//Inneholder reklame (linker)

Fikk du med deg innlegget hvor jeg fortalte om inspirasjonen til det nye kjøkkenet vårt? Låvedrømmen har uten tvil vært til stor inspirasjon, blant annet til farge, det rustikke og det rocka.

Vårt nye kjøkken er fra Sigdal – et valg som var en selvfølge! Ikke bare er Sigdal personlig for meg siden jeg er en «insider», men jeg elsker at det er lokalt! Jeg har selv vært i Sigdal og besøkt fabrikken og alle de lojale arbeiderne. Utrolig kult å se et kjøkken bli til – fra start til slutt!

Her har jeg gått for (ja, uten å tråkke på likestilling eller noe, men kjøkkenet er mest mitt – derfor mine valg) kjøkkenfronter i eik, malt i min egenvalgte farge.

Dette takket være at Sigdal har en stor malingsavdeling på fabrikken (du kan derfor få kjøkken i akkurat den fargen du vil – hurra!). Kjøkkenet er malt i fargen S5005-G20Y – en farge som også er inspirert av fargen vi hadde på soverommet vårt i huset – jeg digger den!

I kombinasjon med denne herlige kjøkkenmodellen og fargen har jeg valgt benkeplate i Silestone i fargen Lagoon. Denne benkeplaten er en drøm å jobbe på, holde ren og ikke minst: bruke som bakgrunn i bilder og stylinger – jeg ELSKER den!! At det ikke vises rusk og støv på den er jo bare en enorm bonus..!

Oppkanten er i samme utførelse, bare tynnere og 30cm høy slik at den akkurat går over blandebatteriet (ingenting er overlatt til tilfeldighetene her!). Ved å ha oppkant i samme utførelse som benkeplaten slipper du å blande inn flere materialer og mønstre, som f.eks. fliser, glassplater e.l. Det «skjer» nok i dette lille rommet, så her ville jeg ikke blande inn mer.

Herligheten kommer fra Cosentino og er levert av lokale Gautvik Steinindustri (som kom med kranbil og heiste den opp på terrassen da den ble levert – takk og lov!).

Overskapene er noen kule typer i «Bistro» serien til Sigdal. Her gikk jeg for 3 små skap uten «ramme» rundt istedenfor to bredere skap, dette for å få et mer rocka uttrykk på det hele. Jeg digger dem!

En annen stor favoritt er den uunnværlige kranen fra Quooker. Quooker gir deg varmt, kaldt og kokende vann i en og samme kran og jeg skal aldri ha et kjøkken uten igjen!

Jeg har gått for modellen «Fusion Square» i aldret messing. Denne blir bare finere og finere til mer du bruker den og forsterker det rocka uttrykket samtidig som den tilfører mer «varme» i interiøret enn den ville ha gjort i svart.

Selv om jeg drikker enormt mye te er det langt ifra det eneste jeg bruker den til! Pulverkaffe til gjestene, koking av pasta, poteter eller damping av grønnsaker – alt gjort på et blunk! Som sagt.. aldri et kjøkken igjen uten!

Så over til detaljene og det du kanskje ikke la merke til med en gang!

Tenkte du over at designet på kjøkkenet er «2-skuffers»? Som oftest går folk for seksjoner med 3 skuffer i hver, men her har jeg altså «kun» to i høyden. Du lurer kanskje på hvor jeg gjør av bestikk og andre smågreier? Det finner du i innerskuffen – naturligvis! Det krever bare 2 ekstra sekunder å åpne seg frem til denne – verdt det!

Oppvaskmaskin og skapdører ser altså ut som en dobbel skuff for å gjøre designet komplett. I hjørnet finner du en herlig skatt laget på Sigdals egen spesialavdeling på fabrikken: hjørneskuffen.

Denne får du uten å spesialbestille, men kun med 3 skuffer. Kristin (kjøkkendesigneren) ringte ned til fabrikken og spurte om vi ikke vææær så snill kunne få den laget på spesial. Det hadde de ikke laget før, så det skulle de selvfølgelig ordne! Fantastisk!

Som du skjønner er det et kjøkken som er planlagt, designet og produsert med mye kjærlighet – akkurat slik det fortjener!

Ventilatoren er så sjukt kul i Black Steel og heter Mantica fra Røroshetta – også en Norsk favoritt! Hvitevarene ellers er fra episke Smeg hvor design og funksjonalitet alltid går hånd i hånd (der også!).

Kjøkkenet er designet av min flinke og tålmodige kollega Kristin Ulven i Sigdal Molde.

Det er altså bare å bli vant til å se dette kjøkkenet – det kommer til å bli foreviget «opp i mente»!

Comments

 • Tc
  23. januar 2022

  Hei, er du sikker på at kjøkkenet er ncs s5005 g20y? Mener det ser mer turkis ut enn feks kvik sitt kjøkken i samme farge (srandardsortiment).

 • T. Johansen
  27. januar 2021

  Gratulerer med nytt hus 🙂
  Lurer hvor den fine knaggerekke du har på kjøkkenet er fra?

Post a Comment