//Inneholder reklame

Endelig tid for å vise dere resultatet av oppussingen av entréen i kjelleren! I utgangspunktet tenkte vi vel å bare overflatebehandle dette rommet, men så kom vi på hvem vi er og at slikt driver vi ikke med!

Trappa ned var bratt og generelt skikkelig utdatert – på linje med det lekre gulvet og tapeten i taket. En sliten ytterdør, panelfest og en blanding med innerdører fra ulike tidsepoker bydde også dette rommet på. Bare å brette opp ermene da!

Vi reiv taket, noen av veggene og meislet bort det hjemmelagde trapperepoet som den gamle trappen var bygget på. Dette var selvfølgelig solide saker og vi brukte timesvis på å få bort skiten, men den måtte bort siden vi skulle legge nye varmekabler og støpe nytt gulv.

Vi rev ut et lite skap i den ene kroken ved trappa – her hadde vi en plan om å bygge inne et annet type skap vi hadde på lur!

Når riving og rydding var unnagjort var det klart for å bygge opp igjen! Den gamle trappen ble på dette tidspunktet omgjort til en svevetrapp hvor HMS var på topp selvfølgelig..

Vi la nye varmekabler og støpte nytt gulv med avretningsmasse som vi oljet med betongolje når det var ferdig herdet. Dette hadde vi i gamlehuset i kjelleren, i tillegg til at vi har gjort det samme i entréen og garderoben til Fredrikke. Funker som bare det og gir en innafor betonglook.

Da var det på tide å finne ut hva vi ville erstatte den gamle trappen med! Veldig mange som pusser opp slike 70-talls hus velger å åpne opp ned til kjelleren og egentlig bygge om hele inngangspartiet og entreen. Vi ville fortsette å ha kjeller og hovedetasje adskilt og ville ikke gjøre store endringer byggemessig. Liker å kunne lukke døra ned når ungdommen har show i kjelleren liksom!

Vi besøkte det flotte showroomet til Hagen/Stryntrappa her i Ålesund for å se på løsninger, farger og materialer. Jeg visste at jeg ville ha helt hvit trapp, men veldig greit å få se de ulike designene live før en bestemmer seg! Siden trapperommet ikke ble større var oppbevaring under trappa også et must for best mulig utnyttelse. Stryntrappa fikser!

Montørene kom hjem til oss, tok kontrollmål og sendte målene til Carina hos Hagen som hjalp oss med design og løsninger sammen med Stryntrappa. Det ble litt spesialdesign siden disse trapperommene ikke er etter dagens standard, men det løste de veldig fint med å tegne inn et litt stort trinn helt nederst på trappen. Mye bedre enn den murklumpen som var der før!

Trappa var i bestilling og vi fortsatte renoveringen. Nytt elektrisk ble lagt og vi lektet ut ytterveggen og bygde inne et sjalusiskap fra Sigdal. En helt genial løsning!

I tak og vegger la vi plater som var klare for å males – helt genialt egentlig istedefor de store uhåndterlige gipsplatene! Ingen sparkling og pussing med disse for å si det sånn!

Nå kunne man virkelig begynne å se resultatet! Den gamle trappen ble tatt bort, jeg malte vegger og tak, Ole monterte nytt elektrisk og til slutt la vi lister og fuget hjørner og sprekker for perfekt finish!

Montørene monterte vår nye trapp fra Stryntrappa og tadaaa – vi var ferdige!

Resultatet

En ENORM forandring helt uten å bygge om rommet i det hele tatt! Trappen (Fjord fra Styntrappa) er rommets «hovedperson» med rom til alt vi trenger av oppbevaring av ytterjakker, sko, sekker, luer og alt det andre som er kjekt å ha i gangen!

I det største skapet har vi oppheng til klær, mens i de andre har jeg kurver i forkjellige størrelser for perfekt utnyttelse av skråen og størrelsen på hyllene. Jeg har faktisk ikke klart å fylle opp alle kurvene og hylle enda, så god plass er det altså. Gjett om vi er fornøyde da! Du finner mer info om oppbevaringen her, hos Stryntrappa.

I sjalusiskapet har Ella sine ting – også oppheng til antrekkene sine. Så himla stas! Møblene ellers er fra Nordal Interiors.

Ny hverdag med oppdatert og fresh entré – nå er det bare 3 bad og et vaskerom igjen av husrenoveringen…. Men det skal gå fint!

Post a Comment