//Dette innlegget er ikke betalt eller avtalt reklame, men det inneholder bilder som er brukt i reklameinnlegg på Instagram.

En litt kort, men innholdsrik ferie er over (for lengst) – kanskje den siste ferien det kun er vi fire som drar sammen. Ungdommen begynner å bli voksne, så det blir nok Pernille som blir med alene neste år (eller så har vi vel med oss ekstra reisende i form av kjæreste(r)!

Utfordringen denne gang var å skulle pakke til ei uke på Norway Cup og ei uke på cruise – i en koffert! Det endte med litt manglende antrekk på cruiset, som vi forøvrig har blitt HELT forelsket i!! Vårt andre cruise, men DEFINITIVT ikke vårt siste!

Bli med oss tilbake til årets nydelige ferie og hent inspirasjon til ferien 2024 – det er jo snart på tide å bestille!

OSLO

Norway Cup stod på agendaen og selv om Fredrikke bodde på hotell i byen sammen med laget sitt, valgte vi å bosette oss i Sandvika, slik som vi pleier. Kort vei inn til sentrum med tog anyways, så null stress synes vi!

Uansett hvor vi reiser så gjøres det research på forhånd, spesielt innenfor restauranter. Å spise middag på kjedesjappene er ikke et tema, men å ta et glass eller to i byens livligste gate hører liksom med. Vi testet ut Mamma Pizza (anbefales!) hvor de hadde kul atmosfære og ikke minst glutenfritt alternativ! Gode venner tok oss med til Døgnvill Burger og her ble det enda bedre stemning og Quiz (vi er ikke Quiz folk, men utrolig trivelig stemning – DET var det!).

Oslo bydde på oppturer og nedturer på cup, men gode venner, god mat og byliv sammen med jentene våre – det er gull!

Når siste kamp var et faktum flyttet Fredrikke ut til oss på hotellet og vi fikk et par dager i Sandvika og Oslo før vi satte kursen videre over dammen og årets cruise!

Shopping på et av Norges største senter hører med – det samme gjør Oslo Streetfood og en svipptur innom Tusenfryd (som forøvrig har fått seg en velfortjent oppfriskning!).

Så var dagen her – vi var klare til å pakke om koffertene! Fotballdrakter, regnjakker og langbukser ble lagt igjen i bilen på Gardermoen og erstattet med bikini, solhatter og kjoler – vi var klare for New York og Cruise!

Brooklyn

Kofferter ble sjekket inn, kroppen ble scannet og ungdommens sminke lagt før vi satte oss på flyet. Timer senere landet vi i New York, booket oss en taxi (veldig greit Taxi-system på flyplassen, men skal du ha det billigst mulig betaler du med cash!) og ble kjørt til hotellet vårt i Brooklyn – hvor cruiset skulle gå ifra dagen etter.

Vi har vært i New York noen ganger, men aldri i Brooklyn – så gjett om vi var spente! Jeg hadde som vanlig gjort myyyye research – spesielt for å ikke havne der vi virkelig ikke skal havne, og FOR et kult sted!! Må innrømme at vi var veldig spente når vi nærmet oss med taxien – her var det mye «lugubert». Når det er sagt stoppet taxien utenfor hotellet vårt (i Red Hook District) – et rent og flott hotell når det kommer til standarden du bør forvente!

Vi kranglet en skvett på hotellrommet (døgnvill familie på 4 i et og samme hotellrom hvor 2 er ungdommer – ja det blir krangling!) før vi fikk slukket lunta og var klare for å rusle rundt i det som skulle vise seg å være SYKT KULE Brooklyn. Hit MÅ vi tilbake!

Som vanlig hadde jeg sjekket ut litt spisesteder og vi havnet på kule Brooklyn Crab. Dette stedet kokte, mildt sagt! Det var inndelt i flere soner – restaurant og bar oppe, stoooor bar nede og et uteområde med chill stemning og Corn Hole Games blant annet. Et skikkelig kult sted!

Det var egentlig lang ventetid for å få bord, men siden vi var utelandske og ikke var optimale mot køsystem basert på SMS, fikk vi bord med en gang. Noen fordeler skal man ha ved å trekke på skuldrene og late som man er ubrukelig! God lokal øl, ferske maiskolber (ungenes STORE favoritt når vi er i USA) og digg junk food til en stemning som nesten ikke kan beskrives – det må oppleves!

Etter middag ble det en liten runde på det lokale supermarkedet, med klassisk USA-utvalg og alt man kan ønske seg – fersk frukt for kidsa sin del! På vei tilbake til hotellet gikk vi mot havneområdet som vi egentlig var ganske skeptisk til – det så virkelig ikke ut som det var her det skulle legge tilet cruise, men så feil kan man altså ta.

Vi holdt ut til klokken ble 21:00 – da var vi på ville veier Norsk tid, så det tok ikke lang tid før vi «sov som en stein».

CRUISE

I USA «går man ikke», så det å kunne sjekke ut av hotellet og trille med seg koffertene nedover gatene mot cruiset var en opplevelse i seg selv! Utrolig praktisk egentlig og et syn som kan gjøre hvem som helst mo i knærne: gamle mursteinsbygninger møter ruvende MSC cruiseskip – som DU snart skal gå om bord i! Helt vilt! Denne gang var det nydelige MSC Meraviglia vi skulle seile med!

Før du går om bord skal du sjekke inn. Du leverer fra deg koffertene utenfor terminalen (husk å skrive ut og feste på bagasjelappene du får tilsendt sammen med billetten din) – og gi gjerne 5 dollar i tips til de som tar hånd om kofferten! Etter innsjekk hvor du får utlevert Cruisekortet ditt, som på skipet fungerer som betalingskort og romnøkkel, får du endelig gå om bord!

Vi hadde lært fra forrige cruise og hadde pakket alt vi trengte for bassengliv i håndbagasjen. Lugaren din er nemlig ikke klar før utpå dagen, og er ikke kofferten din plassert utenfor lugaren når den er klar – kommer room service med bagasjen på døren. Solkrem og badetøy er altså lurt å ha i håndbagasjen! Utseilingen fra New York er kanskje det kuleste vi har opplevd med denne byen – MAGISK og tidenes utsikt mot både Manhattan og Frihetsgudinnen!

Vi tilbrakte dagen på dekk i strålende sol før vi på kvelden besøkte en av spesialrestaurantene vi hadde booket på forhånd:Kaito Teppanyaki. Jeg hadde gitt beskjed om Pernilles allergi på forhånd og jammen fikk hun ikke den spesialbehandlingen hun fortjener! Her blir man plassert på «bord» med flere ukjente rundt Tappanyakien hvor kokken lager alle rettene foran deg. Litt harry, mest kult! Alt som ble laget på vårt bord ble laget glutenfritt – helt trygt for Pernille! En morsom opplevelse som var en av mine favoritter matmessig, men ikke falt hundre prosent i smak hos trøtte ungdommer.

Dag 2 – På havet

Siden vi jobbet biiiittelitt med jetlag startet vi rolig med å nyte stillheten og vannet fra balkongen. Dette høres sikkert så sjukt klisjé ut, men jeg lover – selv jeg som har vannskrekk nyter dette!

Vi tok sen brunsj i buffeten som vi nytte helt bakerst, ute på skipet før vi la oss ved bassenget. Denne dagen trengte vi egentlig til å snu døgnet skikkelig på – så da var det kun å slappe av ved bassenget som var tema. Himla digg!

Denne kvelden var det klart for min favoritt: Gala Night! Jeg ELSKER å pynte meg og går «all in»! Hvorfor i all verden skal man ikke gjøre det liksom? Glitter fra topp til tå, bobler i glasset og nydelig middag på turens andre spesialrestaurant: Butcher’s Cut. Totalt sett alles favoritt dette cruiset! Hovmester og servitør tok også her godt vare på Pernille – som igjen kunne få servert det hun ville – uten å være redd for å bli syk (For hun har Cøliaki BIG time, for å si det sånn). Nydelig, nydelig, NYDELIG kveld som startet med foto sammen med skipets kaptein. GØY!

Dag 3 – Cape Canaveral

Jeg startet dagen på mølla (elsker fasilitetene, også treningssenteret!) og resten av gjengen våknet opp til innseilingen mot Port Canaveral. På innseilingen hadde vi perfekt utsikt fra balkongen mot Kennedy Space Center, som var et av dagens utflukter du kunne kjøpe. Ole Johnny har vært her før og siden vi jentene ikke har det på toppen av lista droppet vi det. På dette cruiset kan man også kjøpe seg utflukter med Disney opplevelser, men siden vi er heldig og har vært i Disney Orlando flere ganger, booket vi oss inn på transport til Cocoa Beach og verdenskjente Ron Jon Surf Shop!

Det var regn i luften, så vi gikk først inn her for shopping – og FOR ei sjappe! Dette var Merch-heaven, i tillegg til å ha ALT innen badetøy, sko, hatter og sommerklær – i tillegg til plenty av utstyr til vannsport og surfing. Det ble med et par poser ut herifra for å si det sånn!

Vi gikk til stranden hvor vi måtte søke ly under en badevakt-stasjon når det bøtta ned, men det hindrer ikke gjengen i å bade! Alt i alt en helt innafor dag på vift!

Denne kvelden tok vi middagen i hovedrestauranten vi hadde fått tildelt (hvilken restaurant, av 3 forskjellige, får du oppgitt på billetten din og på kortet ditt). God mat med finfine alternativer til Pernille her også. Men ja, du får det du betaler for ved å unne deg noen besøk til spesialrestaurantene.

Vi rundet av kvelden med show i Carousel Lounge. Dette kjøper du deg billett til på skipet og herlighet for en opplevelse! HØY kvalitet over hele linja!

Dag 4 – Ocean Cay

Dette er MSC sin helt egen, kunstige øy i Bahamas og en av favoritt-destinasjonene våre på dette cruiset! Vi var en dag her under cruiset i fjor også, derfor ville vi denne gang benytte første del av dagen på skipet. Lurt å benytte slike sjanser til å utforske et nesten «tomt» skip!

På disse nye cruiseskipene kan du enten bruke MSC’s app til å finne frem, eller du kan benytte deg av skjermene som henger rundt om i hele skipet. Her finner du kart over skipet og hvordan finne frem til de ulike fasilitetene. Genialt og et must på så store skip! Jeg kunne forøvrig klart å gå meg vill på ferga mellom Molde-Vestnes også, bare sånn det er sagt…

Uansett! Vi benyttet anledningen til å kapre badeparken bakerst på skipet – vi hadde den helt seriøst for oss selv! Pernille tok en runde i klatreparken også – noe som skulle vise seg å ikke være for pyser, på ene delen av løypa er du nesten i løse luften utenfor skipet! Uansett utrolig kult at det finnes en badepark på et skip i hvert fall, med flere sklier og greier til gjengen (mye for barn i alle aldre her). Jeg derimot, bader ikke.

Etter et par timer med bading og utforsking på skipet var vi klare for digg strandliv! I fjor parkerte vi oss på en strand inne i en bukt på øya, men denne gang gikk vi for stranden med utsikt mot skipet og piren med fyrtårnet.

Du har flere spisesteder å velge blant på øya, blant annet en stor buffet som også inngår i billetten din. For vår del setter vi mye mer pris på noe fries og kanskje en burger (uten å måtte innom buffeten) – dette får du enkelt i de små kioskbodene ved strendene. Barer er det selvfølgelig også ved hver strand. At så mange tusen befinner seg på denne øya kan man nesten ikke tro – for her er på ingen måte crowded eller kø i baren eller strandkiosken.

Det ble en liten rusletur bort til fyrtårnet også (det er det nærmeste jeg kommer å bade – å vasse bortover). Her er det bar, live musikk og fantastisk utsikt utover havet. Digg lounge stemning, rett og slett!

Vi gikk om bord i skipet igjen litt før solnedgangen og fikk med oss både den, parade på øya og lysshow i fyrtårnet fra balkongen – SÅ himla digg!

Som alle andre innholdsrike dager rundet vi av med digg middag før vi fornøyde tok kveld!

Dag 5 – Nassau

Nassau, Bahamas var en destinasjon med store kontraster. Vi la til kai med en nydelig innseiling under brunsjen og gikk i land for å se oss litt rundt før vi skulle bli med på en utflukt vi hadde booket på forhånd – guidet tur med buss som skulle stoppe innom flere steder verdt et besøk.

Området ved kaien var veldig fint og gjennomført, med mange sjapper som mest sannsynlig stod for en gooood del av denne øyas omsetning. Dette er jo lagt opp til at vi turister skal legge igjen penger, og her var mye håndlaget med høy kvalitet, men også mye «juggel».

Vi synes jo det er morsomt å oppleve både turiststedene og steder som er litt mer «bak fasaden» – det fikk vi her på Nassau.
Vi startet med å besøke markedet – her er det bare å prute folkens! Mye skit å kjøpe, men også mye gøy bare man vet hva man skal se etter. Det ble med tacky julepynt herifra for å si det sånn! Etter markedet ble det en tur innom tidenes godteributikk før vi gikk tilbake til skipet hvor vi skulle møte resten av gruppen og guide for utflukten.

Vi gikk sammen med gruppen vår til bussen vi hadde fått tildelt og satte kursen mot første stopp: Rum Cake factory. På veien kjørte vi og fikk sett baksiden av fasaden og slik sikkert mesteparten av Nassau ser ut. Jeg synes det er viktig å få sett dette også, ikke minst at jentene får se det. Vi er heldige!

Fremme hos kakefabrikken parkerte sjåføren og spurte bak i bussen om det var noen som ville inn og se, SAMTLIGE i bussen ropte et ruvende «Nooooooo»! Fire bleke Nordmenn satt paff bakerst i bussen og kunne ikke annet enn å le litt stille for oss selv når sjåføren la klampen i bånn for å komme oss videre. Nå skal vi ikke nevne mye om klientellet i bussen ellers, men veldig forsiktig sagt så likte de å sitte – i en buss med air condition….

Neste stopp var uvirkelige Atlantis Resort. Her hadde vi kun lov til å henge i enkelte områder – ikke overraskende nok var det stort sett i handlegaten(!) i resepsjonen. Dior og Chanel stod ikke på vår handleliste, men det skulle vise seg at samtlige i bussen (inkludert oss selv) var storfornøyde med å kjøpe potetgull i kiosken. Misforstå meg rett – cruise er luksus, men Atlantis er en annen verden.

Etter Atlantis Resort var det klart for min favoritt: Historie! Vi kjørte opp det guiden vår kalte et fjell (egentlig mer som «ei gate opp» i vår hjemby Ålesund). Her kunne den som ville gå ut for å se på ruinene til Fort Fincastle og kanskje også våge seg til å gå i de 66 trinnene i Queen’s Staircase. Dette skulle ikke vikingene bakerst i bussen gå glipp av, så mens resten av følget nytte innsiden av minibussen, sjekket vi ut området og trappene. Et unikt og vakkert sted – absolutt verdt et besøk!

Herligheten av en guidet tur ble rundet av med et besøk på det lokale John Watling’s destilleriet. En opplevelse i seg selv å høre på guiden om hvor stor del vi turistene holder liv i denne øya med å «bare» vise hva de gjør. På omvisningen her var vi innom et slags lager i en låve, så på en gjeng kolleger som pratet om hverdagslige ting mens de limte på etiketter på flaksene før de satte dem i kasser. Så var det rett inn for å kjøpe suvenirer og drinker. Haha – en opplevelse altså, virkelig!

Etter en ekstremt fascinerende og innholdsrik dag på Nassau var vi tilbake på skipet og klare for en ny temakveld på skipet: White Party! I fjor lærte vi oss konseptet med cruise og temakvelder lynkjapt – derfor litt ekstra lynshopping! Denne gang var vi hakket mer forberedt og hadde både galla, tropical og white night pakket klart!

Jeg og Ole Johnny varmet opp med en tur innom puben (ingenting slår stemningen på pub), med live musikk og et par glass leskende før middag.

Etter middagen var det klart for party på dekk (det er fester hver kveld rundt om på skipet, men det er noe spesielt med akkurat denne!). STOR stas for både oss og jentene – jeg tror de kunne holdt på hele natta!

Denne kvelden fikk vi også sett hvor høyt MSC setter gjestene sine! I løpet av kvelden hadde en gjest blitt alvorlig syk, så skipet snudde tilbake til Nassau og la til kai på natten for å få sendt gjesten til sykehus. Respekt!

Dag 6 – På havet

Denne dagen startet med frokost i buffeten før jeg og Ole Johnny gjorde oss klar til å delta på kapteinens «Welcome back cocktail». Dette er en seremoni som foregår i skipets hjerte og er et personlig «takk for besøket, velkommen igjen-skål» fra kapteinen og crewet for alle gjester. Skal stolt og ydmykt innrømme at vi fikk ekstra VIP behandling og fikk komme inn på området hvor gjester med høyest rang i MSC medlemskap har adgang. Fortsetter vi å reise med MSC like ofte er det ikke lenge til vi har nok poeng til å sitte her vi også på generell basis – haha! Uansett en ære – og veldig stas!

Etter skålen møtte vi jentene i sportsområdet. Her har de alt som er gøy! Bilsimulator, bowlingbane, flysimulator og basketballbane! Man rekker rett og slett ikke over alt! Det morsomste var uten tvil flysimulatoren og jeg kan med hånden på hjertet si at jentene trenger noen timer med kurs før de setter seg bak spakene på et ekte fly! Tips: Du bør kjøpe og booke dag/tid første dag i cruiset, ellers risikerer du at aktivitetene er fullbooket.

Fredrikke som var på ferie uten kjæresten hadde ekstremt mye FaceTime å ta igjen, så mens hun tok lunsj i buffeten med kjæresten på mobilen – sjekket vi andre ut MSC Yacht Club! Dette området er kun for passasjerer i Yacht Club, men på denne reisen var vi heldige å få bruke bassengområdet, baren og grillen som hører til. Hit kom vi oss ved å bruke armbåndene vi hadde fått levert på lugaren.

Du får det du betaler for, du gjør det. Her er det mye roligere, du har 24t butler service, egen resepsjon og i baren spør de deg om det er greit at du tar Champagne istedenfor når du bestiller Prosecco (mindfuck!). At jeg foretrekker Prosecco er ikke så nøye når man får slike spørsmål – haha. KULT å oppleve da – geeez!

Med beina tilbake på dekk benyttet vi kvelden til å teste ut cruisets siste besøk til en  spesialrestaurant: Hola! Tacos & Cantina. Avslappet atmosfære og digg meksikansk mat – enkelt og greit!

Dag 7 – Siste dag

Det er «klyp meg i armen stemning» når jeg skriver dette innlegget. Opplevde vi VIRKELIG så mye på en uke?? Ja – vi gjorde det! Jeg kunne nok ha delt hundre bilder til og skrevet tusen ord mer, for SÅ forelska har vi altså blitt.

Siste dag på cruiset. Jeg og jentene skulle for første gang oppleve massasje og spa (nei, det har jeg faktisk aldri gjort – jeg er rett og slett en utålmodig person). At det var digg? JA – absolutt! At jeg i flere dager etterpå følte at jeg hadde fått juling? JA – absolutt! Verdt det? Jepp!

Etter noen timer i Spa avdelingen fikk jeg og Ole Johnny æren av å få en liten omvisning av Thyago (skipets Event Manager) til et av de eksklusive områdene «Aurea gjestene» har tilgang til. Aurea er rett og slett en billettklasse hvor du kan få tilgang til områder med litt mer privatliv etc. uten å gå helt til Yacht Club. Tusen takk Thyago for fantastisk vertskap!

Etter noen timer i solen ble det noen runder på dekk, lunsj ved bassenget og middag etterfulgt av show. Hele cruiset rundet vi av med å ta et skikkelig klisjé-bilde i solnedgangen. Men det fortjener det faktisk, for SVIM av så forelska vi er i cruise og MSC!!

Nok et evig langt reisebrev som jeg håper du tok deg tid til å lese – for her er mye info og inspirasjon!

Dette innlegget i seg selv er som nevnt ikke noe jeg får betalt for eller er innen noe som helst slags avtale eller kontrakt. Dette er bare et innlegg jeg har brukt vilt mange timer på å skrive (og gjett om jeg har kost meg!!), fordi jeg ønsker å dele slike fantastiske opplevelser og erfaringer med deg som gidder å lese!

Klem fra meg!

Post a Comment