Endelig! Denne dagen har Fredrikke ventet på helt siden hun var liten. Mange små jenter drømmer om dagen de skal gifte seg – Fredrikke drømte om konfirmasjonen.

Selv om det var noen intense uker med en stressa og mildt sagt slitsom Fredrikke (sorry gull), så er det utrolig stas å legge så mye tid, penger og energi i å lage stor fest til en som det virkelig betyr mye for!

Den store dagen har hun vært med å planlegge litt selv, denne jenta vet hva hun vil! Jeg har måttet bremse henne og roe henne på en del ting. Blant annet måtte jeg «ringe rundt» på bygda og stoppe en del kakebakere hun selv hadde booket for å unngå å drukne i kaker… Hun er søt da, men geeez!

Den store dagen ble i hvert fall helt perfekt! Nydelig vær og masse fine gjester!

Da jeg konfirmerte meg inviterte mamma og pappa familie til middag og venner etc. til kaffe – på den måten slipper man å ha etterlag dagen etter og kan kjøre på selve konfirmasjonsdagen. Genialt, så det kopierte vi.

Nesten 60 gjester til middag og nærmere 100 til kaffe og kaker – HERLIGHET så heldige vi er som har så mange fine folk rundt oss!

Selve festen hadde vi i kantina til Vard Electro hvor mannen jobber. Utfordringen her var jo å få en supermoderne kantine (med sorte og RØDE stoler – SVIM av) til å bli trivelig og føles varm – i den stilen vi ville ha (og jeg sier «vi» – for her stolte Fredrikke på meg og ga meg siste ordet).

Det ble mye bæring av bord og stoler (takk Flokken for fantastisk hjelp!) og når vi hadde fått oppsettet slik jeg ville ha det var det bare den morsomme jobben igjen! Ballongene var en stor og viktig del av å gjøre rommet lunere, så det anbefaler jeg virkelig dersom du har fest i store lokaler! Mary-Lou ordnet ut – alt jeg trengte å si var hvilke farger jeg ville ha og hvor jeg ville ha ballongene!

Bordene ble dekket med duker og servietter i vasket bomull, en miks av glass jeg hadde hjemme, på låven og på jobb sammen med enkle fat og bestikk fra kantinen.

Dekoren bestod av gamle lysestaker i messing, glassflasker og vaser i ulike størrelser, telysholdere i en dus fargetone, lys i hvit og gammelrosa og de nydeligste blomster! June hos Binderiet stoler jeg 100% på og hun kjenner stilen min godt, så her trengte jeg bare å si «Fredrikke liker litt søtere blomster enn det jeg normalt sett bruker» – så fikset hun resten! Perfekt!

Men fine bord og dekor kan man få til hvor som helst! Det fineste med dagen var selvfølgelig alle de fine menneskene som vi var så heldige å dele dagen med! Vi er heldig å ha stor familie på begge sider, alle herlige på hver sin måte.

Det ble noen fine ord og våte øyne også – for det finnes mye å si om denne konfirmanten skal jeg si dere. Så stas!

Det ble mye latter og et par ganger Fredrikke måtte rødme en del også – akkurat slik det skal være! Har du små barn; husk å skrive ned alt morsomt de sier gjennom oppveksten – det er så gøy å ta igjen denne dagen!

Men det aller fineste – det var da Fredrikke holdt takk for maten tale. Rause, gode, ydmyke Fredrikke – som heldigvis har litt selvinnsikt også og hadde skrevet en skikkelig herlig tale. Skal si hun oppsummerte mye av det som ble sagt i de andre talene – gøy!

For meg var det viktig å la Fredrikke ønske seg hvem hun ville ha rundt bordet denne dagen, så at vennene hennes (dere som manglet, dere var savnet), pluss et par fantastiske venner av familien der – det betydde så ekstremt mye. Både for oss og henne.

Til vennene til Fredrikke: Dere er så himla flotte folk – aldri slutt med det!

En fantastisk dag vi aldri kommer til å glemme!

Tusen hjertelig takk til alle som gjorde dagen hennes så fin – det betyr så ekstremt mye🤍

Takk til alle gjester 🤍
Takk til flokken for all hjelp🤍
Takk til alle som bakte kake 🤍
Takk for alle gaver 🤍
Takk til Lisbet for nydelig brodert og montert bunad🤍
Takk til venninne @alicebakedilla for nydelig konfirmasjonskake🤍
Takk til @mlmeixnerballongpynt for fantastisk ballongdekor🤍
Takk til @binderiet for levering av nydelige blomster 🤍
Takk til fotograf @visuella.as for at jeg slapp å tenke på bilder (alle bilder i innlegget, unntatt første, er tatt av henne)  🤍
Takk til @pss_catering for nydelig mat 🤍
Takk til @kortshop for god hjelp🤍

Ikke reklame, bare en ren, velfortjent takk til alle🤍

Nå gleder vi oss bare enda mer til det om 2 år er kule, gode Pernille sin tur! En ting er sikkert: stilen ligger an til å bli HELT annerledes der – SÅ himla gøy at jentene tør å være seg selv!

Jeg er så heldig 🤍

Comments

  • Tove
    14. august 2022

    For en flott konfiRmant og oppdekking! Vi har konFirmasjob snart og vi har sett etter naturfarget linstoFf, men jeg syns det er ganske kostbart. Kan jeg spØrrw hvor dere har handlet stoff?

Post a Comment