Jammen herlighet så elendig blogger det går an å bli! Jeg trøster meg med at det er et godt tegn, for det må jo bety at jeg har tatt ferie fra noe – bloggen blant annet.

3 uker fri med en familie på 4 satt på spissen: 1 perfeksjonist med kort lunte, 1 litt for avslappet influencer som mener at alt ordner seg, 1 ekstremt jålete fjortiss og 1 bohem som mener at livet ikke er verdt å leve uten godteri og iPad. Alle 4 stod opp kl. 05 – klare for første etappe av ferien: vakre, inspirerende Bergen.

Siden vi stod opp før fuglene var vi jo forholdsvis tidlig fremme i Bergen og fikk lagt lip-glossen i garasjen, tråkket i noen timer, spist digg lunsj og foreviget sikkert 50 kule dører innen mamsen og papsen kom frem. De var vi nemlig så heldig å ha som reisefølge i første del av ferien!

På de to dagene vi hadde i Bergen rakk vi mye. Jentene har ikke vært i Bergen før, så selvfølgelig var Fløibanen og brygga et must. I tillegg fikk vi spist mye digg mat, shoppet litt og hentet inspirasjon fra det som inspirerende var; denne gang noen kule prøverom.

Takk igjen Bergen – du er så fin!

Fra Bergen hadde vi en lang dag i bil foran oss. Siden jentene hadde lagt inn en tur til Kiel (igjen..!) på ønskelista, måtte vi komme oss et godt stykke over fjellheimen før vi overnattet.

Dette resulterte i at vi kjørte over Hardangervidda. En rask tur innom Voss og noen mer eller mindre vellykka stopp ble det også. Ole skulle se på Norges mest kjente foss, noe som ikke alle i familien setter like høyt på «things to do before I die»-lista (ref. bohem og fjortis – og kanskje jeg også, men det sier vi ikke høyt). Foss ble fotografert, selfies ble tatt og det ble mye is på toppen som premie.

Tilbake i bilen da dere!

Etter en dag i bil på både store og små veier var vi fremme på Norefjell. Dette har jeg skjønt er et fancy spa som Østlendingene stikker til – forståelig nok.

Vi var dessverre veldig uheldig pga. Covid-restriksjoner og et bookingsystem (når det kommer til aktivitetene) med fullt i barnesykdommer, så her ble skuffelsen relativt stor for ungene. Heldigvis dukket det opp en luke slik at de fikk badet og vi fikk besøke spa om ikke annet.

Et skikkelig flott hotell og spa som er verdt å ha opplevd altså, men tror ikke våre veier krysses igjen – vi har jo hytta vår med fjell rett utenfor døren.

Etter to netter her var det tidlig opp og videre til Oslo. Kiel (utlandet!!) neste! Vi dro såpass tidlig for å sette fra oss bilen på terminalen slik vi kunne rusle rett inn til Tjuvholmen. For oss som ikke bor i Oslo er faktisk dette et fint tips! Det tar ikke mange minuttene fra du går ifra et slitent kai-område til du er midt i «kakseland»!

Det er altså takket være covid at dette er 3. sommer på rad vi reiser til Kiel. Vi klager ikke, selv om det er litt harry. Jentene ELSKER Kielferga, og egentlig er det jo veldig digg for oss voksne også når man har barn i en alder hvor de kan rusle litt rundt alene.

Full pakke der altså: Show, middag (og pynte seg!), Primark i Kiel og covid-test når en kom til Norge. Ferie ass!

Når vi la til kai var det ikke lange tiden etter negativ covid-test til vi var på plass i Tusenfryd. Jeg lekte venteleken heeele dagen og kunne bare ønske meg litt mer varme – ellers tipp topp stemning!

Fra Tusenfryd var det innom ei bilsjappe for å hente ny bil (ting skjer!!), før vi satte kursen til Hamar. Hamar er ikke nydelig, men jammen jobber de med saken – derfor ville jeg gi denne byen en sjanse ved å henge her i et par dager.

Shopping til kidsa (og ikke minst Bubble Tea til Pernille!), kult område ved vannet og den digge restauranten «Heim». Vi hadde det vi trengte vi altså!

Fra Hamar dro vi rett hjem en svipptur – i hver sin bil. Ikke bare hadde mannen shoppa bil… Han måtte jo nesten kjøpe noe til seg selv på tur han også…..

Kanskje litt til jentene også – mest til seg selv. Jeg står over.

Etter tidenes mest effektive ferieuke var vi «hjemme». Hytta.

Her har jeg ikke så mye annet enn å si: Familieliv, Romsdalseggen (SÅ stolt av Pernille og tantebarn Lucy!!), evig mye god mat, sooool, bading og bare FERIE.

ELSKER hytta!!

Ferien ble toppet med livets mirakel. Gratulerer til Lillesøster Martine og Tore!

Velkommen til verden kjære tantegull Herman – vi elsker deg allerede!

Det var ferien vår det folkens!

I morgen braker det løs med jobb! Jeg har nemlig fått æren av å style hele det nye studioet til Sigdal i Kristiansund! Følg med!

Post a Comment