Paris er aldri feil og for et par uker siden var vi nok en gang tilbake i denne perlen av en by. Denne gang for å feire 20 år sammen og 5 år som gift!

Det er helt uvirkelig å tenke på at det allerede har gått 5 år siden vi giftet oss her! En magisk langhelg sammen med venner og familie – for en drøm!!

Jentene var med selv om Fredrikke hadde ekstremt delte meninger om akkurat denne turen. Det gikk heldigvis over all forventing og det ble bare noen få utbrudd – flaks! I tillegg var våre trofaste kompanjonger mams og paps med, samt et par venner som tok turen ned for ei langhelg sammen med oss!

Fremme i Paris

Vi sjekket inn i Montmartre tirsdag 16. mai og som alltid bodde vi på Timhotel Montmartre. En liten perle hvor du får nydelig utsikt over Paris og med tidenes koseligste uteplass rett utenfor døren. Vi var litt spente på om det var mulig å få bord her etter at den ble vist i en scene i Emily in Paris, men det var null stress – heldigvis!

På hotellrommet hadde lillesøster-Martine og Tore sørget for at det stod klar champagne for å feire minijubileet – TUSEN TAKK!

Noen bobler senere ruslet vi oss ned i Abbesses – en gate fullt i restauranter og kule butikker (og verdens dyreste, ferske jordbær). Her har vi en favoritt når det kommer til kinamat (take away), men denne gang var det ledig på bordet utenfor, så vi gjorde det enkelt å slukte lunsjen her denne gangen.

På kvelden hadde jeg booket bord på ikoniske Le Vrai Paris, et instagram-must! Denne og restauranten som ligger vegg-i-vegg, Le Sancerre er favoritter som alltid må besøkes når vi er her (eies og drives av samme gjengen)!

En perfekt første dag der altså!

17. mai morgen i Montmartre

Vekkerklokka ringte 06:00 og lenge før resten av Paris våknet var jeg og Ole Johnny kledd i finstasen – klare for å rusle alene i de koselige gatene i Montmartre. Om du virkelig vil oppleve hvor fine disse gatene er og faktisk ser ut – uten alle turistene må du opp tidlig (men kanskje ikke sååå tidlig).

Vi koste oss med foto i tomme gater, kun forbigått av en og en annen jogger. På slutten av runden våknet kafeene til liv og vi fikk til og med et smil eller to fra servitører som rigget med bord og stoler på gaten. Så himla koselig!

I toppen av Eiffeltårnet, en total rip-off!

Etter spaserturen var jentene så smått klare for å starte dagen også. Et raskt antrekkbytte, litt digg frokost på hotellet og noen meter rusling var vi på plass på metroen (gull verdt å lære seg dette geniale systemet – Paris er STORT!).

Eiffeltårnet er noe man bare må se når en er i Paris, men jeg vil på ingen måte anbefale å hverken betale seg inn på området til tårnet eller å kjøpe billett til å ta heisen opp. Det innesperrede området rundt tårnet er dull kjedelig etter de sperret det av og det eneste du finner her er køer og kjipe kiosker. MYE bedre å nyte tårnet på litt avstand, borte fra alle turistene og kaoset! For tårnet er jo en opplevelse å se hver gang vi er her.

Vi har aldri vært i toppen av tårnet før, og siden jentene hadde lyst kjøpte vi billetter før vi reiste til Paris (her må du sitte klar den natten de legger ut billetter til datoen du ønsker!). Vi hadde gledet oss til en kul heistur, nydelig utsikt og champagne på toppen for å skåle for nasjonaldagen vår. Slik ble det ikke! Vi kom oss etter ekstremt mye kø og surring opp (franskmenn er ikke gode på køkultur og organisering – vi er vant til USA og der snakker vi orden og system i forhold!). Da vi kom opp etter et par timer med kø i vind var det enda mer kø, VIND og en luke i veggen som solgte champagne i små plastglass til 300,- pr. glass. NEDTUR!

Når det er sagt….

…kan vi krysse av at vi har vært der og slipper det igjen! Etter tårnet tok vi bena fatt etter en lett lunsj og ruslet oss til Champs-Élysées slik ungene fikk oppleve det i samme slengen. Her plasserte vi mamsen og papsen på kafé (kake, te og bobler her var på mamsens bucket list, så da kan hun krysse av det) og suste med ungene på litt shopping.

Tilbake i rolige, digge og kule Montmartre tok vi en aperitiff på stamkafeen utenfor hotellet før vi testet ut Tentazioni, et magisk lite sted (takk for tipset Ellisiv!) med utrolig atmosfære og stemning! Maten var ikke like magisk og menyen er kun på fransk. Nydelig tapas til forrett, men vegetarlasagne i litt vel mye olje er ikke det jeg liker aller best. Når det er sagt skal jeg helt klart gi den en sjanse til, for atmosfære og sjel får 10/10 – og null turister!

Så var det Disney igjen!

Ny morgen, nye muligheter! Tidlig opp, metro til togstasjonen og RER tog derifra til Disney. Veldig praktisk og godt skiltet, så ingen grunn til å ta annen transport til magiske Disney!

Vi hadde egentlig en plan om å være ferdig med Disney forrige gang vi var her, men etter vi var i Universal parken i Florida i fjor skjønte vi fort at ingenting kan måle seg med Disney. Såååå, da ble det en tur til siden jentene hadde lyst!

Tips til deg som har større kids slik som oss: på de attraksjonene som har «Single rider» kø bør dere bare gå på de! Man får ikke sitte sammen, men blir plassert i ledige seter, 10 min kø istedenfor timesvis der altså! På ettermiddagen satte vi oss ned mens jentene suste et par runder til – også en bonus med store kids på tur!

Tilbake på hotellet hadde fine venner ankommet Paris og vi testet ut en superfransk, lokal og sjarmerende restaurant takket være tips fra resepsjonisten på hotellet! En opplevelse i seg selv det!

Versailles

Billettene bestilte jeg før vi reiste, her må du også være tidlig ute om du vil stå helt fritt til tidspunkt. Men bestill for all del på forhånd for å unngå milevis med køer for å kjøpe billett! Vi har vært her noen ganger før, men kidsa har hatt om dette på skolen nå, så det var på tide (og derfor veldig spennende) å ta dem med! RER tur i motsatt retning, lynlunsj på mekker’n og vi var klare!

Vi har til gode å forske ut store deler av hagene og de ekstra husene her, men det skal i så fall bli en stund til – det sitter så langt inne å bruke en heeeeel dag her! Denne gang tok vi bare billettene hvor du får besøke slottet. Du bruker 2-3 timer på dette så lenge du har billetter.

Tilbake i sona vår…

…og etter vi fulgte jentene opp til hotellet tok vi en liten tur ned i Abbessess for aperitiff før middag. Dette er det beste med Paris; sitte på rekke og nyte byen, folka og stemningen. ELSKER det!

Denne kvelden hadde vi jubileumsmiddagen på en av Paris eldste kafeer – hvor vi hadde bryllupsfesten vår. SÅ stas å være tilbake på dette fantastiske stedet! Manglet bare resten av brudefølget!

Drømmedag!

Selv om vi allerede hadde gjort ekstremt mye disse dagene, så var det shoppingdagen som var jentenes store mål. Vi parkerte oss på en kafé mens jentene suste gjennom butikkene. Vi hadde full kontroll på dem, for hver gang noe skulle betales ringte det med Ole Johnny (pga. sikkerhet bruket vi kun en viss type kort på reise, som jentene ikke har). Tilbake til kafeen kom Ole Johnny med posene.. Fin løsning, haha!

Vi ruslet nedover langs Seinen og gatebodene der, spiste lunsj i et lyskryss og suste gjennom Latinerkvarteret (rakk ikke henge her denne gangen). Alt i alt en perfeeeeekt dag i Paris!

Turens mathøydepunkt!

Dere har nok skjønt etter alle turene våre at Montmartre er favoritten. Her får du en stemning som du ikke finner andre steder i Paris. En roligere, mer «lokal» følelse enn ellers! Dette gjenspeiles også i kafeene, barene og restaurantene.

Kveldens middag tok vi på et bittelite sted vi har gått forbi hver gang vi har vært her. Hver eneste kveld myldrer det av lokale mennesker som henger utenfor. Drikker vin, spiser mat og skravler på fransk. Jeg booket bord – og duuuuu verden!!

Beste tapasen ever, kuleste atmosfæren (slitent, «brunt» og helt nedpå jorda – akkurat sånn jeg liker det!). Og kidsa fikk biff. Alle er happy!

En siste bonus og bittelitt drama..

Etter magisk fine dager var det på tide å reise hjem. Men før vi kom så langt ble det endelig et besøk til det lokale, glutenfire bakeriet – kun noen meter fra hotellet!! En drøm for Pernille å kunne gå inn i et bakeri og velge seg akkurat det hun vil! Til info hadde hotellet ordnet glutenfritt til frokostene, så hun fikk mat dagene før også altså…

En helt perfekt måte å avslutte turen på – med en glutenfri baguette i hånda.

På flyplassen ventet det action da en buss plutselig tok fyr. Kullsort røyk, eksplosjoner og noen brannfolk som har goooooood tid. Heldigvis var det en tom buss på et område uten folk sier jeg bare, for den gjengen her har det virkelig ikke travelt..

En minnerik tur – helt klart!

Tusen hjertelig takk til alle som gjorde turen så fin! Takk til verdens fineste jentene våre for at det ikke ble mer krangling og utbrudd enn det ble (for jo – det hører med!) og takk til dere som fulgte oss på reisen!!

Ses snart igjen Paris!

Comments

  • gruber karin
    30. mai 2023

    such beautiful pictures.you would like munich so much.

Post a Comment