//Inneholder reklame

Den store dagen er ei uke unna og også i år blir den annerledes. Det blir ingen gigafeiring i år heller, men et fint bord med mye digg – det må det jo bli!

Jeg har pyntet meg i bunad for å matche både Sigdalkjøkkenet og borddekkingen!

Siden spisestuen vår her i leiligheten ligger i kjøkkenet liker jeg at bordene passer litt til kjøkkenet. Det vil jo da selvfølgelig si, at når jeg skulle velge farge og modell på kjøkkenet måtte det bare bli i den herlige grønnfargen «min».

Modellen, Tun eik, valgte jeg for å unngå håndtak. Da ville jeg liksom hatt enda et element å ta hensyn til, så for å skape et rolig uttrykk ble det denne. Grønnfargen hentes til og med opp igjen i de grønne detaljen i bunaden jo!

Når det kommer til dekor til denne dagen da, så har dere som har fulgt meg lenge sikkert fått med dere at jeg har litt problemer med å bruke rødt her hjemme, noe som kan bli litt utfordrende når det kommer til nasjonaldagen… kremt.

Dette løste jeg ved å gå for naturlige farger og materialer i basen på bordet og heller la mat, drikke og grønt spille hovedrollen!

Det handler jo om å kose seg lenge rundt bordet og derfor ville jeg gi den populære Pavlovaen en ny vri som både er litt stas, men som også tar lengre tid enn å bare pælme innpå med et kakestykke.

Jeg lagde minibunner, pisket krem som jeg hadde i en stor skål og kuttet opp bær og frukt som jeg danderte litt ekstra fint på serveringsfat med iskjeks. Inspirasjonen har jeg funnet på Pinterest.

Fint å se på, fristende å spise og stas for kidsa (selv om mine er litt for kule tenåringer til å innrømme det). Synes egentlig det er ganske stas selv jeg – toppe kaka med det jeg liker best!

Før bunadspolitiet kommer og kjefter: Nei, jeg har ikke strøket skjorta mi – ja den er litt slitt og krøllete og jepp – mulig at noen av søljene er skjevt festet. Det skiter jeg i, bunaden min arvet jeg etter farmor og skjorta har hun selv laget og den skal ingen steder! Men ja, jeg skal vurdere å stryke den til 17. Mai..

Håper du fikk et tips eller to! Hvis ikke kommer det minst ett 17. mai bord til – følg med!

Post a Comment