En evighet siden forrige blogginnlegg, men siden den gang har vi fått tiden til å gå litt for fort! Litt av grunnen er vårt siste spontankjøp i serien «Dette er jo kjekt å ha»!

Mange har fått med seg via FB og IG at vi har kjøpt oss ei gammel (og svær!) sirkusvogn! Den har allerede rukket å få egen hashtag og en egen Instagram-konto er nok like rundt hjørnet! Følg gjerne #CircusVogna for hyppigere oppdateringer enn her på bloggen!

Herligheten var noe Ole Johnny fikk opp som «Foreslått for deg» på finn.no – og bare DET sier litt…. Noen timer etterpå hadde vi kuppet den og noen dager senere var den på plass på småbruket!

Sirkusvogna er et resultat av mine og Ole Johnnys trivelige og kreative timer i badestampen på hytta. Jeg spurte mine fine følgere på SoMe om hva de trodde vi skulle bruke vogna til og jaggu kom det inn noen fine forslag! Alt ifra kafé til konsertscene!

Men ingen av de delene er planen her. Denne kule vogna skal bygges om til et mikrohus (på hjul) som vi kommer til å tilby å leie ut til deg som ønsker å bo i noe HELT annerledes når du besøker Ålesund og omegn! Gøy eller hva?

Vi skal grave ut et område nedom låven, legge duk, gruse opp og støype en litt mer stabil parkeringsplass til vogna (som vi også skal gjøre det veldig trivelig rundt!), men først ville vi rive ut alt som kan rives ut siden den skal heises på plass med kran!

HOVEDROMMET

En søndag kveld begynte vi derfor med den jobben. Hovedrommet som har vært alt ifra cafébod til skytebod på tivoli har en kasse som kan skyves ut når den er parkert, noe som vil gi oss mulighet til et mer romslig mikrohus!

På tre kvelder reiv vi ut alt vi kunne kvitte oss med nå. Veggene mellom hovedrommet og de to små rommene på endene ble revet, himlingen, de nye barbenkene, tepper og alt mulig av «nymotens» kledning ble fjernet. Vi fant til og med frem de originale sjalusidørene til vinduene og lukene! Vi kommer til å beholde den ene i de store åpningene, mens den andre er ødelagt og mangler halve delen.

Som du ser får vi nå buet himling inni vogna – herlighet så fint det blir! De originale benkene i åpningene beholder vi så mye av som vi kan. Her skal det settes inn vinduer og balkongdører. De gamle speilene har jeg plukket forsiktig ned, disse skal gjenbrukes – det samme skal hylleknektene (noen har allerede fått nytt liv – se her!)

SOVEROMMET

I den ene enden av vogna var der før et lite soverom som kun hadde egen inngang fra baksiden av vogna. Her har vi revet bort alt – inkludert veggene inn til hovedrommet (og utstillingsvinduet – det hvite du ser på første bilde under her).

Her inne skal man få en god seng å sove i, nye farger å omgi seg med og nytt gulv – ikke tenk på det altså!

BADET

Her har vi revet ut nok en vegg inn til hovedrommet, et våpenskap og en hel del gammelt elektrisk! Dette var tydeligvis det tekniske rommet i vogna, men her skal våre gjester få et lite, men eksklusivt bad hvor du kan sitte på do og se ut av vinduet (som får skjerming altså) – mobilen trenger du ikke på do!

Den vilt kule skuffeseksjonen beholder vi naturligvis – dette blir jo verdens fineste innredning! Så får vi se hvor stor dusj vi klarer å få klemt inn! Planene er i hvert fall helt klare i hodet mitt – SVIM av så gøy!!

Begge rommene på endene vil altså beholde sine dører (og trapper) ut, men vil ha tilkomst fra hovedrommet.

Vi har fått vilt mange tilbakemeldinger – TUSEN TAKK for alle sammen, det er så gøy at de fleste av dere synes vi er klin gærne, men heier på oss likevel!

Vi er på jakt etter samarbeidspartnere til dette unike prosjektet – vi snakker alt ifra våtrom/rør/fliser, oppvarming, vinduer/dører og andre kule løsninger! Ikke nøl med å ta kontakt!

Følg med på reisen da – dette blir show! (Men først skal vi gjøre ferdig gangen i kjelleren – som forresten blir skikkelig fin!)

Tudelu!

Comments

  • Nina
    28. februar 2023

    Herlighet så gøy!! Gleder meg til å følge dette prosjektet, dere er helt råe!

Post a Comment