//Noen av disse bildene er brukt i reklameinnlegg for Kenwood på min instagram, men dette innlegget er ikke betalt eller sponset.

Jeg ELSKER pasta og jeg må innrømme at da jeg skulle prøve å lage det selv for første gang var jeg veldig spent! Det høres jo så innmari avansert ut, men det var det virkelig ikke! Du trenger ikke en fancy kjøkkenmaskin som dette heller, men du bør i hvert fall ha pastarulle/kutter.

Slik gjør du:

Mål opp 200g mel og tilsett 0,5ts salt og 2 romtempererte egg. Elt sammen til en fin og smidig deig – ca i 10 min. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du gjøre dette på kjøkkenbenken, google så finner du massevis av videoer som viser hvordan. Pakk deigen inn i folie og la den hvile i minst 20 min. Jeg lot min hvile i kjøleskapet over natten.

Del deigen og klapp den litt flat før du kjører den i pastarullen til du får ønsket tykkelse. Jeg strødde litt maismel utover benken som jeg la platene på for at de ikke skulle sette seg fast.

Bytt ut rullen til kutteren – det finnes flere, men jeg har Tagliatelle. Før du kjører pastaplatene gjennom kutteren bør du sette et brett med maismel under som du vender pastaen i når de er kuttet. Maismel gjør at deigen ikke kleber seg sammen og faller av pastaen i gryta (maismel er nemlig tyngre enn vanlig mel) når du koker den slik at den ikke gjør pastaen klumpete. Et supert tips jeg googlet meg frem til!

Du kan enten tørke pastaen (tørkestativ finner du hos de fleste kjøkkensjapper) eller koke den med en gang, men husk at fersk pasta har mye kortere koketid enn vanlig, tørr pasta. Kok den i godt saltet vann i 2-3 minutter. Sil av vannet og hell evt. over litt olivenolje og bland.

Slik lager du «Amalies digge tomatsaus»:

Her er tid trikset! Finn frem en panne som du kan ha i stekeovn og gjør følgende:

Kutt en løk i småbiter, stek til gyllen og ha i 3 fedd finhakket hvitløk, to bokser hakkede tomater, en dæsj chilisaus, en dæsj olivenolje, 1 ts salt, 1 ts brunt sukker og en god neve fersk basilikum.

Bland sammen alt og la det koke opp. Sett på lokk og ha gryta på nederste rille i forvarmet ovn (180 grader). La den stå så lenge du gidder – får den 5 timer er det guuull! Ta av lokket en gang i timen og rør, tilsett evt. litt vann om det trengs – noe du må om den står lenge.

Server på pastatallerkener, topp med ferskrevet parmesan og basilikum før du nyter og går på en «kjempesmell» (slik som jeg alltid gjør med pasta) og spiser deg alt for mett! Diiiiiiigg!

Så enkelt (og gøy!) er det altså!

Jeg håper du liker oppskriften like godt som det jeg gjør!

Post a Comment