//Inneholder reklame

Det er lille-lørdag og sommer på sitt beste! Sola skinner, temperaturen er høy og lysten etter noe digg sommermat er på maks!

Da er det flaks at jeg i samarbeid med Sigdal Kjøkken og Smeg (samt papsen som er kokk) har mekket sammen en deilig blåskjellmiddag og et sommerlig bord!

Rett utenfor kjøkkenet har vi vår lille terrasse som vi bruker hele året. Perfekt å kunne mekke middager på fineste Sigdal-kjøkkenet mitt og ta de rett ut istedenfor å styre med grill!

Nå når sommervarmen endelig tok turen var det derfor på sin plass å servere en digg blåskjellrett etter pappas oppskrift (dvs. han «slengte bare oppi» ting).

Jeg prøvde å følge med hva han gjorde i hvert fall, slik at jeg kunne dele herligheten med dere!

Terjes digge Blåskjell

Dette trenger du (nok til å fylle den fiiine Sautépannen fra Smeg)

 • 1kg ferske blåskjell
 • 1 pk fløte
 • 1 chili
 • 1 sitron
 • Ca 3 fedd hvitløk
 • 1/2 løk
 • Provence krydder
 • En fin neve med fersk persille
 • En fin dæsj hvitvin (alkoholen vil koke ut)

Dette gikk fort i svingene folkens, så ingrediensene ble sånn ca altså. I tillegg til å følge med, skulle jeg jo tross alt ta bilder – knis!

Skyll og sjekk at alle blåskjellene «lever» (google it!). Ha dem så i pannen. Strø over krydder, finhakket hvitløk, løk, persille og chili. Klem over litt sitron og hell evt. i hvitvin. Hell så over fløten og «rist» litt i pannen slik alt blander seg.

Ha på lokket og kjør på med full varme, skru evt. litt ned etter hvert og la det dampe. Når skjellene har åpnet seg er det ferdig! Serveres gjerne med noe godt brød.

Mens skjellene dampes rekker man selvfølgelig en skål eller to med kokken og det er jo stas!

Så til bordet!

Noe jeg virkelig ikke har gjort mye hjemme, men som jeg elsker – er å dekke maritime bord! Dette er så lett å gjøre riktig! Alt du trenger er egentlig bare noen duse blåtoner, litt jute og strålignende blomster, så er du der! Du trenger ikke fylle bordet med skjell for å få en følelse av sommer og strandliv.

Det rustikke serviset (som dere vet at jeg elsker) er perfekt og minner om sand. Sammen med telysholdere i en matt og litt «støvete» utførelse og ikke minst de søte små vasene med jutebånd ble dette spot on!

Kontrasten denne gang ble å gå for linservietter i litt mørk petrol og vintage bestikk. Klar for å ta imot flokken til middag!

Sommerfavoritter i form av både mat, bord og kokk der altså! For en luksus!

Tusen takk for hjelpen papsi – de gale har det jammen godt!

Comments

 • Rita
  14. juli 2021

  eT LITE TIPS: Dropp provancekrydder, og prøv fersk timian i stedet for persille neste gang. Fikk det på en sjømatrestaurant i aberdeen en gang, og har vært hekta siden, det er altså så utrolig godt! En helt nydelig match til blåskjell.

Post a Comment