette var en opplevelse det også. Det var det jo, for dette hadde vi aldri gjort på egenhånd! Takk Orsa, stort av deg å ta deg tid til å vise oss – det er bare vi som er sære på vår egen måte,

Tilbake i villaen fikk vi frokosten levert på døren i de herlige kurvene og rigget oss til på balkongen. En skillevegg deler av vår- og det andre rommets balkong, men det funker – man får liksom privatliv (med nyyyyyydelig utsikt) likevel.

Denne dagen skulle nytes, så etter frokost ruslet vi oss ned på villaens private badeområde. En liten trapp ned fra hagen ledet ned til et platå med to solsenger. Videre ned neste trapp endte du opp mellom varme berg og en badestige ut i havet. Så himla fint!

Fun fact: rett utenfor her er første scenen i Mamma Mia (hvor hun sitter i båten og synger) spilt inn!

Denne kvelden ble vi personlig invitert til en av de aller nyeste restaurantene ved den «nye havna». Dette er rundt hjørnet fra det vi ser fra villaen, men en turistplass på vei oppover. Utrolig hyggelig å bli invitert, så vi takket ja. Men at vi var spente på kvaliteten på maten? Jepp.

Før vi kom så langt på kvelden ruslet vi ut på kafeen på den lille «øya» som vi så like utfor balkongen (som du ser på de øverste bildene ser vi rett over til villaen). Dette var et av høydepunktene på turen!! Deilig kveldssol i ansiktet, en flaske rose, nydelig atmosfære og deilig lounge musikk i bakgrunnen. Dette ble jo toppet av nydelig utsikt og en følelse av å slappe av mer enn vi hadde gjort på lenge. Dessuten hadde det offentlige toalettet ute på denne øya ingen speil – bare utsikt. 10/10!

Nå hadde vi satt i ro lenge nok mente vi – dessuten hadde vi ikke vært på den lille fjelltoppen av byen enda. Det vil si midterste etasje på et kjøpesenter i Norge.

Vi ruslet oppover de utrolig vakre trappene. Flere nydelige hus, dører, katter og blomstrende trær. Man får bare ikke nok!

Nede på bakkeplan igjen var vi klare for middag hos restauranten El Greco. Vi bestilte hummus til forret og en grillmeny for å dele til hovedrett sammen med en flaske vin (selv om de helst vil servere deg vin i karafler, hvor vinen ofte er oppgitt i kg – haha!).

Skikkelig, skikkelig digg mat kan jeg love dere (de andre på restauranten fikk også servert like flott mat) og en nydelig dessert og personlig hilsen fra kokken. Stas det! Eneste som er kjipt er innkasterne på slike turistplasser. Han brydde seg ikke om oss naturligvis, men de to britiske jentene på bordet ved siden av oss trodde de var unike prinsesser. Sånn er det!

Alt i alt – skal du spise en middag på en av stedene ved havna kan vi trygt anbefale denne ut ifra vårt besøk!

Instagram-dag

Dagene i paradis gikk mot slutten og etter at siste bilder av villaen var tatt kledde vi oss om til IG vennlige outfits (kjolen min finner du her!) og gikk tilbake til de nydelige, små handlegatene. Allerede før vi reiste ned hadde jeg funnet frem til steder vi bare måtte ta bilder! Altså, dere skjønner hva jeg mener eller? De blomstrede trærne, de hvite trappene og de fargerike detaljene.. SVIM av!

Litt shopping ble det også – finfine reisegaver til jentene, armebånd til meg og selvfølgelig stygg juletre-merch!

Et klesskift og noen timer senere satte vi oss på bussen for å se litt mer av øya. Her går det buss ofte fra sentrum, som har stopp ved alle de store, eksklusive resortene du finner langs kysten blant annet. Her er noen helt ville 5-stjerners resorter altså – geeeez!

På endestoppet havner du på en av de mest populære strendene på Skiathos (som har over 70 strender!). Det blåste som pokker denne kvelden, så det var ikke en sjel å se. Fint for kameralinsa! Vi ruslet nedover stranden og endte opp med en liten, lokal brannstasjon. Her var det et par brannmenn iført genser (litt skuffende), et lite skur og noen ender. Jaja – da har vi sett det også!

Langs veien midt i ingenmannsland fant vi en italiensk restaurant og siden vi var ganske slitne denne kvelden rundet vi av dagen her før vi tok bussen tilbake. Vil påstå at vi allerede hadde rukket ekstremt mye på få dager!

Siste dag

Eventyret nærmet seg slutten og den siste dagen startet opp med sen frokost på sengen. Denne dagen gjorde vi faktisk ekstremt lite annet enn å gå rundt i byen, ta fine bilder og nyte livet.

Vi gikk opp mot The Windmill, en restaurant jeg hadde veldig lyst til å teste, men som det var ganske væravhengig om opplevelsen skulle bli som forventet. Den var dessverre stengt på dagtid da været var fint denne dagen, så vi fikk ikke testet den. Jaja – da får vi ta oss en tur til en annen gang!

På vei ned igjen fant vi oss et lite torg, kjøpte oss noe leskende og så på de lokale som ruslet forbi. Videre nedover møtte vi på enda flere fine motiver, løskatter og rosa truser som hang til tørk.

På kvelden testet vi en annen restaurant jeg hadde fått anbefalt, men denne var dessverre litt nedtur.. Selvfølgelig lite som slår en god, gresk salat til forrett, men kyllingfilet i brunsaus med noen klatter potetmos, DET hadde jeg klart meg uten – haha.

Lokal vin og innefor koselig lokale reddet opplevelsen, heldigvis.

Takk for nå Skiathos og lynvisitt i  Athen!

Tidlig neste morgen måtte vi ta farvel med herlige Skiathos. Opp gjennom smale gater og lange trapper med koffert hører med (verdt å huske på når du skal pakke for en tur til Skiathos!). Snille Orsa kjørte oss til flyplassen og vi tok en «på gjensyn – selfie». TAKK for oss Orsa og takk for tilliten – vi kommer gjerne tilbake!!

Vi satte oss på den greske versjonen av Widerøe og landet like etter i Athen.

Ingen av oss har tenkt at Athen er en by vi bør besøke, så at vi hadde 8 timer med venting før flyet hjem til Oslo skulle gå passet sånn sett helt perfekt!

Vi betalte for bagasjeoppbevaring på flyplassen siden innsjekk ikke åpnet så lenge før avgang og tok toget inn til Athen sentrum (ca. 40 minutter).

Ole Johnny la opp ruten med tanke på hva han hadde lyst å se, så tok vi bena fatt. Vil påstå at vi rakk mye på kort tid, i tillegg til at vi selvfølgelig tok oss tid til et godt, gresk måltid før vi tok toget tilbake til flyplassen. Athen flyplass kunne fått ei stjerne hadde det ikke vært for at jeg ble spurt om jeg var gravid i sikkerhetskontrollen.. Siste gang den kjolen ble brukt og dama fikk noen solide gloser i retur fra meg.

De har med andre ord god mat og drikke i Hellas folkens!

Nok et langt reisebrev som jeg håper du tok deg tid til å lese! God tur til Skiathos – du kommer aldri til å angre!

Klem fra meg!

Post a Comment