Ord blir nesten fattige folkens! Etter 5 år fikk vi endelig reise tilbake til fantastiske Florida og USA med et nytt eventyr i vente: Cruise!

Dette cruiset skulle vi egentlig på i 2020 for å feire papsens 60 års jubileum, men det avlyste covid. Vi skulle egentlig reise sammen med familien den gang, men i år ble det vi 4 som dro.

Bli med oss tilbake – i tidenes lengste blogginnlegg!!

MIAMI

Første del av reisen vår startet med 3 netter i kule Miami – nærmere bestemt South Beach. Første gang vi besøkte Miami bodde vi mye lengre nord og jentene var 4 og 2 år. Den gang skjønte vi raskt at hit måtte vi reise tilbake når jentene var større for å få mer ut av besøket.

Denne gang fikk vi som forventet et HELT annet inntrykk, mye takket være at jeg gjorde en del research på forhånd. Jeg ELSKER å planlegge turer, finne hotell og kule spisesteder før reise, så nå hadde vi en helt annen plan enn sist!

Vi fløy fra Ålesund-Amsterdam-London-Miami, helt uten forsinkelser eller bagasjetrøbbel faktisk! Jentene var forberedt til flyturen på hver sin personlige måte – den chille praktikeren og divaen på tur!

Fremme i Miami etter nesten et døgn på reisefot sjekket vi inn på det nesten nye Urbanica The Fifth. Et kult hotell bare minutter unna stranden og kule spisesteder i fleng! Balkongen er knøttliten, men stor nok til å chille litt etter stranden! Ved å bo her har du 2 gratis solsenger på stranda ved en av bodene og strandhåndklær inkludert. Eneste minuset de får av meg er at den digge pizzarestauranten (som ligger i resepsjonen) ikke har glutenfri pizza (Pernille har cøliaki – big time). Ellers – helt konge hotell!

Noen dager før vi reiste tok USA bort loven om at man måtte ha negativ covidtest før man reiste inn til landet, men for å kunne komme inn på cruiset måtte vi ha negative tester som ble tatt innen et begrenset tidsrom (vi snakker ikke hjemmetester her, så vi betalte 4000,- for å ta testene på et senter noen minutter unna hotellet). Vi booket derfor tid for tester dagen etter vi kom frem, slik at dersom vi hadde testet positivt hadde vi et par dager til å legge om ferien på. Heldigvis var hele gjengen negativ og vi kunne senke skuldrene, nyte Miami og glede oss til cruise!

Vi så ut som en gjeng kokte hummere etter dag 1 på stranda – for solfaktor 30 er IKKE nok på en gjeng bleke vestlendinger! Men at vi koste oss? GJETT OM!

South Beach er virkelig bare helt fantastisk! Ikke bare fikk vi to hele dager å nyte stranden på, men her hadde vi som nevnt alt av kule utesteder, restauranter, shopping og promonader rett utenfor hotelldøren. Herlighet så gøy!

Jeg og Ole Johnny tok oss en joggetur langs de fine turstiene like ved stranda og det anbefaler jeg virkelig at du også gjør om du skal hit! Fra hotellet tok vi veien via båthavna på motsatt side og endte opp på Ocean Drive – hvor alle restaurantene og utestedene starter og tilbake til hotellet. En DIGG tur!

Vi prøvde å gjenta suksessen sammen med kidsa, men altså.. Vi er bare mennesker vi også, så alt går ikke på skinner hele ferien! Lavt blodsukker, overopphetet hode og shoppinglystne kids er ikke alltid den beste komboen. Det gikk seg bokstavelig talt til etter 3km rask, hissig gange – mat, et par øl og et shoppingsenter. Alt ordner seg vet dere!

Vi rundet av Miamibesøket med digg mat, god stemning og is servert fra en ombygd Fiat 500. Perfekt!

CRUISE

Etter fine dager i Miami var vi klare for cruise i Karibia. Vi bestilte transport i resepsjonen på hotellet og gjett om det var noen blide tryner når vi så at det stod en splitter ny Suburban og ventet på oss!! For en lykke!

Sjåføren var ei superhyggelig dame som kom med flere gode tips til oss. Blant annet at når man ankommer cruiseterminalen går det i hundre, så der var det greit å vite hvor man skulle gå og gjøre av bagasjen. Vi hoppet ut av bilen og overleverte bagasjen til de som skal ta den videre inn på cruiset (gi dem 5 dollar i  cash – og ja, de kan veksle). Vi hadde skrevet ut bagasjetags på forhånd (de får du sammen med de andre papirene og billettene når du bestiller cruise) som han stiftet fast.

Vi skulle nok ha pakket litt mer enn vi gjorde i håndbagasjen, for selv om vi fikk lugaren i 14 tiden, så stod ikke koffertene utenfor før i 17-18 tiden. Vi pakket ikke badetøy, noe vi absolutt burde ha hatt i håndbagasjen. Tips der altså!

På ettermiddagen var vi klare for å seile ut forbi Miami Beach – en opplevelse i seg selv!

Vi seilte med MSC Seashore. Et nesten helt nytt skip som tar nesten 6000 passasjerer! Man merket ikke at det var så sykt mange passasjerer, for skipet hadde utrolig mye gøy å gjøre og oppleve!

Med flere basseng, spillehall og ungdomsklubb hadde ikke jentene det kjedelig! Det var mye show og fester for både store og små ved hovedbassenget på dekk og selv om det er veldig stas, så satte jeg og Ole Johnny stor pris på balkongen, for av og til vil man bare ha det litt fredelig rundt seg.

Vi hadde vært flinke å velge lugarplassering også, for en trapp ned lå treningssenteret og den kule sportsbaren – perfekt for å jogge på morgenkvisten og rusle seg ned for påfyll av forfriskninger når vi koste oss på balkongen.

Det skulle ikke stå på mattilbudene heller! Inkludert i cruiset har man fri tilgang til den enorme buffeten (som hadde fantastisk god mat – alt ifra italiensk til kinesisk!) og middag booker du bordsetting til når du bestiller cruiset. Da får du tildelt restaurant (de har 3 hovedrestauranter) og bord som er «ditt» hver kveld. I tillegg har de flere andre spesialrestauranter (f.eks. Sushi og Biffsjappe), men dette betaler du ekstra for.

På restauranten vår fikk vi den beste opplevelsen vi noen gang har hatt når det kommer til service og mattilbud for Pernille med cøliaki. Christian hadde ansvaret for de med allergi på restauranten vår og aldri før har Pernille blitt tatt så godt vare på under restaurantbesøk! Og maten – den slukte hun!

Tusen takk til MSC og Christian for fantastisk service, dette glemmer vi aldri!

JAMAICA

Etter en dag på havet var vi på dag 3 klare for Ocho Rios i Jamaica. Mens veldig mange hadde bestilt seg tur på utflukter, ville vi ta strandliv denne dagen siden det like ved piren var en finfin strand (google is my friend, så jeg hadde sjekka mye før vi dro).

Når vi gikk i land ble vi overveldet over de ekstremt innpåslitne taxisjåførene som desperat ville kjøre oss rundt for å se alle turistattraksjonene. Dette var faktisk veldig ubehagelig, for det virkelig krydde av dem og de ga seg søren ikke heller. De gikk helt oppi ansiktet på deg også, så dette var ikke innafor i det hele tatt!

Vi rota oss litt bort på grunn av at vi ble litt stressa, men det gjorde jo at vi fikk sett litt mer enn planlagt… Dette var ikke en ren eller trivelig by og vi tok ikke øynene av jentene i et sekund for å si det sånn. Når det er sagt er det greit at jentene får oppleve og se at vi er heldige som har det så bra som vi har det.

Å spørre etter hvor vi skulle gå for å finne stranda igjen var heller ikke en enkel oppgave – for informasjon koster! De ville ikke fortelle oss hvor den var, for de ville heller ha oss inn i taxien og kjøre oss til en annen strand. Til slutt kom en annen taxisjåfør bort og pekte diskret hvor inngangen til stranda var. Takk!

Vi fant inngangen, betalte en slant for å komme inn, et par solsenger og en parasoll. En nydelig, ren strand uten innpåslitne selgere!

Når vi skulle tilbake til skipet fant vi ut hvor vi egentlig skulle gå for å komme til stranden! Mellom stranden og skipet var fasaden en helt annen og man fikk gå i fred uten mas.

Vi shoppet med oss litt merch (ikke hver dag man er på Jamaica liksom!) og ruslet oss tilbake til skipet.

På kvelden før middag ruslet jeg og Ole Johnny oss ned i sportsbaren. Vi digger sportsbarer og puber, det er liksom noe med stemningen og atmosfæren. Så kan man glo på sport man ikke skjønner noen ting av. Stas!

CAYMAN ISLAND

Neste morgen var vi plutselig i George Town, Cayman Island!

Her hadde vi booket utflukt; vi skulle svømme med delfiner! Jeg har vannskrekk og bader ALDRI i noe annet enn stampen på hytta og ikke er jeg spesielt begeistret for enorme dyr heller, så dette skulle bli spennende! Litt blandede følelser også mtp. at dyrene sikkert helst kunne tenkt seg å være fri, men når det er sagt så var det et skikkelig flott sted de hadde altså.

Utenfor skipet lå det fraktebåter klare til å ta passasjerene inn til land, for her er nemlig havna for liten for slike enorme skip. Litt kø for å komme ut av skipet, men mtp. hvor mange mennesker som skal fraktes er det jaggu ikke mye kø!

På land ventet busser til de ulike utfluktene. En halvtime med buss og vi var på plass hos delfinene! Her var det ikke lov å ta bilder, for de har egne fotografer som tar bilder – disse kan man kjøpe etterpå, noe man naturligvis vil siden det ikke er hver dag man gjør dette. Med bilder inkludert kostet det oss totalt i underkant av 8000,-. En opplevelse – absolutt!

I tillegg til delfinbesøk var det inkludert litt strandliv på en Beach Club på den velkjente 7 Miles Beach i denne utflukten. Ikke veldig imponerende og forfriskningene her kostet en liten formue, men gi kidsa vann å bade i så er livet digg det!

På en av sjappene på kaia kjøpte vi tradisjonen tro med oss harry juletrepynt. Synes det er så gøy å fylle juletreet med masse slike minner fra steder vi besøker!

En fornøyd gjeng som gledet seg vilt til neste dag og Cozumel!

MEXICO

DETTE folkens – det hadde jeg gledet meg mye til!! Dag 5 på cruise og vi gikk i land i Cozumel, Mexico!

Igjen hadde jeg gjort en del research på forhånd, så vi hadde en liten plan om hvor vi skulle gå og hva vi ville se og shoppe. Her kan du shoppe alt ifra designervarer til kinky ølflasker.. Bortsett fra kjedene bør du på alle butikker prute! De har mye å gå på i pris her og det er lett å bli lurt (også noe jeg googlet før vi dro)! For eksempel kjøpte jeg meg ei skinnveske (de er jo kjent for skinnproduktene sine her!) og prisen startet på 65$, men jeg betalte 30$! De tar kort de fleste steder her, men du bør ha en del cash i tilfelle!

Etter første shoppingrunde satte vi oss på en kul bar ved torget. Her hadde vi flaks, for det kom et sykt regnskyll rett etterpå. Perfekt å sitte under tak i varmen og nyte et par øl og fries! 2$ for ei øl er heller ingenting å si på!

Etter en runde til med shopping ruslet vi strålende fornøyd tilbake til skipet – for en dag!

På cruiset er det forresten kleskoder på kveldene, stort sett casual, men andre kvelden var det «formal» og denne kvelden var det «white». Greit å sjekke opp før man drar på cruiset – vi shoppa noen hvite kjoler i Cozumel for å si det sånn!

På dekk var det white party på kvelden og Pernille (som er ekstremt rytmisk og flink til å danse) holdt det gående i nesten to timer! Da er det godt å ha en pappa som kan bære deg i seng når slitne føtter vil legge seg.

BAHAMAS

Dag 6 seilte vi hele dagen og på dag 7 var vi klare for cruisets siste stopp på MSCs egen øy; Ocean Cay i Bahamas!

Denne øya eksisterte faktisk ikke før, den har MSC bygget opp og eier. Her er det kun 4 av skipene deres som reiser til, så dette er eksklusivt og kult! En helt nydelig øy du egentlig kunne velge selv om hvor mye action og folk du ville ha rundt deg.

Øya har flere strender og de fleste holder seg til lagunene. Vi lå på stranda i den ene lagunen, men tok turen over til andre siden ut mot havet. Her var det fredelig og nesten ingen folk jo! Pernille sjekket ut bølgene mens vi så på fra strandstolene ved baren.

De har mye forskjellig i matveien her på øya også, blant annet en stor «kantine» under tak med buffet hvor alt er inkludert i cruiset. Vi hadde en nydelig dag her før vi gikk tilbake til skipet (med en svipptur innom merch-sjappa selvfølgelig).

Tilbake på skipet sjekket jeg og Ole Johnny ut bassenget helt bakerst på skipet. Her har nemlig ikke barn adgang! Skikkelig digg å nyte ettermiddagssolen her før vi gjorde oss klare til siste kveld på cruise og retur til Miami. Vi ville IKKE at det skulle være over!

Cruise var helt fantastisk og vi gleder oss allerede til neste gang (vi kommer til å booke snart, følg med!)

ORLANDO

Tilbake i Miami hentet vi ut leiebil (etter 4 timer med venting!!) i sentrum. Her skulle vi nok ha bestilt bil som vi hentet på flyplassen istedenfor. 3 timer i bil og vi var på plass på Floridays Resort – for 4. gang! Her rundet vi av ferien med å bo i 4 netter.

Vi trives så himla godt her og det ble ikke mindre trivelig etter at vi ble oppgradert til 3 soverom isteden for 2! Jentene fikk egne soverom, noe som gjorde godt for psyken etter å ha bodd alle sammen på hotellrom og lugar sammen.

Resorten er stor, men ren og med alle ønskelige fasiliteter! Bassengområdet blir stadig vekk kåret til å være blant Orlandos beste og i år var hele resorten kåret til en av de beste i Orlando (som ikke er Disney). Vi storkoser oss her og det er kort vei både til shopping og spisesteder!

Tradisjon tro hører det med å kjøpe seg digg take away og nyte på balkongen! Den beste kinamaten får du på de litt småshabby sjappene. Her er som regel hele familien i sving og de bor omtrent i restaurantene. Her satt bestemor og minsta bak disken og så på youtube, sønnen tok imot bestillinger og mor og far stod på kjøkkenet. FANTASTISK god mat, som forventet!

Disney parkene har vi vært i noen ganger, men vi har aldri vært i Universalparkene. Vi valgte å ta en dag i Universal Studios, men man skulle nok hatt to dager slik en kunne oppleve Adventure-delen også. De har vært lure her og delt opp Harry Potter landet mellom begge parkene (med tog mellom), og skal du oppleve hele Harry Potter delen må du altså ha billetter til begge parkene. Kostet oss rundt 6000,- for billetter til en park.

Når du bor på Floridays får du gratis shuttle til parkene, men den må bookes (enten på nett eller i resepsjonen). Vi ble igjen i Universal området etter at parkene stengte og spiste pizza (jeg googlet meg frem til digg, glutenfri pizza) før vi tok buss tilbake til resorten.

Universal var en kul park (spesielt Simpsons-delen!!), men skal du til Orlando og aldri har vært på noen av parkene – opplev Disney. Ingenting å stusse på, Disney er i en helt egen klasse!

Tidenes lengste blogginnlegg som det har tatt meg nesten 8 timer å lage, men du verden FOR EN TUR!!!

Vi gleder oss allerede til neste gang og jeg håper du fikk noen tips eller to. Nå er vi tilbake til hverdagen og skal ta deg med videre i renoveringen av huset – følg med!

Post a Comment