//Inneholder reklame

Jeg og Ole Johnny har i alle disse årene vi har hatt sammen jobbet hardere enn de fleste (det vil jeg faktisk tørre å påstå!) for å oppnå det vi drømmer om. Her snakker vi store prosjekter som renovering av vårt første hus, bygging av hytte og nå renovering av enda et hus og en låve. Vi gjør det fordi det er «oss» – det er hobby og lidenskap, dette med å skape noe for oss og jentene.

Så den dagen jeg fikk spørsmål om jeg kunne tenke meg å bli ambassadør for MSC, og bli med på denne enorme seremonien – for å fronte MSC sitt nye flaggskip og verdens mest bærekraftige skip til nå, da holdt jeg på å svime av.

Lille meg?? Oss? Ut i verden og være gjester på en så nydelig båt og så fantastisk event? SVIM av!

Folkens… bli med oss på tur – som noen av verdens første gjester på magiske MSC World Europa!

REISEN & FREMME PÅ SKIPET

ELSKER følelsen av å pakke, glede seg, stå opp tidlig og endelig skulle være på reisefot! Etter nesten 18 timer på reise var vi fremme på skipet i 1 tiden om natten lokal tid. Det kriblet i hele meg når vi så skipet fra flyet under landing, og det ble ikke akkurat mindre kribling når vi nærmet oss dette magiske, enorme cruiseskipet. Fra vi gikk ut av bussen til vi var på plass i lugaren var den ekstremt hyggelige besetningen på plass hele veien og sørget for at alle gjester ble tatt godt imot og guidet videre. Fantastisk opplevelse i seg selv skal jeg si deg!

Skipet lå til kai ved cruiseterminalen i Doha hvor seremonien skulle være, så dette var ikke en ordinær cruisetur, men flere dager å bli godt kjent med skipet og bare nyte hele opplevelsen.

Selv om vi kom fram sent, var vi innstilt på Norsk tid og helt høy på følelsen av å være ombord, så vi ruslet rundt halve natta og gjorde oss litt kjent med skipet. Noe av det digge med MSC World Europa er at du kan få tak i noe digg uansett tid på døgnet, så vi fikk testet ut «Snack-buffeten».

Klokken 4 på nattet krøllet vi oss under dyna og satte klokka på 08:00 – morgenen etter skulle vi nemlig starte opp med dagens program og først ut var konferanse om skipets smarte design og løsninger innen bærekraft og miljø.

MSC WORLD EUROPA – ET CRUISESKIP BYGGET FOR FREMTIDEN

Den følelsen å våkne på et cruiseskip, stå opp og rusle ut på balkongen. For balkong folkens – det er GULL! Det ble ikke mange timene søvn, men sove – det kan vi gjøre i et annet liv det!

Disse dagene var skipet fullt i presse og reisebyråer – alle på plass for å lære mer om dette flotte skipet og alt det har å tilby. Vi var på plass i en av konferansesalene for å få en innføring i hva MSC gjør for å få disse nye skipene så miljøvennlig som mulig.

Det var imponerende å høre alt de gjør for å bruke om energien på best mulig måte og ikke minst dette med at de slipper ut (rent, renset) avløpsvann på samme sted for å unngå å ødelegge økosystemet i de ulike havene. I tillegg har skipet brenselcelleteknologi drevet av flytende naturgass (LNG som det heter), noe som gjør dette til verdens første cruiseskip med så lite utslipp. Dette var bare noen få ting som blir gjort for å få skipet så bærekraftig og miljøvennlig som de bare kan, du kan lese mer om dette HER.

Ikke nok med at skipet er fantastisk med tanke på miljø – det er også helt vanvittig spektakulært når det kommer til design, interiør og alle de kule tingene du kan oppleve! Dette skulle vi få se mer av nå –  i guidet tur rundt på skipet!

OPPLEVELSER OMBORD

Det sier seg selv at vi på ingen måte hadde sjans til å få med oss absolutt alt disse dagene vi skulle være her, men Adam i MSC tok oss med på en omvisning i skipet for å få et overblikk over noen av de kuleste tingene du kunne få med deg. Vi var oppdelt i grupper under hele opplegget og vi hørte til den Skandinaviske presse-gjengen. Utrolig trivelig å bli kjent med folk også!

Vi startet turen ved resepsjonen og gikk innom alt ifra show lounge, Gin Bar (her kan du lage Gin-drinker med smak etter eget ønske!), skøytebane/radiobilbane(!), sjokoladesjappe hvor du kan designe dine egne sjokoladefigurer og puben med eget microbryggeri hvor bryggeren lager øl på renset saltvann – SVIM av så kult!!

Det finnes noe for enhver smak på dette skipet, enten du vil ha Taco, biff, iskrem, buffet, snacks eller hva det skulle være! Tacorestauranten skal vi i hvert fall teste ut når vi har med jentene på cruise i Middelhavet med dette skipet!

Det noe for enhver smak når det kommer til underholdning også! Som bakerst i båten f.eks. – der finner du den lengste sklia til sjøs og trivelig gatemusikk på promonaden på dagtid. Stemning!

Etter omvisning ble det en aldri så liten runde utenfor skipet, før vi dro tilbake – ladet litt og gjorde oss klar til cocktail og middag!

ALL DRESSED UP AND EVERYWHERE ON MSC WORLD EUROPA TO GO

Som nevnt var vi inndelt i grupper på forhånd, så da det var tid for cocktail før middagen skulle vi fra Skandinavia (både presse og reisebyråer) møtes på den kule baren Elixir. Her kan du få drinker i alle regnbuens farger – også uten alkohol selvfølgelig. Denne baren har en trivelig uteservering også – like under lugaren vår faktisk!

Jeg hadde kledd meg i rooooosa paljetter og glittersko (de jeg hadde i bryllupet for å være helt korrekt!). Klar for å bli bedre kjent med fine folk og få teste ut maten i restauranten vi var tildelt!

Når du bestiller cruise med MSC får du tildelt restaurant og bord. Dette står på kortet du får når du sjekker inn og er inkludert i prisen. Siden dette er en del av pakka tenker man kanskje at det går på bekostning av kvaliteten, men det gjorde det så absolutt ikke! Trivelige servitører, god drikke og nydelig mat! Fire nydelige retter der altså. Ekstra bonus var det at den fantastiske desserten matchet kjolen min! Yay!

Vi rundet av kvelden med et besøk på puben (STEMNING!) hvor hele den Skandinaviske troppen vant festen vil jeg påstå, sammen med den utrolig fine gjengen i baren – herlighet så fine folk!

TID FOR AVSLAPPING

Etter en utrolig innholdsrik dag og sen kveld fikk vi sovet noen timer før jeg bråvåknet klokken 10:00 og følte at jeg hadde sovet bort livet! Haha.

Jeg hadde jo store planer om å få med meg soloppgangen, teste treningssenteret og nyte en god frokost i buffeten. Vel vel, det gikk ikke sånn veldig etter planen!

Når det er sagt var det helt greit å starte opp litt rolig, finne frem bikini og solkrem, for så å teste ut hovedbassenget og det enorme soldekket. Der er MANGE soldekk og basseng på dette skipet, men vi var klare for å sjekke ut det største, hvor de også har «tribuner» med solsenger – DET hadde jeg troa på! Jeg ble på ingen måte skuffet – her fikk du en litt «privat» sone, noe jeg kommer til å sette pris på når vi skal tilbake på MSC World Europa i sommer. Hvis vi klarer å kapre en slik sone når skipet er fullt da 😉

Denne kvelden var det klart for navneseremonien, så dagen ble kun brukt til å nyyyyte sol og varme – og lade opp til den storslåtte seremonien og gallaen. Fra soldekket kunne vi se ned på kaien hvor de rigget blå løper og område hvor dåpen skulle avholdes. GJETT om vi gledet oss!!

NAVNESEREMONIEN

Solen gikk ned, sminken ble lagt (etter gode instrukser fra flinke Charlotte på Fredrik & Louisa på Moa – TAKK!) og kjolen kom på. Jeg klarer nesten ikke forklare hvor stolt og takknemlig jeg var da vi i ballkjole og smoking ruslet nedover korridoren, på vei til Champagnebaren for aperitiff før «Blue Carpet Moment». Bare noen dager før satt vi på huk i kjeledress i en iskald låve og stripset fast varmekabler i flere timer – helt til knær og fingertupper føltes som de skulle dette av.. SNAKK om kontraster!

Etter en time med mingling og champagne sammen med «team Skandinavia» var vi klare for å gå ut av skipet og ned til den blå løperen. Og dette øyeblikket folkens…. det er det VILLESTE jeg har opplevd (nei, å få barn teller ikke – det går utenom).

Det spilles en sterk eventyrmusikk i bakgrunnen (nesten litt sånn som i Gladiatoren, om du har sett den), en varm fønvind gjør at kjole og hår svever litt, det står hundrevis av flyvertinner/verter fra Qatar Airways og mannskap fra MSC nedover langs løperen mens de ønsker deg velkommen og stemningen er mildt sagt uvirkelig!

Her går vi to, sammen med flere tusen andre. Men at akkurat vi to får æren av å oppleve dette øyeblikket. Det skjønner jeg fortsatt ikke går an og det dukker opp en tåre i øyekroken når jeg skriver dette. Jeg gjentar meg selv: STOLT, ydmyk og takknemlig.

En storslått seremoni med taler, musikk, fantastisk droneshow og selvfølgelig: champagneflaska som knuses i båten – det sikreste tegnet på at nå er fruen døpt!!

Etter seremonien venter nok en nydelig middag etterfulgt av et skip rigget for fest! Enten om du vil slappe av i en av loungene, henge i baren, legge deg tidlig eller bli med på tidenes rooftop fest på dekk – du får det alt her!!

Foto: Joakim Juvstad Hvistendahl

PÅ OPPDAGELSESFERD

Siste dag på skipet for denne gang. Fortsatt litt satt ut av gårsdagens storslåtte event våkner vi tidlig og klare for å sjekke ut enda mer av skipet. Først på egenhånd – så en guidet omvisning i MSC sin eksklusive Yacht Club.

Denne dagen får jeg testet ut treningssenteret first thing! Jeg er ikke glad i å være på treningssentre hjemme, men på reise er det gull med hoteller (og nå også cruise) som har flotte sentre. Dette er intet unntak kan jeg love dere!

Etter trening er det tid for brunch i buffeten etterfulgt av rusletur i mildt sagt hele skipet! Ole Johnny elsker å sjekke ut alt som kan ses – så her startet vi rett og slett øverst og «jobbet» oss nedover i skipet. Disse dagene var det show lugarer også slik vi kunne se hvordan de ulike lugarene var innredet og hvilke lugarer som passer for ulike behov/budsjett. Vi er ikke i tvil – lugar med utvending balkong er det som passer oss best! Jeg med klaustrofobi har ingenting i en lugar uten vindu å gjøre. Men for all del – ALLE lugarene var fantastisk flotte!

MSC Yacht Club

Vi avsluttet den fantastiske opplevelsen som denne turen var – med å få omvisning på MSC sitt fantastisk flotte konsept: MSC Yacht Club. Her er tanken at man skal ha et «skip i skipet». De som ønsker ekstra luksus (hele skipet er luksus – virkelig, men dette er i øverste klasse) – kan få det, men samtidig ha tilgang til de større, felles områdene som buffet, soldekk, butikker, barer og aktiviteter.

Her har de selvfølgelig eget soldekk, restauranter, spa og resepsjon – i tillegg til 24 timers butler service! Luksus – rett og slett!

På dette skipet er det kun her i denne avdelingen du finner de kjente MSC trappene med Swarovski krystallene i hvert trinn. På cruiset vi tok i sommer var det jo flere slike trapper i fellesområdet – kanskje det eneste jeg savnet på denne båten (selv om det er helt feil å si at jeg savnet noe som helst!).

Tusen takk til gutta i MSC som tok oss med på omvisning, dette var stas!

TUSEN TAKK til MSC for tilliten, muligheten og en fantastisk opplevelse – dette kommer vi aldri til å glemme!!!

I sommer reiser vi sammen med jentene på Cruise i Middelhavet på dette fantastiske skipet – SOM vi gleder oss! Har du lyst å oppleve MSC World Europa? Reisen din starter HER!

TAKK til alle dere kjære følgere som fulgte oss på reisen i stories – dere er gull!!!

Post a Comment