//Inneholder reklame

En drøm av ei helg kom og gikk, men denne helga glemmer jeg ALDRI! Ord blir nesten fattige, så heldigvis har jeg en haug med bilder av denne magiske helga som hjelper meg på veg. Vakre Geiranger og den skjulte perlen Grande Fjord Hotel må nemlig deles på best mulig vis – det fortjener det virkelig!

Vi skulle jo så absolutt hatt herlige Beatrix (vår vintage Fiat500) denne helga, men hun er på verksted for å fikses litt og lakkeres før Ole Johnny skal skru henne sammen igjen.

Været var nydelig og vi startet turen tidlig som turister og tok oss tid til å stoppe på flere av de flotte utsiktspostene, hvor vi var HELT alene – i Geiranger liksom!

I bunnen av svingene, Ørnevegen, sjekket vi inn på Grande Fjord Hotel. Dette hotellet vet jeg det er mange som aldri har hørt om og det er faktisk ikke så mange år siden jeg fikk øynene opp for det selv.

Ønsker du å bo på et hotell med Geirangers fineste utsikt (jeg setter mye mer pris på å ligge nærme sjøen og se på livet utenfor enn å se utover fra en fjellside), de herligste folka og lidenskap for god mat og drikke – da er dette hotellet for deg!

Vi sjekket inn på et finfint rom helt i toppen på hotellet hvor utsikten og solforholdene nesten tok pusten fra oss! Etter noen herlige timer i solen på terrassen var det tid for middag i den nydelige restauranten på hotellet, Hyskje, hvor kortreiste delikatesser ventet på oss. Magisk!

Tidlig dagen etter var vi klare for deilig hotellfrokost med alt ifra ferske omeletter kokken disket opp, til masse frisk frukt og herlige søte fristelser. Det hele toppet med å kunne sitte ute i glassverandaen med den vakreste utsikten ever. Sukk!

Etter frokost fikk vi tilbud om flere kule opplevelser – blant annet kajak og RIB-tur for å nevne noe. Jeg med min vannskrekk synes at en liten, rolig båttur hørtes mer fristende ut, så da fikset hotellet en båt vi kunne låne med Geirangerfjorden Feriesenter – tusen takk!

Ole Johnny fikk da ønsket om båtliv oppfylt og jeg fikk jordbær og fine bilder ved fossene De Syv Søstre. Vinn-vinn der altså!

Etter båtliv var vi klare for å slappe av i solen og ruslet oss ned til det flotte lounge-området på hotellet. Her var solkrem med høy solfaktor og solhatten et must! Og igjen – SJEKK utsikten da dere!

Et par timer med sløving i sola senere rumlet det i magen og vi ruslet oss inn til Geiranger sentrum for å se på livet og finne oss noe digg!

Ikke et overfylt sentrum, noe som både er fint og litt trist. Praktisk for oss, men trist for de som er avhengige av turistene. Det var uansett veldig hyggelig å kunne sitte på uterestaurant igjen og se på livet – for der var jo mer folk enn det jeg har bilder av her altså.

Etter en sen lunsj ruslet vi oss tilbake til vår høyt verdsatte balkong for mer solvegg-tid og bobler. Vi synes det er veldig godt å kunne trekke oss litt tilbake når vi er på tur (både på turer med- og uten kidsa), så hotellrom med balkong er GULL!

Før vi skulle gjøre oss klare til middag var Ole Johnny såpass kokt av sola at han måtte ta seg en dukkert – ingen problemer med flere brygger å hoppe fra, like nedom hotellet! 100% idyll altså.

Nok en gang fikk vi servert magiske matopplevelser og episke drinker. For drinker kan de på dette hotellet! Med en bartender med lidenskap for faget er det ingen grenser eller regler for hva du kan få servert! Vi elsker ananas, så når vi spurte om han kunne diske opp noe skikkelig digg med det, fikk vi ikke en kjedelig Piña Colada, men en egenkomponert smaksbombe som vi slet med å ikke sluke. En opplevelse i seg selv – rett og slett!

Når søndagen kom (alt for fort) skulle vi sette kursen hjemover, men valgte å svippe oss over Trollstigen og ta en tur til hytta istedenfor for å sjekke forholdene (takk for advarsel om tåke hjemme i Ålesund, Ellisiv!). Mams og papsi hadde ikke reist fra sin hytte da vi kom, så da ble det mer terrasseliv og middag på oss – heldig!

Skal du på Norgesferie i år er dette også et veldig godt tips om du skal til Geiranger; Trollstigen ligger bare 2t unna hotellet (om du beregner god tid) og på veien dit er du innom både Valldal og Juvet – som begge er verdt et besøk. En ypperlig dagsutflukt mens du er i Geiranger.

Kort oppsummert er dette kanskje den fineste turen vi har hatt – i hvert fall er den på topp 3 over steder vi har vært på hotellweekend – og det sier litt!

Har du lyst å besøke dette herlige hotellet i sommer bør du være rask og booke ditt opphold på Grande Fjord Hotel her!

Tusen takk for en magisk opplevelse til gjengen på Grande Fjord Hotel – denne glemmer vi aldri!

Comments

Post a Comment