Livets første Rørosmartnan – FOR en opplevelse!! Vi var så heldige å bli invitert av Røroshetta (gjennom jobbene våre) til å bli med på årets Rørosmartnan. En ære å bli invitert og vi er utrolig takknemlige for Røroshettas raushet og oppvartning!

Vi stod opp tidlig og kjørte til Røros – en tur som tar litt over 5 timer. Vel fremme sjekket vi inn på Bergstadens Hotel og møtte vertskapet vårt i resepsjonen før vi ruslet til Kaffestuggu hvor vi møtte resten av reisefølget for lunsj. Skikkelig god stemning, ertepuré med karbonade (i menyen stod det omvendt) og nye venner gjennom vinduet ble litt av det lunsjen bydde på!

Etter Kaffestuggu var egentlig stemningen satt og et mer trivelig lag skal du lete lenge etter!

Vi sjekket ut en av barene på hotellet før vi møtte resten av gjengen i hotellets nye spa avdeling. Skikkelig, skikkelig digg med luksusfølelse og egen bartender på plass.

Dagen ble rundet av med mye latter, nye venner og digg pubmat i Smørkjelleren hos Skanckebua – herlighet for en gøy kveld!!

Neste dag var vi oppe tidlig og klar for et av turens høydepunkter – fabrikkbesøk hos Røroshetta! Det høres kanskje ikke så spennende ut, men når du jobber med kjøkken og selv har ventilator fra Røroshetta, så er det klart at dette er et kult sted å få besøke!

Jeg skal ikke gå for mye i detalj, men kort fortalt så har denne gjengen utviklet et helt eget konsept som heter «Sense». Vi har selv ventilator (malt i farge etter ønske her på fabrikken – på lik linje som Sigdal kjøkken kan!) med denne teknologien. Innebygd komfyrvakt og en ventilator som selv starter, stopper og justerer belysningen etter behov. Det er HELT genialt og får du først ventilator med denne teknologien går du seriøst aldri tilbake. Ikke noe jeg får betalt for å si – jeg deler egne erfaringer!

Tusen takk for trivelig omvisning på fabrikken – stas å få et innblikk!

Med fabrikkbesøk unnagjort var det tid for lunsj! Igjen ble vi oppvartet som konger og hadde egne bord i Vauldalslavvoen. Live musikk, en stemning som ikke kan beskrives med ord, herlige servitører og uendelig med servering! Det er ikke til å legge skjul på at denne totalpakken skaper stemning!

Maten var bedre enn den så ut – en slags vilt-guffe med poteter og tyttebærsyltetøy, Røros der altså!

Etter lunsj var det dags for egentid, så jeg og Ole Johnny trasket rundt i gatene, tok bilder av fine dører og søte folk før vi endte i en bakgård. Her var det trekkspill, bål og allsang – i tillegg til loppis. I ene låven var det tilfeldigvis rekke på rekke med vintage pelskåper og det føltes fryktelig logisk at dette skulle bli den dagen Amalie kjøpte vintage pelskåpe av kanin (inspirert av Rørosveteran og bff Caroline). Slik ble det!

Med saueskinn og pelskåpe i handleposene ruslet vi oss tilbake til hotellet for et par øl i puben før vi skulle gjøre oss klare til middag. Denne kvelden var det høye hæler og luksusburger i hotellets restaurant som stod på agendaen! Vi rundet av besøket med eksklusiv Wagyuburger og digg dessert presentert av hotellsjefen selv!

På kvelden skiftet vi om til «Rørosklær» og møtte rørosveteranene Caroline og Stian (og gjengen) på pub – for en kveld!

TUSEN TAKK til gjengen i Røroshetta for gjestfriheten, rausheten og for et fantastisk flott opplegg – dette glemmer vi aldri!!

Post a Comment