//Inneholder reklame

Fine, fine, FINE Bergen!

Selv i sludd og regn er denne byen bare helt magisk! Sammen med min trofaste reisekompanjong, bestevenn og assistent (noen må jo ta bildene vet dere) Ole Johnny fikk jeg æren av å bli invitert til Bergen for å holde borddekkingskurs hos Arven. Vi rakk det før alt ble snudd helt på hodet igjen av covid.

Lise hos Arven oppdaget meg og min forkjærlighet for å ta vare på gamle skatter og bruke det man har, også når man dekker bord, gjennom saken om oss og Svenngården som lå ute på VG for en tid tilbake. STAS!

Siden det har jeg inngått et samarbeid som står mitt hjerte ekstremt nært – hvor jeg får bruke det jeg kan og brenner for; dekke fine bord med ting som betyr noe, for mennesker som du er glad i.

Så altså… Vi pakket kofferten og fløy av gårde til fineste Bergen, hvor vi sjekket inn på episke Havnekontoret.

Når man er på reise er det hyggelig å ha fint rom, uansett om man «bare» skal sove der eller om man er på jobbreise og trenger et litt hyggelig «hjemmekontor» også. I tider hvor covid preger mye er det i hvert fall viktig med fint rom siden man tilbringer litt mer tid der og jeg skal love dere at der leverte Havnekontoret med stoooor L!

Hotellet er proppfull i historie og sjel – noe som ikke kunnet passet bedre med tanke på at det var nettopp det denne turen skulle dreie seg mye om! Vi fikk et magisk fint rom, med så brede vinduskarmer og fin utsikt at vi ble sittende der et par timer og bare nyte. Fineste torsdagen jeg har hatt på lenge!

Tusen takk for finfin service, nydelig rom og ikke minst kveldsmat, kjære Havnekontoret – hit skal vi absolutt tilbake!

Etter å ha startet dagen på magisk vis på hotellet ruslet vi oss noen meter lengre opp i gatene til den utrolig kule fabrikken og butikken til Arven. Herligheeet for et sted!! Er du i Bergen MÅ du ta turen hit – du kommer til å bli skikkelig imponert og får et helt annet syn på sølv og gull etter dette!

Lise tok oss med på omvisning i produksjonen og vi fikk se hvor sykt mye jobb det faktisk er – bare å lage en liten sølvskje. Her snakker vi ekte håndverk, hard jobbing og en gjeng med lidenskap og stolthet for yrket sitt! Utrooolig kult å se!

Det meste av verktøyet og maskiner de bruker er over hundre år gammelt – og derfor ekstremt fotogent spør du meg.

Ikke bare produserer de nye, flotte produkter her – denne gjengen kjøper gammelt gull og sølv som de kvalitetssjekker, renser og polerer før de selger det videre til en helt annen pris enn nytt. Hils på Arven Vintage der altså – absolutt verdt å sjekke ut dersom du vil sikre deg noen godbiter!!

På kvelden var det tid for borddekkingskurs og jeg må bare si at jeg er stolt, ydmyk og takknemlig for at så mange flotte mennesker faktisk er interessert i å lære noe av meg. For en utrolig kul og litt rar følelse! En liten smurf som meg liksom!

Jeg dekket bord i 3 ulike stiler, hvor jeg på det mest rustikke bordet brukte mitt eget, slitte sølvtøy – som jeg elsker! De andre bordene var tradisjonelt og moderne. SÅ himla kult at mange av gjestene var engasjerte og ivrige underveis i dekkingen og etter at bordene var dekket. Ble faktisk rørt og stolt etter hvert bord var ferdig og gjestene tok bilder av dekkingen. TAKK!

Har du vært på borddekkingskurs med meg vet du at jeg gir ALT. Jeg har ikke filter (noe som kanskje kunne vært greit av og til), sier nøyaktig hva jeg tenker og legger hele sjela og hjertet i disse kursene. Her får du virkelig bli kjent med MEG. I tillegg til å inspirere til å dekke fine bord elsker jeg å få folk til å le, så heldigvis ble det litt av det også. Haha.

TUSEN TAKK til alle som deltok på kurset og til Arven for tilliten og muligheten!

Og takk til Bergen, du er bare så himla vakker.

Dette ble ikke årets siste kurs jeg holdt, jeg rakk heldigvis å holde noen lokale kurs også – mer om det kommer!

Ha ei nydelig førjulshelg peeps!

Comments

  • 22. desember 2021

    love this wonderful city! thanks for all these perfect photos!

Post a Comment