En av julens faste og koseligste tradisjoner her hos oss er mandel i grøten på lille julaften. Sammen med et bugnende spekefat, god stemning rundt bordet sammen med familie og Grevinnen og Hovmesteren på kvelden. DA er det jul!

I år henger denne tradisjonen i en tynn tråd takket være lang ventetid på covid-svar og karantene, men vi skal nok få det til på et vis – om det så bare blir oss 4 rundt bordet.

Uansett hvor mange du skal dekke til når det er tid for grøt og spekemat har jeg i hvert fall noen tips til deg!

Dette bordet dekket jeg tidlig i Desember da jeg var heldig å kunne invitere klubbjentene til førjulsstemning. Vi kan være ærlig å si at det er ikke selve grøten som er den som frister for de fleste, selv om den spiller en viktig rolle. Derfor dekket jeg opp med middagstallerkener og noen mindre skåler til grøten.

De små skålene rommer rikelig med grøt likevel og på tallerkenen er det god plass til massevis av deilig spekemat. Med pepperkakeformer som serviettringer, vintage sølvbestikk og glass i ulike serier fikk bordet mitt personlige preg – slik dere kjenner meg.

Kanskje fikk du et tips eller to til et av julens borddekkinger?

Ønsker deg en fin, frisk ukestart!

Post a Comment