Har du fulgt meg siden starten vet du at jeg har i alle disse årene hatt et helt spesielt forhold til kjøkken. Det er jo klisjé at dette er husets hjerte, men for meg er det mye mer enn det!

Jeg elsker å lage mat, holde orden, endre dekoren og bruke kjøkkenet til fotostudio i tillegg til å bruke det som hjemmekontor. At resten av familien er innom og snoker i skap og kjøleskap er bonus – ofte er det eneste sjanse til å høre hvordan de har det og om de har hatt en fin dag (ungdommer vet dere – har ikke tid til å henge med oss).

Så var det «prosjekt kjøkken» da. Når vi hadde gjort det klart til utleie så det ut som på første bildet. Når vi tok over huset igjen etter å ha leid det ut et par år var det bare å finne frem sag, slegge og kubein – vi var så klare for å gjøre dette til VÅRT!

Disse 70-talls husene florerer jo her til lands og det er gjort mye kule ombygginger. Vi funderte litt på hva vi kunne gjøre for å gjøre det «oss» og Svenngården, noe vi myldret oss frem til sammen en kveld i badestampen på hytta.

Vi reiv himlingen på kjøkkenet, fjernet bjelkene som gikk på tvers og forsterket takkonstruksjonen helt opp og over til den andre siden (sorry – det var beste forklaring jeg fikk til med egne ord). Vi visste at vi nå lagde ekstremt mye ekstra arbeid når vi skulle kle vegger og tak med gips, men hjelpes så bra det skulle bli (og verdt det!).

Når konstruksjonen var på plass etterisolerte vi der det trengtes, lektet ut vegger, la alt nytt elektrisk og smelte på en haug med gipsplater. FOR en jobb det var med en så pirkete (men ekstremt dykktig) mann!

Når det var gjort ble det sparklet, pusset og malt – alt helt hvitt! Digg!

Så til resultatet!

Jeg har altså gått tilbake til å ha alt av tak, vegger, lister, vinduer og dører helt hvitt. Det gamle tregulvet ser kanskje fint ut på bildene, men en million spikerhull, skader og det faktum at vi ønsket oss gulvvarme satte en stopper for å beholde det. Vi har lagt laminat (noe jeg aldri hadde gjort i et eldre hus, men her er det innafor!) som er så godt som hvitt, med varmekabler under.

Kjøkkenet er selvfølgelig fra Sigdal. STAS å ha kjøkken laget på fabrikk i Norge – spesielt når jeg selv har besøkt fabrikken og vet at jeg også har følgere som har vært med å produsere dette (for meg er det en stor ære)!

//reklame

Kjøkkenet har Ellisiv i Sigdal Ålesund designet for meg (tusen takk!). Kjøkkenmodellen heter Amfi i fargen Lin. Jeg ønsket meg et kjøkken i Nordisk, rustikk stil og for å få et mer «solid» og plassbygd uttrykk har Ellisiv tegnet inn spiler mellom stammene og fremtrukket sokkel. Digger det!

Benkeplaten er i Silestone og heter Ethereal Haze, (levert av Cosentino/Gautvik Steinindustri). Vasken heter Blanco Etagon, fra Nibu. Digger at den er så stor og at den har de praktiske kantene til ekstrautstyr! Kranen heter Fusion Square i rustfritt stål, fra Quooker – aldri et kjøkken uten kokende vann i kranen igjen! Håndtakene heter Edge Filigree og er fra BeslagDesign. Er så fornøyd med å ha gått for detaljer i rustfritt!

Alle hvitevarene er fra Smeg, en stor favoritt hos meg! Hvit platetopp er en drøm, det samme er det gamle, store kjøleskapet som har fulgt oss hele veien siden gamlehuset.

Ventilatoren (som heter Mantica) er det smarteste produktet på kjøkkenet! Herligheten er fra Røroshetta og er utstyrt med Sense teknologi. Det vil si at den starter og stopper helt selv etter behov! Den renser luften og du kan se all info via appen. SÅ kult! At Røroshetta på lik linje med Sigdal kan male produktene sine etter ønske er ren bonus – den har samme farge som veggene for å være minst mulig dominerende. LOVE it!!

GJETT om jeg koser meg i husets fineste rom da! Kjøkken, studio og kontor – alt i ett! Nå må vi bare få inn vegghyllene vi skal lage, så blir dette her helt Svenngården!

NYT søndagen videre!

Post a Comment